E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokolade

4. februar 2010 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

Min kogebogsreol har et dusin rene chokoladebøger, som primært er franske og engelske. Efterhånden har jeg dog købt et par danske af slagsen til samlingen, og for nylig fik jeg endnu en – “Chokolade” af kokken og chokolademageren Mikkel Friis-holm. I det nedenstående vil jeg berette om mit første møde med Mikkel Friis-Holm såvel som hans chokoladeeventyr og -opskrifter.

P1020684

En torsdag eftermiddag i efteråret var jeg så heldig at blive inviteret til reception på Riccos Kaffebar for Mikkel Friis-Holms chokoladekogebog “Chokolade”. Det var en chokolademagisk eftermiddag hvor jeg fik lov til at bladre i “Chokolade” samtidigt med, at jeg smagte et udpluk af Mikkels dejlige og tilfredsstillende chokoladekager – brownies, cookies og Mikkelgaard-chokoladekagen. Sidstnævnte vender jeg tilbage til senere.
Hvad der for mig var endnu mere magisk var, at jeg også fik lov til at smage hans egen (over the top fantastiske!) Friis-Holm chokolade, som I kan læse meget mere om her og som også beskrives i chokoladebogen. Tænk sig, at jeg som passioneret chokoladeelsker stod over for en mand som ikke bare elsker at spise og lege med chokolade, men også producerer sin egen chokolade. I mit lille chokoladeunivers var dette mødet med noget forunderligt og vidunderligt.

Når man taler om Mikkel Friis-Holm kan man ikke undlade at fortælle det lille fine faktum, at Mikkel er eneimportør af det californiske chokolademærke Scharffen Berger, som jeg tidligere har lovprist her.

Mikkel er altså Chokolademanden!

P1020661

Jeg har fået grønt lys af Mikkel til at blogge løs om hans bog og opskrifterne, og jeg har taget hul på dette ved at bage Chokoladekage – Mikkelgaard. Denne kage er rig på chokolade, espresso og kærlighed; den er fudgy og intens, som jeg elsker! Den er tilfredsstillende, så normale mennesker kan sagtens nøjes med et enkelt stykke. Jeg er imidlertid ikke helt normalt, og kan derfor bare spise og spise af sådanne intense kager 🙂
Mikkelgaardkagen bages normalt i en stor rund form, men jeg havde lyst til at bruge mine små forme og resultates, som fremgår af ovenstående såvel som nedenstående billede, var alletiders. Der er noget meget hyggeligt over at have sin egen minikage helt for sig selv!

Jeg serverede de små kager med flødeskum og rabarberkompot (da jeg stadig havde rabarber i fryseren fra i sommer og fordi jeg havde lyst).

Det var et hit!

P1020672 [1600x1200]

Jeg glæder mig til at kaste mig ud i bogens andre chokoladekager og -desserter, og jeg har allerede bestemt mig for den næste… : chokolade crème brûlée!

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Lemon Crunch Cake
Next Post: En rå brownie – det er cool! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne Kriegbaum skriver

    4. februar 2010 kl. 15:10

    Hej Anne

    Kan ikke lave nydelyde nok;o) Det lyder som en chokoladebog, man må eje!

    Jeg har været inde at søge på Scharffen Berger chokolade … jeg kan bare ikke finde et sted, hvor man kan købe det. Jeg har været på deres egen hjemmeside, men de leverer kun i USA. Har du nogen idé om, hvor man kan købe det? Jeg har set en forhandlingsliste i DK, men det er butikker, som ligger langt herfra. Så netshopping ville være det bedste.

    Siden du skrev om Dark Milk, har jeg drømt om at smage den!
    Kh Hanne

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2010 kl. 15:23

    Kære Hanne,

    Ja, skynd dig at købe bogen. Den er så dejlig!

    Mht. forhandlere af SBchokolade, så synes jeg at du skal sende en mail til Mikkel (brug mit første link) og forhøre dig om steder i Jylland. De er der! 🙂

    Kh Anne

  3. Hanne Kriegbaum skriver

    12. februar 2010 kl. 15:47

    Kære Anne

    Tak for tippet med at kontakte Mikkel. Det er gjort … og for 300 kr. chokolade er på vej til mig:o) Jeg kan slet ikke vente til jeg skal sætte tænderne i den Dark Milk … og de andre lækre sager.

    Jeg ved ikke, om han fik held til at finde nogle jyske forhandlere, på hans messe i Herning i weekenden… Men ellers er hans netshop vist snart klar, og så er der jo ingen problemer.

    Din rå-brownie ser skøn ud!

    Du må have en dejlig weekend.
    Kh Hanne

  4. Jenny skriver

    17. februar 2010 kl. 09:18

    Jeg har foreløbig lånt den, og jeg er klar til at tilbede Mikkel, som var han den store gud Xocolat 🙂

    Det er nu snyd med “rå” brownie, kakaobønner ristes, så de har været over de 45 grader, og lur mig om dadelpalmer ikke også i solen kommer over den “tilladte” temperatur. Men vi andre der ikke er “raw’ister” kan jo godt nyde kagen.
    Jenny

  5. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2010 kl. 09:29

    Kære Hanne, wauw det lyder så lækkert med chokoladen – er den mon kommet ?? 🙂 Glæd dig!!!! Kram

    Kære Jenny, faktisk har jeg brugt rå kakao, som ikke har været ristet – købt i Ukrudt! Men som jeg også skriver (mellem linjerne), holder jeg stadig mest af bagte, fuldfede kager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap