E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Financiers med grøn matcha te

20. april 2011 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

I aften skal jeg deltage i en japansk støttemiddag og -fest arrangeret og stablet på benene af Ad Hoc Madklub drengene på Kant Bar i København. Der bliver samlet penge ind til ofrene for katastrofen i Japan samtidig med, at vi spiser miso suppe, forårsruller og sushi. Alt sammen hjemmelavet naturligvis.
Mit spiselige bidrag til festen er disse financiers. Deres fine grønne farve skyldes den japanske matcha te, som ses på de tre nedenstående billeder. Den består af grønne teblade, der er malet til pulver, og anvendes til at drikke og til at smagsætte kager og is i Japan.
Det er første gang, jeg bruger den til at smagsætte mine kager, selvom jeg i mange år har haft en enorm lyst til at prøve. Matcha te i kager er (uden for Japan) især et populært fænomen i Frankrig, hvor man i en håndfuld år efterhånden har set opskrifter i bøger og blade og har kunnet købe matcha-roulader, -macarons og ikke mindst -financiers hos konditorierne.

Smagen af matcha te passer godt sammen med mandel og brunet smør, så det er ikke sidste gang, jeg laver denne opskrift, som i øvrigt stammer fra et gammel fransk Elle à Table magasin. Normalt improviserer/opfinder jeg alle mine kager selv, men da det skulle være til 100 mennesker, turde jeg ikke fejle. Disse kager er en grøn succes!

Opskriften er:

100 g mel
300 g flormelis
150 g mandelmel
350 g smør
8 æggehvider
15 g matcha te

Smelt smørret i en gryde, til det er blevet brunet. Hæld det klarede smør over i en skål – altså uden det brune bundfald – og lad smørret køle af. Bland imens mel, flormelis, mandelmel og matcha te. Rør æggehviderne i lidt efter lidt, og vend tilsidst det afkølede smør i. Fordel kagedejen i de små smurte forme eller silikoneforme (gøres nemmest med en sprøjtepose). Bag i 3-4 minutter ved 240 grader varmluft og derefter 4-7 minutter (evt. længere tid) ved 210 grader alt efter størrelsen af formene.

Jeg lavede dobbelt portion og fik 165 små grønne financiers ud af portionen. Jeg bagte dem i 4 minutter ved 240 grader og derefter 4 minutter ved 210 grader.

Skrevet i: Kager Tags: ad hoc madklubben, Financiers, flormelis, grøn matcha te, grøn te, mandelmel, matcha, matcha te

Previous Post: « Lille Astas lækre lagkage
Next Post: Variation over lakrids »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kira skriver

    20. april 2011 kl. 14:44

    Uh, dem ville jeg gerne sætte tænderne i! Mums. 😀

  2. Sidsel skriver

    20. april 2011 kl. 15:03

    Wow hvor er de flotte! Elsker den farve altså.

  3. Piskeriset skriver

    20. april 2011 kl. 18:55

    Nu får jeg flashback til for et par år siden, hvor jeg var i Japan og måtte sande, at de puttede grønt te i nærmest ALT! Og man bliver altså noget skuffet, når man bider i noget og tror, at det er spinat eller pistacie, og så får en helt anden smag 🙂

    Men flot ser det ud – jeg har bare stadig lidt te-traumer på bagefronten 😉

    Hav en skøn påske – med mange lækre påskeæg selvfølgelig!

  4. cphfoodie skriver

    21. april 2011 kl. 06:13

    Smukke ser de ud. Er sikker på de gjore lykke.

  5. Carla skriver

    21. april 2011 kl. 07:44

    De er toppen, de kager – bagte dem straks efter, at jeg havde set dit indlæg

    🙂 C.

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:38

    Kære Kira,
    De blev super gode og folk var vilde med dem! 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:39

    Hej Sidselmus
    Ja, det er en fin farve. Men folk var faktisk lidt skeptiske angående farven. Alle kunne dog lide smagen!

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:39

    Kære Piskeriset
    Haha 🙂 God påske til dig også!!!

  9. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:40

    Kære cphfoodie
    Folk blev meget glade for dette søde indslag 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    21. april 2011 kl. 09:41

    Sådan Carla! De ser gode ud 🙂

  11. weekendophold i København skriver

    24. april 2011 kl. 08:43

    Ser lækkert og sundt ud. Skal helt sikkert prøves, og kan være med til at gøre påsken en lille smule sundere. Tak for tippet 🙂

    Påskehilsen

    Palle
    http://weekendopholdikøbenhavn.dk/

  12. Benedikte Capion skriver

    2. maj 2011 kl. 09:45

    Uuuh – hvor lækkert!! Hvor har du købt grøn matcha henne? 🙂
    Søde hilsener fra Benedikte

  13. Anne au Chocolat skriver

    2. maj 2011 kl. 11:23

    Kære Benedikte!
    Det har jeg gjort i Sing Tehus her i Kbh 🙂
    Alt godt,
    Anne

  14. Anni skriver

    11. maj 2011 kl. 09:48

    Hej Anne

    Hvor er de fotte!
    Jeg vil egentligt også lige høre, hvor du får fat i mandelmel? Eller maler du det selv?
    På forhånd tak.

  15. Anne au Chocolat skriver

    12. maj 2011 kl. 09:40

    Kære Anni
    Jeg får som regel mine forældre til at tage en stor portion med hjem til mig, når de har været i Spanien. Det er meget sjældent, at jeg maler det selv.

  16. Anders skriver

    29. juni 2011 kl. 19:58

    Den bedste matcha fås hos Chaplon Tea, http://www.the.dk. Jais har i øvrigt Danmarks bedste udvalg af friske teer, fra hvid til sort, og en del af dem fra hans egne plantager på Sri Lanka.

  17. Diana malou skriver

    13. september 2012 kl. 12:59

    hej anne..

    ville lige høre hvad for forme du har brugt.. har både prøvet silikone og en metal pande til småkager men det er som når jeg bruger silikone så bliver den ikke bagt færdigt i midten os selvom jeg giver den lidt mere den skal have og bruger jeg min metal pande ja så flyder de ud i hinanden..

    så hvad ville være godt at købe til disse lækre små kager.. de smger jo smadder godt men de må os gerne se indbydende ud..

  18. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2012 kl. 18:50

    Kære Diana
    Havde du prøvet at bage mine financiers? Eller er det nogle andre småkager du taler om?
    Jeg bruger både silikone og metal så det varierer efter humør 🙂

    Kh Anne

  19. Cathrine Lerche skriver

    2. januar 2014 kl. 08:08

    uhm, de ser virkelig gode ud, er helt vild med Matcha og havde en del med hjem fra min tur i Japan, så det skal jo bruges ;D
    Tror du, at man kan bage dem som madeleines i madeleineforme, og så bare justere bagetiden lidt?

  20. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2014 kl. 19:34

    Kære Cathrine,
    Ja det kan man garanteret godt 🙂 Eller også kan du sikkert bage den i en bradepande og skære den i mindre stykker bagefter 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Financiers med grøn matcha te siger:
    20. april 2011 kl. 14:38

    […] Læs hele bloggen fra – Anne au Chocolat […]

  2. Financiers med grøn matcha te | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    20. april 2011 kl. 15:05

    […] pulver, og anvendes til at drikke og til at smagsætte kager og is i JapanRead the original post: Financiers med grøn matcha te Filed under anne au chocolat, gastronomi-nyt, opskrift, opskrifter, Uncategorized · Tagged […]

  3. Madklub på Roskilde | Anne au Chocolat siger:
    29. juni 2011 kl. 15:25

    […] deres boder i morgen. Men faktisk er jeg blevet lovet søde sager allerede i aften af drengene fra Ad Hoc Madklubben, som laver 3 retters middag til 40 mennesker to gange på Roskilde. Den første middag var i går, […]

  4. Is med grøn matcha te | Anne au Chocolat siger:
    22. december 2011 kl. 13:01

    […] hjem og smagte isen, inden jeg kastede mig ud i karamelkunsten. Tidligere på året så I mig lave japansk-franske grønne financiers med matcha te, og billedet nedenfor stammer også fra kagerne in the making. Så grønt og smukt er matcha […]

  5. Is med grøn matcha te fra Letz Sushi - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:25

    […] hjem og smagte isen, inden jeg kastede mig ud i karamelkunsten. Tidligere på året så I mig lave japansk-franske grønne financiers med matcha te, og billedet nedenfor stammer også fra kagerne in the making. Så grønt og smukt er matcha […]

  6. Madklub på Roskilde - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:27

    […] deres boder i morgen. Men faktisk er jeg blevet lovet søde sager allerede i aften af drengene fra Ad Hoc Madklubben, som laver 3 retters middag til 40 mennesker to gange på Roskilde. Den første middag var i går, […]

  7. AOKI og de søde fransk-japanske sager i Paris - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 12:06

    […] drysset med sort og hvid sesam. Jeg havde selv en stor succes i køkkenet sidste år, da jeg bagte financiers med grøn matcha te. Aokis financiers smagte vidunderligt, og sesamfrøene var prikken over i’et – både […]

  8. Dadelkugler rullet i matcha te - Anne au Chocolat siger:
    1. november 2016 kl. 06:42

    […] matcha te og holder både af at drikke den og bruge den i det søde køkken som her eller i disse financiers. Men hvis man ikke er fan af matcha te, kan man snildt rulle disse kugler i kakaopulver i stedet. […]

  9. AOKI og de søde fransk-japanske sager i Paris - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:21

    […] drysset med sort og hvid sesam. Jeg havde selv en stor succes i køkkenet sidste år, da jeg bagte financiers med grøn matcha te. Aokis financiers smagte vidunderligt, og sesamfrøene var prikken over i’et – både […]

  10. Madklub på Roskilde - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:30

    […] deres boder i morgen. Men faktisk er jeg blevet lovet søde sager allerede i aften af drengene fra Ad Hoc Madklubben, som laver 3 retters middag til 40 mennesker to gange på Roskilde. Den første middag var i går, […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap