I dag serverer jeg skønne, søde og (jule)krydrede figenkugler for jer. De er lavet på under et kvarter, og hvis man ikke passer på, forsvinder de endnu hurtigere ned i maven. Det er faren – og GLÆDEN – ved lækkerier! Jeg har fyret op for nogle af mine foretrukne krydderier, kanel og kardemomme. Deres varme, aromatiske smag går godt til de tørrede figner og kakaoen, og når de parres med kokos, vækker det minder fra Indien. Namasté!
Figenkugler (18 stk)
100 g tørrede figner
100 g mandler
½ appelsin, saften af
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1 1/2 spsk kakaopulver fra Valrhona
1/5 tsk havsalt
Til at trille kuglerne i:
15 g kokosmel
Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender. Tril massen til kugler og rul dem i kokosmel. Opbevar dem på køl til de skal nydes.
I kan i øvrigt stadig nå at deltage i konkurrencen om at vinde den fine amerikanske kagebog American Pie her 🙂
Josh Evans skriver
YES
Inge/Delikate Danmark skriver
De ser godt nok indbydende ud. Jeg har ingen foodprocessor, og det har indtil nu afholdt mig fra at gå i gang med at lave sund slik af figner, dadler m.m. (køber dem i stedet for 🙂 ). Du skriver, at massen kan laves i en blender – men kræver det så ikke, at man laver en temmelig stor portion? Men måske en håndblender er god?
Anne skriver
Hvor sér de gode ud – hvis jeg først fik massen lavet, var den væk, før den nåede at blive trillet til kugler, tror jeg. Elsker figen – den pakke figenpålæg jeg købte igår, er også allerede åbnet og spist halvvejs igennem.. uden brød vel at mærke.
– Anne
Per Frimann skriver
Jeg elsker figner og dadler, ja og mørk chokolade, nødder og mandler. Hvilket jo faktisk er de “sunde” synder! Dog helst i sin naturlige form.
Men den her opskrift er lækker og mere lækker hvis du tilsætter 75 g. revet mørk chokolade i stedet for kakao.
Ellen skriver
Skønt forslag til en lille forsmag på julens konfekt.
Anne au Chocolat skriver
Kære Josh
Oh yes baby!
Anne au Chocolat skriver
Kære Inge,
Jeg har sådan en lille minihakker, som jeg er glad for. Men du har sikkert godt bruge en stavblender. Jeg ville ikke være bange for at prøve 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære navnesøs,
Det lyder lækkert 😉
Kh A
Anne au Chocolat skriver
Kære Ellen
Ja, lige præcis 🙂
kh A
Kathe skriver
Kære Anne
Mums, hvor ser de lækre ud. Jeg har lige købt figner, abrikoser og dadler – så der skal eksperimenteres i weekenden. Jeg er glad for figenkugler, men har aldrig tilsæt krydderier, så det glæder jeg mig til at prøve.
Tak iøvrigt for en dejlig blog, som jeg altid besøger, når jeg trænger til sød inspiration 🙂
Mvh Kathe
Inge/Delikate Danmark skriver
Hov, jeg har også en lille minihakker, som jeg indtil nu kun har brugt til nødder. Den skal da i brug til de her kugler. Tak for svaret 🙂
Ann-Christine skriver
Uhm, jeg elsker både figen og dadelkugler ♥
Anne au Chocolat skriver
Kære Inge,
Det lyder godt 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære AC
Oh yes, begge dele er skønt! 🙂
Kram fra A
Hanne skriver
Testet og absolut godkendt!
Hilsner,
Hanne
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne,
Det glæder mig at høre 🙂
kh Anne
Michelle skriver
Hej,
Skal det være tørre figner, el kan man bruge friske i stedet??
Ida Marie Rahbek Gøttsche skriver
Super lækker opskrift Anne!
Har tidligere lavet kuglerne helt efter opskriften, men lavede idag en portion med en god håndfuld ingefærtern hvilket giver et lækkert varmende spark – det kan anbefales! 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Ida Marie,
Det lyder helt vildt lækkert! 🙂
Kh Anne