E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Variation over lakrids

24. april 2011 af Anne au Chocolat 28 kommentarer

Sidste halvdel af min lørdag handlede om at variere lakrids. Sammen med to søde veninder Sille og Stine, hvis hjerter også banker for mad og søde sager, lavede jeg lakrids-cupcakes med hvid chokolade, lakridsskumfiduser, marengs-kys med lakrids og hindbær, og koldskål med rabarberkompot og friskhøvlet rålakrids (den som ses på øverste billede). Det var Silles forslag at lave noget sødt med lakrids, og jeg var straks med. Til at starte med var planen egentlig bare at lave nogle lækre lakridsmuffins/cupcakes. Men men men.. så kom Stine ind i billedet og med sig havde hun de tre øvrige idéer. Det var gode idéer! Det hele smagte super godt, og vi fik proppet en del lakrids i de forskellige søde sager. “Man skal ikke spare på lakridsen”, sagde vi alle tre.

På ovenstående billede ses Silles lakrids-cupcakes, hvor jeg havde hakket en halv hvid Ivoire fra Valrhona og puttet i dejen. Jeg er jo normalt ikke den store fan af cupcakes-kagedej, men den her blev god. Kagerne blev kompakte og svampede, og det var jeg helt pjattet med. De havde en fin lille smag af lakrids. Lidt for fin hvis de skulle stå alene. Heldigvis lavede Sille en syndig smørcreme med masser af lakrids og smurte smukt på toppen.

Det her er de udbagte kys. Stine piskede en marengs og tilsatte lakridspulver og friske hindbær. Jeg satte dem på bagepladerne, dryssede med ekstra lakrids og gav dem så en tur i den 100 grader varme ovn i en halvanden times tid. Idéen var god, og smagen var guddommelig (Stine var især helt oppe at ringe over kyssene), men hindbærrene væskede lidt for meget til at give helt perfekte kys. Dem skal vi arbejde videre med.

Skumfiduserne var super sjove og nemme at lave. Og vi mestrede dem endda uden et sukkertermometer. Dog erfarede vi, at de lidt er nogle farlige små bidder, da de var alt for nemme at proppe i munden, igen og igen og …

Koldskålen med rabarberkompot og lakrids var også en lille himmerigsmundfuld. Stine høvlede rålakrids på livet løs og lakridsen fløj ned i koldskålen og over det hele (godt vi havde valgt at spise udenfor 🙂 ). Kombinationen af lakrids og den vanillede syrlighed fra koldskålen og ikke mindst de sur-søde rabarber fungerede fremragende.

Stine fik det, som hun ville: Kolskål med lakrids, lakrids, lakrids!

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg leger med lakrids (og de søde veninder!!).

Skrevet i: Uncategorized Tags: koldskål med rabarber og rålakrids, kys, lakrids-cupcakes, lakrids-cupcakes med hvid chokolade, lakridsskumfiduser, marengs, marengs med lakrids, marengskys, skumfiduser med lakrids

Previous Post: « Financiers med grøn matcha te
Next Post: Silles muffins med æble og kardemomme »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Malou skriver

    24. april 2011 kl. 10:32

    Kære Anne

    Åh, det er madporno for en lakridselsker som mig. Jeg er vild med det hele! Tror jeg vil lave kyssene senere i dag, men bruge frysetørrede hindbær.

    På torsdag skal jeg faktisk på Malling & Schmidt og spise en hel lakridsmiddag – Torsten Schmidt har udviklet alle retterne med Johan Bülows lakrids. Jeg glæder mig som et lille barn 🙂

    Fortsat god påske.
    Malou

  2. Lejla skriver

    24. april 2011 kl. 11:20

    Mmmm, ser så godt ud. Jeg er også helt pjattet med idéen om de der kys. Måske kunne I prøve med frysetørrede hindbær?

  3. Jan Christensen skriver

    24. april 2011 kl. 12:37

    Yes! Ser supergodt ud.

    Ønskede du også som barn, at du kunne få rustne søm, der bestod af det der søde lakridspulver HELE vejen igennem? Det gjorde jeg. Hmm, det gør jeg faktisk stadigvæk.

  4. Kira skriver

    24. april 2011 kl. 13:05

    Mums! De der kys ser bestemt ikke dårlige ud. 😀

  5. Kirsten skriver

    24. april 2011 kl. 13:27

    Sikke det ser ud! Mums!
    Kh Kirsten

  6. Piskeriset skriver

    24. april 2011 kl. 17:45

    Enig med Malou – hvor ser det dog godt ud! Jeg pønser selv på at lave noget koldskål sammen med lakrids på et tidspunkt, så det er godt at høre om jeres erfaringer.

    Kan du anbefale en rålakrids-pusher?

  7. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2011 kl. 13:14

    Kære Malou
    Fik du lavet kys ? 🙂 Jeg glæder mig meget til at læse om din lakridsmiddag!!!
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2011 kl. 13:14

    Lejla, det er en rigtig god idé! 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2011 kl. 13:15

    Kære Jan
    Yes! Jeg kan godt følge dig… 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2011 kl. 13:15

    Kære Kira,
    Smagen var i hvert fald himmelsk!

  11. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2011 kl. 13:15

    Kære Kirsten
    Tak for skal du have!
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2011 kl. 13:17

    Kære Piskeriset
    Det kan du tro! Lakridsen var Silles, som havde fået det her: http://fruhurup.dk/
    Hendes mor er Fru Hurup 🙂

  13. Fjordrejen.dk skriver

    25. april 2011 kl. 17:30

    Hov – skal så hen og bestille hos specialkøbmanden igen 🙂 Havde ikke set de havde engelsk lakrids – har pulver af lakridsrod og lakridspulver (bruger til is) men dine retter inspirerer til at lege lidt mere med denne dejlige smag 🙂

    /Erland

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2011 kl. 21:24

    Kære Erland,
    Det lyder som en GOD idé!

  15. Louises lakridser skriver

    27. april 2011 kl. 18:27

    Åh lakrids . Selvom jeg mest er til saltlakrids, så lyder og ser jeres søde eksperimenter SÅ godt ud. Jeg må prøve!

  16. Piskeriset skriver

    28. april 2011 kl. 06:12

    Ej hvor sjovt – der har jeg været før – elsker at handle der, for det er sådan en hyggelig og velassorteret butik 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2011 kl. 14:47

    Kære Louise
    Gå i lakrids-krig 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2011 kl. 14:47

    Kære Piskeriset! Så må du hilse Sille fra mig næste gang du er der 🙂

  19. Mette Lindgaard Eriksen skriver

    2. maj 2011 kl. 17:21

    Det ser virkeligt lækkert ud det hele! Sikke skønt med lakridsveninder og søde sager på stribe 🙂
    Jeg ville nok prøve at mose hindbær og dræne dem. Så får man godt nok ikke så mange fine hindbærklumper som jeres, men man undgår noget af væden. Jeg tror måske de frysetørrede ikke giver smag nok, eller måske bliver lidt for tørre igen – medmindre man udbløder dem lynhurtigt.
    Fint headerbillede – jeg får lyst til at gå ud og lave en brunsviger fluks 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    2. maj 2011 kl. 17:32

    Tak for sød kommentar, kære Mette 🙂
    Og god idé med hindbærrene! Kh Anne

  21. Kia skriver

    5. juli 2011 kl. 18:49

    Hold da op, hvor ser det godt ud 🙂

    Var det mon muligt at få opskriften på de skumfiduser? 🙂

    Kh Kia

  22. Nynne skriver

    14. oktober 2011 kl. 12:11

    Hej Anne

    Har du en opskrift på de kopkager med lakrids og hindbær (især opskrift på lakridstoppingen)?

    Mange hilsner Nynne

  23. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2011 kl. 08:14

    Hej Nynne,
    Jeg spørger lige min veninde Sille 🙂

  24. Nynne skriver

    15. oktober 2011 kl. 10:22

    Mange tak 🙂

  25. Nynne skriver

    17. november 2011 kl. 19:16

    Hej Anne

    Fik du fat i den opskrift? 🙂

  26. Anne au Chocolat skriver

    20. november 2011 kl. 15:56

    Hej Nynne
    Nix, det glemte jeg alt om. Får fingrene i den snart, det lover jeg 🙂

Trackbacks

  1. Variation over lakrids siger:
    24. april 2011 kl. 11:27

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Variation over lakrids | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    24. april 2011 kl. 13:06

    […] med rabarberkompot og friskhøvlet rålakrids (den som ses på øverste billede).Read the original: Variation over lakrids Filed under anne au chocolat, gastronomi-nyt, rabarber, Uncategorized · Tagged with […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap