E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Financiers med grøn matcha te

20. april 2011 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

I aften skal jeg deltage i en japansk støttemiddag og -fest arrangeret og stablet på benene af Ad Hoc Madklub drengene på Kant Bar i København. Der bliver samlet penge ind til ofrene for katastrofen i Japan samtidig med, at vi spiser miso suppe, forårsruller og sushi. Alt sammen hjemmelavet naturligvis.
Mit spiselige bidrag til festen er disse financiers. Deres fine grønne farve skyldes den japanske matcha te, som ses på de tre nedenstående billeder. Den består af grønne teblade, der er malet til pulver, og anvendes til at drikke og til at smagsætte kager og is i Japan.
Det er første gang, jeg bruger den til at smagsætte mine kager, selvom jeg i mange år har haft en enorm lyst til at prøve. Matcha te i kager er (uden for Japan) især et populært fænomen i Frankrig, hvor man i en håndfuld år efterhånden har set opskrifter i bøger og blade og har kunnet købe matcha-roulader, -macarons og ikke mindst -financiers hos konditorierne.

Smagen af matcha te passer godt sammen med mandel og brunet smør, så det er ikke sidste gang, jeg laver denne opskrift, som i øvrigt stammer fra et gammel fransk Elle à Table magasin. Normalt improviserer/opfinder jeg alle mine kager selv, men da det skulle være til 100 mennesker, turde jeg ikke fejle. Disse kager er en grøn succes!

Opskriften er:

100 g mel
300 g flormelis
150 g mandelmel
350 g smør
8 æggehvider
15 g matcha te

Smelt smørret i en gryde, til det er blevet brunet. Hæld det klarede smør over i en skål – altså uden det brune bundfald – og lad smørret køle af. Bland imens mel, flormelis, mandelmel og matcha te. Rør æggehviderne i lidt efter lidt, og vend tilsidst det afkølede smør i. Fordel kagedejen i de små smurte forme eller silikoneforme (gøres nemmest med en sprøjtepose). Bag i 3-4 minutter ved 240 grader varmluft og derefter 4-7 minutter (evt. længere tid) ved 210 grader alt efter størrelsen af formene.

Jeg lavede dobbelt portion og fik 165 små grønne financiers ud af portionen. Jeg bagte dem i 4 minutter ved 240 grader og derefter 4 minutter ved 210 grader.

Skrevet i: Kager Tags: ad hoc madklubben, Financiers, flormelis, grøn matcha te, grøn te, mandelmel, matcha, matcha te

Previous Post: « Lille Astas lækre lagkage
Next Post: Variation over lakrids »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    20. april 2011 kl. 14:44

    Uh, dem ville jeg gerne sætte tænderne i! Mums. 😀

  2. Sidsel skriver

    20. april 2011 kl. 15:03

    Wow hvor er de flotte! Elsker den farve altså.

  3. Piskeriset skriver

    20. april 2011 kl. 18:55

    Nu får jeg flashback til for et par år siden, hvor jeg var i Japan og måtte sande, at de puttede grønt te i nærmest ALT! Og man bliver altså noget skuffet, når man bider i noget og tror, at det er spinat eller pistacie, og så får en helt anden smag 🙂

    Men flot ser det ud – jeg har bare stadig lidt te-traumer på bagefronten 😉

    Hav en skøn påske – med mange lækre påskeæg selvfølgelig!

  4. cphfoodie skriver

    21. april 2011 kl. 06:13

    Smukke ser de ud. Er sikker på de gjore lykke.

  5. Carla skriver

    21. april 2011 kl. 07:44

    De er toppen, de kager – bagte dem straks efter, at jeg havde set dit indlæg

    🙂 C.

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:38

    Kære Kira,
    De blev super gode og folk var vilde med dem! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:39

    Hej Sidselmus
    Ja, det er en fin farve. Men folk var faktisk lidt skeptiske angående farven. Alle kunne dog lide smagen!

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:39

    Kære Piskeriset
    Haha 🙂 God påske til dig også!!!

  9. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:40

    Kære cphfoodie
    Folk blev meget glade for dette søde indslag 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:41

    Sådan Carla! De ser gode ud 🙂

  11. weekendophold i København skriver

    24. april 2011 kl. 08:43

    Ser lækkert og sundt ud. Skal helt sikkert prøves, og kan være med til at gøre påsken en lille smule sundere. Tak for tippet 🙂

    Påskehilsen

    Palle
    http://weekendopholdikøbenhavn.dk/

  12. Benedikte Capion skriver

    2. maj 2011 kl. 09:45

    Uuuh – hvor lækkert!! Hvor har du købt grøn matcha henne? 🙂
    Søde hilsener fra Benedikte

  13. Anne au Chocolat skriver

    2. maj 2011 kl. 11:23

    Kære Benedikte!
    Det har jeg gjort i Sing Tehus her i Kbh 🙂
    Alt godt,
    Anne

  14. Anni skriver

    11. maj 2011 kl. 09:48

    Hej Anne

    Hvor er de fotte!
    Jeg vil egentligt også lige høre, hvor du får fat i mandelmel? Eller maler du det selv?
    På forhånd tak.

  15. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:40

    Kære Anni
    Jeg får som regel mine forældre til at tage en stor portion med hjem til mig, når de har været i Spanien. Det er meget sjældent, at jeg maler det selv.

  16. Anders skriver

    29. juni 2011 kl. 19:58

    Den bedste matcha fås hos Chaplon Tea, http://www.the.dk. Jais har i øvrigt Danmarks bedste udvalg af friske teer, fra hvid til sort, og en del af dem fra hans egne plantager på Sri Lanka.

  17. Diana malou skriver

    13. september 2012 kl. 12:59

    hej anne..

    ville lige høre hvad for forme du har brugt.. har både prøvet silikone og en metal pande til småkager men det er som når jeg bruger silikone så bliver den ikke bagt færdigt i midten os selvom jeg giver den lidt mere den skal have og bruger jeg min metal pande ja så flyder de ud i hinanden..

    så hvad ville være godt at købe til disse lækre små kager.. de smger jo smadder godt men de må os gerne se indbydende ud..

  18. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 18:50

    Kære Diana
    Havde du prøvet at bage mine financiers? Eller er det nogle andre småkager du taler om?
    Jeg bruger både silikone og metal så det varierer efter humør 🙂

    Kh Anne

  19. Cathrine Lerche skriver

    2. januar 2014 kl. 08:08

    uhm, de ser virkelig gode ud, er helt vild med Matcha og havde en del med hjem fra min tur i Japan, så det skal jo bruges ;D
    Tror du, at man kan bage dem som madeleines i madeleineforme, og så bare justere bagetiden lidt?

  20. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:34

    Kære Cathrine,
    Ja det kan man garanteret godt 🙂 Eller også kan du sikkert bage den i en bradepande og skære den i mindre stykker bagefter 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Financiers med grøn matcha te siger:
    20. april 2011 kl. 14:38

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Financiers med grøn matcha te | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    20. april 2011 kl. 15:05

    […] pulver, og anvendes til at drikke og til at smagsætte kager og is i JapanRead the original post: Financiers med grøn matcha te Filed under anne au chocolat, gastronomi-nyt, opskrift, opskrifter, Uncategorized · Tagged […]

  3. Madklub på Roskilde | Anne au Chocolat siger:
    29. juni 2011 kl. 15:25

    […] deres boder i morgen. Men faktisk er jeg blevet lovet søde sager allerede i aften af drengene fra Ad Hoc Madklubben, som laver 3 retters middag til 40 mennesker to gange på Roskilde. Den første middag var i går, […]

  4. Is med grøn matcha te | Anne au Chocolat siger:
    22. december 2011 kl. 13:01

    […] hjem og smagte isen, inden jeg kastede mig ud i karamelkunsten. Tidligere på året så I mig lave japansk-franske grønne financiers med matcha te, og billedet nedenfor stammer også fra kagerne in the making. Så grønt og smukt er matcha […]

  5. Is med grøn matcha te fra Letz Sushi - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:25

    […] hjem og smagte isen, inden jeg kastede mig ud i karamelkunsten. Tidligere på året så I mig lave japansk-franske grønne financiers med matcha te, og billedet nedenfor stammer også fra kagerne in the making. Så grønt og smukt er matcha […]

  6. Madklub på Roskilde - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:27

    […] deres boder i morgen. Men faktisk er jeg blevet lovet søde sager allerede i aften af drengene fra Ad Hoc Madklubben, som laver 3 retters middag til 40 mennesker to gange på Roskilde. Den første middag var i går, […]

  7. AOKI og de søde fransk-japanske sager i Paris - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:06

    […] drysset med sort og hvid sesam. Jeg havde selv en stor succes i køkkenet sidste år, da jeg bagte financiers med grøn matcha te. Aokis financiers smagte vidunderligt, og sesamfrøene var prikken over i’et – både […]

  8. Dadelkugler rullet i matcha te - Anne au Chocolat siger:
    1. november 2016 kl. 06:42

    […] matcha te og holder både af at drikke den og bruge den i det søde køkken som her eller i disse financiers. Men hvis man ikke er fan af matcha te, kan man snildt rulle disse kugler i kakaopulver i stedet. […]

  9. AOKI og de søde fransk-japanske sager i Paris - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:21

    […] drysset med sort og hvid sesam. Jeg havde selv en stor succes i køkkenet sidste år, da jeg bagte financiers med grøn matcha te. Aokis financiers smagte vidunderligt, og sesamfrøene var prikken over i’et – både […]

  10. Madklub på Roskilde - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:30

    […] deres boder i morgen. Men faktisk er jeg blevet lovet søde sager allerede i aften af drengene fra Ad Hoc Madklubben, som laver 3 retters middag til 40 mennesker to gange på Roskilde. Den første middag var i går, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap