Denne kage stammer fra en engelsk kagebog, min mor købte i London for 12 år siden. Kagebogen indeholder mange gode engelske kager, men i vores lille familie blev citrondrømmen her hurtigt udråbt som den lækreste. Udover at citron i madlavning i mine øjne altid er pivfrækt, er en af de lækre faktorer, at kagens opbygning er såre simpel: blød citrondej og crunchy citronglasur. Den er super hyggelig at spise, og man bliver ikke træt af den – man spiser og spiser bare (måske derfor jeg ikke laver den så tit :-)). Jeg glæder mig til at høre om, I andre har held med jeres mådehold, hvis I bager kagen!
Her er opskriften:
115 g smør
175 g sukker
2 æg
1 citron, fintrevet skal
175 hvedemel
55 ml mælk
Glasur:
1 citron, saft af
115 g flormelis
Forvarm ovnen til 180grader. Fór en rund form (ca. 22 cm i dia) med bagepapir. Pisk smør og sukker sammen i en skål til en lys og skummende konsistens. Pisk æg i et ad gangen. Rør citronskal i. Si melet og fold det i på skift sammen med mælken. Hæld dejen i formen og bag til den er gylden – ca. 40 minutter (eller måske lidt mere eller mindre).
Lav glasuren mens kagen bager. Fordel glasuren på den varme kage. Køl helt af og enjoy 🙂
Lisbeth Andersen skriver
Hej Anne
Engelsk citronkage er søgt og afprøvet flere gange de sidste 2 måneder. Jeg var med familien 8 uger på orlov i Sydspanien, og vi forelskede os totalt i byens engelske cafe´s limekage.
Jeg har lige set din opskrift, men jeg undrer mig over, at der ikke er bagepulver i kagen. Er det en forglemmelse, eller er den go´nok? Jeg tænker på at ombytte citronen med lime + limesaft…
Din blog ser rigtig fin ud. Jeg fandt den i går aftes…Glæder mig til at følge den.
Kh
Lisbeth, Odense
Anne au Chocolat skriver
Kære Lisbeth,
Det glæder mig, at du synes om min blog!
Jeg laver ikke citronkagen med bagepulver, selvom opskriften faktisk kræver det. Det skal vist lige forklares: i den engelske kogebog står der selfraising flour hvilket jeg i mange år overså og bare brugte alm. mel. og nu er jeg blevet så glad for kagen som den er (uden bagepulver) at jeg ikke har prøvet med bagepulver. Men rigtigt skal der jo nok så 1 1/2 tsk i!
God idé med lime..
Glæder mig til at høre om resultatet!
Kh Anne
Rebekka Svendsen skriver
Hej Anne!
Jeg stod for kage-til-efter-biografturen i går aftes, og da jeg jo havde haft sådan en god oplevelse med din citronkage ugen før, var det den der vandt konkurrencen om hvad der skulle bages. 🙂 Den blev selvfølgelig ikke helt lige så god som din (måske fordi jeg valgte at komme bagepulver i efter din forklaring med self-raising flour), men den var virkelig populær, og blev næsten spist helt op. Faktisk tror jeg lige, jeg skal have et stykke her efter frokosten. 😀 Så rigtig mange tak for opskriften!
– Rebekka
Anne au Chocolat skriver
Hej Rebekka,
Dejligt at høre, at du valgte at lave citronkagen!:)
Må jeg snart smage noget af dit bagværk (det har jeg jo hørt så meget godt om!!) ?
God weekend!
Kh Anne
Lisbeth Andersen skriver
Hej Anne
Så er citronkagen afprøvet med bagepulver og lime. Dejlig kage! Har fået meget ros både af familien og venner.
Men den er desværre ikke helt som den i Spanien, så jeg fortsætter min jagt. Måske skal jeg bare tigge opskriften fra cafe´indehaverne, når vi skal derned igen til sommer.
Friis Holms chokoladebog ser helt fantastisk ud. Jeg har også en kæmpe kærlighed til chokolade, så den bog må jeg bare eje.
Rigtig god weekend
Lisbeth
Anne au Chocolat skriver
Hej Lisbeth,
Nu bliver jeg helt nysgerrig! Kan du prøve at forklare hvordan den spanske citronkage var ? 🙂
God weekend!
Kh Anne
Lisbeth Andersen skriver
Hej Anne
Den spanske (engelske) limekage havde samme smag som din, men den var mere luftig, og det gjorde altså noget helt specielt ved oplevelsen, at den var let som en fjer, syrlig og alligevel med et pift af sødme.
Hvis jeg får lokket opskriften ud af englænderne, når vi kommer til Spanien til sommer igen, skal jeg sende den til dig 🙂
Kh
Lisbeth
Jennie Junghans skriver
Hej Anne!
Fantastisk kage, virkelig lækker – lavede den med bagepulver!
Den smager også rigtig godt hvis man blander en ordentlig røvfuld revet marcipan i dejen plus lidt ekstra væde – det giver en dejlig klæg konsistens og et modspil til citronen!
mvh *Jennie*
Anne au Chocolat skriver
Hej Jennie,
Det lyder dejligt med marcipan! 🙂 Det vil jeg prøve næste gang!!
Hvilken ekstra væde tilføjede du kagen ?
Kh Anne
Jennie Junghans skriver
Blot lidt ekstra mælk! Dejen blev jo lidt mere bastant efter at den revne marcipan var vendt i… 🙂
Kira skriver
Kære Anne,
Tak for opskriften – den blev afprøvet igår med stor succes 🙂 Jeg tilføjede en smule marcipan, hvilket ikke gjorde kagen ringere. Den fine citronglasur der knaser over den bløde kage er så lækker! Tak for den 🙂
Kira
Anne au Chocolat skriver
Kære Kira
Det lyder så lækkert med marcipan! 🙂
Kh Anne
Mathilde skriver
Hej Anna.
Rigtig lækker opskrift.
Tror du det er muligt at skifte citronen ud med appelsin?
Hvis ja, skal der så mere væde i?
Hilsen Mathilde
Anne au Chocolat skriver
Kære Mathilde,
Ja, det er bestemt muligt at udskifte citronen med en appelsin i opskriften. Der skal ikke mere væde i. Tværtimod skal du måske kun bruge 1/2 appelsin til glasuren.
Kh Anne