Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Financiers med grøn matcha te

20. april 2011 af Anne au Chocolat

I aften skal jeg deltage i en japansk støttemiddag og -fest arrangeret og stablet på benene af Ad Hoc Madklub drengene på Kant Bar i København. Der bliver samlet penge ind til ofrene for katastrofen i Japan samtidig med, at vi spiser miso suppe, forårsruller og sushi. Alt sammen hjemmelavet naturligvis.
Mit spiselige bidrag til festen er disse financiers. Deres fine grønne farve skyldes den japanske matcha te, som ses på de tre nedenstående billeder. Den består af grønne teblade, der er malet til pulver, og anvendes til at drikke og til at smagsætte kager og is i Japan.
Det er første gang, jeg bruger den til at smagsætte mine kager, selvom jeg i mange år har haft en enorm lyst til at prøve. Matcha te i kager er (uden for Japan) især et populært fænomen i Frankrig, hvor man i en håndfuld år efterhånden har set opskrifter i bøger og blade og har kunnet købe matcha-roulader, -macarons og ikke mindst -financiers hos konditorierne.

Smagen af matcha te passer godt sammen med mandel og brunet smør, så det er ikke sidste gang, jeg laver denne opskrift, som i øvrigt stammer fra et gammel fransk Elle à Table magasin. Normalt improviserer/opfinder jeg alle mine kager selv, men da det skulle være til 100 mennesker, turde jeg ikke fejle. Disse kager er en grøn succes!

Opskriften er:

100 g mel
300 g flormelis
150 g mandelmel
350 g smør
8 æggehvider
15 g matcha te

Smelt smørret i en gryde, til det er blevet brunet. Hæld det klarede smør over i en skål – altså uden det brune bundfald – og lad smørret køle af. Bland imens mel, flormelis, mandelmel og matcha te. Rør æggehviderne i lidt efter lidt, og vend tilsidst det afkølede smør i. Fordel kagedejen i de små smurte forme eller silikoneforme (gøres nemmest med en sprøjtepose). Bag i 3-4 minutter ved 240 grader varmluft og derefter 4-7 minutter (evt. længere tid) ved 210 grader alt efter størrelsen af formene.

Jeg lavede dobbelt portion og fik 165 små grønne financiers ud af portionen. Jeg bagte dem i 4 minutter ved 240 grader og derefter 4 minutter ved 210 grader.

Skrevet i: Kager Tags: ad hoc madklubben, Financiers, flormelis, grøn matcha te, grøn te, mandelmel, matcha, matcha te

Previous Post: « Lille Astas lækre lagkage
Next Post: Variation over lakrids »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap