E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Lemon Crunch Cake

28. januar 2010 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

P1020538

Denne kage stammer fra en engelsk kagebog, min mor købte i London for 12 år siden. Kagebogen indeholder mange gode engelske kager, men i vores lille familie blev citrondrømmen her hurtigt udråbt som den lækreste. Udover at citron i madlavning i mine øjne altid er pivfrækt, er en af de lækre faktorer, at kagens opbygning er såre simpel: blød citrondej og crunchy citronglasur. Den er super hyggelig at spise, og man bliver ikke træt af den – man spiser og spiser bare (måske derfor jeg ikke laver den så tit :-)). Jeg glæder mig til at høre om, I andre har held med jeres mådehold, hvis I bager kagen!

P1020562

Her er opskriften:

115 g smør
175 g sukker
2 æg
1 citron, fintrevet skal
175 hvedemel
55 ml mælk

Glasur:
1 citron, saft af
115 g flormelis

Forvarm ovnen til 180grader. Fór en rund form (ca. 22 cm i dia) med bagepapir. Pisk smør og sukker sammen i en skål til en lys og skummende konsistens. Pisk æg i et ad gangen. Rør citronskal i. Si melet og fold det i på skift sammen med mælken. Hæld dejen i formen og bag til den er gylden – ca. 40 minutter (eller måske lidt mere eller mindre).
Lav glasuren mens kagen bager. Fordel glasuren på den varme kage. Køl helt af og enjoy 🙂

Skrevet i: Kager Tags: citron, citrondrøm, kage, lemon crunch cake

Previous Post: « En lille favoritsnack her i vintertiden
Next Post: Chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lisbeth Andersen skriver

    4. februar 2010 kl. 17:14

    Hej Anne
    Engelsk citronkage er søgt og afprøvet flere gange de sidste 2 måneder. Jeg var med familien 8 uger på orlov i Sydspanien, og vi forelskede os totalt i byens engelske cafe´s limekage.
    Jeg har lige set din opskrift, men jeg undrer mig over, at der ikke er bagepulver i kagen. Er det en forglemmelse, eller er den go´nok? Jeg tænker på at ombytte citronen med lime + limesaft…
    Din blog ser rigtig fin ud. Jeg fandt den i går aftes…Glæder mig til at følge den.
    Kh
    Lisbeth, Odense

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. februar 2010 kl. 17:22

    Kære Lisbeth,

    Det glæder mig, at du synes om min blog!
    Jeg laver ikke citronkagen med bagepulver, selvom opskriften faktisk kræver det. Det skal vist lige forklares: i den engelske kogebog står der selfraising flour hvilket jeg i mange år overså og bare brugte alm. mel. og nu er jeg blevet så glad for kagen som den er (uden bagepulver) at jeg ikke har prøvet med bagepulver. Men rigtigt skal der jo nok så 1 1/2 tsk i!
    God idé med lime..
    Glæder mig til at høre om resultatet!

    Kh Anne

  3. Rebekka Svendsen skriver

    5. februar 2010 kl. 14:26

    Hej Anne!

    Jeg stod for kage-til-efter-biografturen i går aftes, og da jeg jo havde haft sådan en god oplevelse med din citronkage ugen før, var det den der vandt konkurrencen om hvad der skulle bages. 🙂 Den blev selvfølgelig ikke helt lige så god som din (måske fordi jeg valgte at komme bagepulver i efter din forklaring med self-raising flour), men den var virkelig populær, og blev næsten spist helt op. Faktisk tror jeg lige, jeg skal have et stykke her efter frokosten. 😀 Så rigtig mange tak for opskriften!

    – Rebekka

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2010 kl. 14:39

    Hej Rebekka,

    Dejligt at høre, at du valgte at lave citronkagen!:)

    Må jeg snart smage noget af dit bagværk (det har jeg jo hørt så meget godt om!!) ?

    God weekend!

    Kh Anne

  5. Lisbeth Andersen skriver

    5. februar 2010 kl. 22:27

    Hej Anne
    Så er citronkagen afprøvet med bagepulver og lime. Dejlig kage! Har fået meget ros både af familien og venner.
    Men den er desværre ikke helt som den i Spanien, så jeg fortsætter min jagt. Måske skal jeg bare tigge opskriften fra cafe´indehaverne, når vi skal derned igen til sommer.
    Friis Holms chokoladebog ser helt fantastisk ud. Jeg har også en kæmpe kærlighed til chokolade, så den bog må jeg bare eje.
    Rigtig god weekend
    Lisbeth

  6. Anne au Chocolat skriver

    6. februar 2010 kl. 13:22

    Hej Lisbeth,
    Nu bliver jeg helt nysgerrig! Kan du prøve at forklare hvordan den spanske citronkage var ? 🙂
    God weekend!
    Kh Anne

  7. Lisbeth Andersen skriver

    6. februar 2010 kl. 23:01

    Hej Anne
    Den spanske (engelske) limekage havde samme smag som din, men den var mere luftig, og det gjorde altså noget helt specielt ved oplevelsen, at den var let som en fjer, syrlig og alligevel med et pift af sødme.
    Hvis jeg får lokket opskriften ud af englænderne, når vi kommer til Spanien til sommer igen, skal jeg sende den til dig 🙂
    Kh
    Lisbeth

  8. Jennie Junghans skriver

    11. februar 2010 kl. 10:44

    Hej Anne!

    Fantastisk kage, virkelig lækker – lavede den med bagepulver!
    Den smager også rigtig godt hvis man blander en ordentlig røvfuld revet marcipan i dejen plus lidt ekstra væde – det giver en dejlig klæg konsistens og et modspil til citronen!

    mvh *Jennie*

  9. Anne au Chocolat skriver

    11. februar 2010 kl. 10:55

    Hej Jennie,

    Det lyder dejligt med marcipan! 🙂 Det vil jeg prøve næste gang!!
    Hvilken ekstra væde tilføjede du kagen ?

    Kh Anne

  10. Jennie Junghans skriver

    12. februar 2010 kl. 23:26

    Blot lidt ekstra mælk! Dejen blev jo lidt mere bastant efter at den revne marcipan var vendt i… 🙂

  11. Kira skriver

    30. januar 2014 kl. 08:56

    Kære Anne,

    Tak for opskriften – den blev afprøvet igår med stor succes 🙂 Jeg tilføjede en smule marcipan, hvilket ikke gjorde kagen ringere. Den fine citronglasur der knaser over den bløde kage er så lækker! Tak for den 🙂

    Kira

  12. Anne au Chocolat skriver

    30. januar 2014 kl. 10:07

    Kære Kira
    Det lyder så lækkert med marcipan! 🙂
    Kh Anne

  13. Mathilde skriver

    14. januar 2015 kl. 15:34

    Hej Anna.
    Rigtig lækker opskrift.
    Tror du det er muligt at skifte citronen ud med appelsin?
    Hvis ja, skal der så mere væde i?
    Hilsen Mathilde

  14. Anne au Chocolat skriver

    16. januar 2015 kl. 17:51

    Kære Mathilde,
    Ja, det er bestemt muligt at udskifte citronen med en appelsin i opskriften. Der skal ikke mere væde i. Tværtimod skal du måske kun bruge 1/2 appelsin til glasuren.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap