Denne stak buttede pandekager kom til verden ganske tilfældigt en morgenstund for et par uger siden, da jeg havde drænet noget yoghurt natten over og pludselig ikke helt vidste, hvad jeg skulle bruge det til. Jeg huskede på, at jeg engang havde set pandekager lavet med ricotta, og så kastede jeg mig ud i at lave en portion pandekager med drænet yoghurt i stedet. Mit madhoved har nogle gange et par skøre mellemregninger, men resultatet plejer ikke at fejle noget. Det gjorde det heller ikke denne gang, hvor jeg ganske på slump fik tryllet denne stak syrligt søde og luftige pandekager frem på nul komma fem, som jeg nød i selskab med danske jordbær og en vanilleprikket rabarberkompot. Man kan garanteret sagtens bruge græsk yoghurt eller skyr i stedet for hjemmedrænet yoghurt. Og jeg er sikker på, at birkes og reven citronskal kunne være over the top lækkert i disse pandekager.
En stak pandekager
65 g drænet yoghurt
1 æg
20 g fuldkornsrismel (man kan også bruge almindelig hvedemel eller anden mel)
1/4 bagepulver
1 tsk ahornsirup
smør til stegning.
Bland yoghurt med æg og tilsæt rismel, bagepulver og ahornsirup. Steg pandekagerne i smør på en pande. Så let – enjoy!
Sabrina skriver
Uhmm det lyder lækkert, er selv netop på vej i køkkenet for at bage pandekager (det må man gerne når det er kedeligt søndagsvejr) jeg skal dog “bare” lave helt almindelige pandekager, det er virkelig længe siden jeg har fået det. Rigtig dejlig søndag 🙂
Dorte Daugaard skriver
Giver rismelen en særlig smag og/eller konsistens? Eller er der en anden årsag til, at du ikke bruger alm. hvedemel?
(Jeg ligger nemlig inde med både rismel og majsmel, da jeg gør mig i babygrød for tiden, men jeg er ikke så erfaren i deres smag, virkning osv. i andre sammenhæng end grød) 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Sabrina
Helt almindelige pandekager er også noget så skønne 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorte
Jeg bruger rismel, boghvedemel og majsmel af og til (og altid i mine pandekager) for at undgå at spise gluten altid. Det har min mave bare bedst af – men du kan sagtens bruge hvedemel 🙂
Kh Anne
Lisbeth skriver
Nøj hvor er de lækre. Tak for den opskrift, Anne!
Jeg brugte skyr i stedet for drænet yoghurt 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Lisbeth
Det glæder mig at høre, at de hittede hos dig 🙂
kh Anne