
Mit spiselige bidrag til festen er disse financiers. Deres fine grønne farve skyldes den japanske matcha te, som ses på de tre nedenstående billeder. Den består af grønne teblade, der er malet til pulver, og anvendes til at drikke og til at smagsætte kager og is i Japan.
Det er første gang, jeg bruger den til at smagsætte mine kager, selvom jeg i mange år har haft en enorm lyst til at prøve. Matcha te i kager er (uden for Japan) især et populært fænomen i Frankrig, hvor man i en håndfuld år efterhånden har set opskrifter i bøger og blade og har kunnet købe matcha-roulader, -macarons og ikke mindst -financiers hos konditorierne.

Opskriften er:
100 g mel
300 g flormelis
150 g mandelmel
350 g smør
8 æggehvider
15 g matcha te
Smelt smørret i en gryde, til det er blevet brunet. Hæld det klarede smør over i en skål – altså uden det brune bundfald – og lad smørret køle af. Bland imens mel, flormelis, mandelmel og matcha te. Rør æggehviderne i lidt efter lidt, og vend tilsidst det afkølede smør i. Fordel kagedejen i de små smurte forme eller silikoneforme (gøres nemmest med en sprøjtepose). Bag i 3-4 minutter ved 240 grader varmluft og derefter 4-7 minutter (evt. længere tid) ved 210 grader alt efter størrelsen af formene.
Jeg lavede dobbelt portion og fik 165 små grønne financiers ud af portionen. Jeg bagte dem i 4 minutter ved 240 grader og derefter 4 minutter ved 210 grader.



