Den anden dag havde jeg – helt uventet – lyst til noget sødt, og da jeg af en eller anden mystisk grund også følte trang til at lege med min Kitchen Aid, blev resultatet disse marcipan-havre-småkager : ) Fra de blev udklækket i hovedet og til de kom ud af ovnen, gik der ikke mere end 30 minutter. Hurra for hurtige søde kreationer. Ideelt til en kold søndag ?
Småkagerne blev dejligt sprøde med en lille blød kerne og en skøn comfort smag af vanillet marcipan, smør og ristet havre.
De smager godt til en kop sort kaffe, men de kan også sagtens indgå i desserter (det gjorde de i torsdags hos min bror og hans kæreste), og jeg tror, at det ville være smukt og lækkert at dyppe dem i chokolade – hvid, lys og mørk. Chokokærlighed længe leve : )
Til 6 store småkager brugte jeg
65 g smør
50 g hjemmelavet vanillesukker (eller 50 g rørsukker med korn fra 1/4 stang vanille)
40 g havregryn
35 g mel
50 g marcipan, revet
Bland alle ingredienserne sammen i røremaskinen og form dem til 6 lige store runde kugler, som trykkes flade på bagepapiret på bagepladen. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er fint gyldne. Det tager ca. 10-15 minutter alt efter ovnen. De bliver sprøde, når de køles af.
Sarah skriver
Mmmmm, den opskrift kom lige som sendt fra himlen. Havde en rest marcipan der skulle bruges og nu venter jeg bare spændt på at kagerne bliver færdige i ovnen.. De dufter i hvert fald himmelsk 🙂
Sofiemaria skriver
Så er de i ovnen – glæder mig til at smage 🙂
Sabine skriver
Hej Anne
Sikke en lækker kreation! (:
Men hvad mener du med ‘vanille rørsukker’ ?
Jeg har vanille og jeg har rørsukker, skal de blandes oder was?
Hvor har du fået servietterne fra ?
Sikke mange spørgsmål og hav en skøn GULDsøndag.. Der skal eventuelt udtænkes en guldkage!? 😉
– Sabine
Benedikte Capion skriver
Lækker, lækker lille opskrift 🙂 marcipan er så genialt i bagning..
Anne au Chocolat skriver
Kære Sarah
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofiemaria
Hvor er det skønt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sabine
Jeg har lige uddybet det i opskriften, efter jeg så din kommentar 🙂
Jeg kan desværre ikke huske, hvor jeg har servietterne fra. Men det kunne meget vel være Søstrene Grene eller ligne!
Guldkage lyder skønt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Benedikte
Lige præcis 😉
Kh Anne
Sarah skriver
Uha, nu er det 3 gang jeg bager disse skønne småkager. De smager simpelthen så godt 🙂 (Desværre har jeg så også brugt de sørgelige rester af julens marcipan nu, så nu har jeg ikke flere undskyldninger for at bage dem, udover at de smager virkelig godt..) ;o)
Louise skriver
Jeg forstår stadig ikke helt hvad vanilie-rørsukker er? Er det ikke bare en blanding? Men hvor meget vanilie skal der i, i forhold til rørsukker?
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Det er barer mit hjemmelavede vanillesukker! Men du kan bruge 50 g rørsukker med korn fra 1/4 stang vanille!
kh A
Minar skriver
Hejsa
Er dine opskrifter med almindelig ovn? 😀
Vh Minar
Anne au Chocolat skriver
Hej Minar
Jeg bruger varmluft normalt 🙂
Kh Anne
Karoline Bendixen skriver
De kan også snildt formes ud i hånden (lidt ligesom kransekagemasse eller havregrynskugler), hvis man som jeg bor i kollegiekøkken og der er LANGT til den nærmeste Kitchen Aid.