Hvad der skulle have været mindst et dusin små søde financiers blev i stedet til én stor – og med chokolade på. Dels fordi jeg havde lyst, dels fordi jeg bagte i min kærestes køkken uden at have medbragt mine små rektangulære forme.
En financier er en klassisk lille fransk kage, som består af mandelmel, æggehvider, brunet smør (beurre noisette), sukker og lidt mel. Den har længe været en af mine foretrukne franske kager af flere årsager:
1) dens delikate smag af mandler
2) dens saftige konsistens
3) dens evne til at indgå i mange mange forskellige dessert-kombinationer og -variationer.
4) dens store behov for æggehvider, som jeg altid har til overs efter at have lavet is.
Jeg smutter ikke mandlerne, inden de blendes til mandelmel. Til gengæld rister jeg dem i ovnen. Mit fravalg og tilvalg er for at fremhæve mandelsmagen. Derudover har jeg også tilført honning (inspireret af Paul Cunninghams gode gode opskrift!)
Her er opskriften:
100 g mandler, ristede i ovnen ved 150 grader til gyldne.
75 g sukker
2 æggehvider
35 g honning
15 g mel
70 g smør, smeltet og brunet til “beurre noisette”
Forvarm ovnen til 180 grader. Blend mandlerne fint. Lun mandler, sukker og hvider i en skål over et bain-marie. Tag skålen af varmen og vend honning, mel og smør i. Fordel i små financierforme og bag i 7-10 minutter indtil gyldne. Eller som på billedet i et større fad foret med bagepapir i ca. 20-25 minutter.
Server gerne en kugle vanilleis og lidt bær til. Eller som vi gjorde i aftes, lidt hjemmelavet rabarberkompot fra fryserens gode gemmer 🙂
Sigrid skriver
Nam. Fin ny header også! Smart med blog – så behøver jeg slet ikke en kagekogebog. Glæder mig til vi ses igen inden udgangen af september som aftalt!
Ida skriver
anne, det er en dejlig opskrift 🙂 og selvom jeg var nervøs for at kludre i den, var den ganske simpel, de smager skønt!
anneauchocolat skriver
Sådan Ida! Er glad for at financier’en hittede hos dig 🙂
foodfanatic skriver
Det lyder som ‘my kinda dessert’ 🙂
Anne au Chocolat skriver
Prøv den Nadia 🙂
Josefine Llobel skriver
Når du skriver at du luner mandler, sukker og hvider over vandbad, pisker du det så op eller bare rører let i det?
Anne au Chocolat skriver
Hej Josefine
Jeg rører bare i det.