God fredag formiddag kære jer! Hvordan går det derhjemme?
Vi prøver at hygge så meget som muligt herhjemme disse dage, og derfor startede vi morgenen med skønne nybagte boller. Jeg bliver ved med at justere på meltyperne, og nu sidder opskriften efterhånden lige i skabet. ♥ I øvrigt kan jeg klart anbefale jer kombinationen af crunchy peanutbutter og god pålægschokolade!!
Koldhævede ølandshvedeboller
ca. 16 stk
400 g fintsigtet ølandshvedemel
350 g hvedemel
650 g vand
20 g gær
15 g salt
5 g sukker eller honning
Drys på toppen:
birkes
sesamfrø
græskarkerner
Udstyr:
Dejskraber (reklamelink)
Kom ingredienserne i en skål og ælt med dejkrog på røremaskinen på høj hastighed i 10-12 minutter. Koldhæv dejen tildækket natten over (min dej var på køl i ca. 14 timer) . Hæld dejen ud på køkkenbordet og lad den ligge der og stuetemperere, mens ovnen varmer op. Varm ovnen til 250 grader varmluft. Hak dejen ud til boller med en dejskraber (som den jeg linker til ovenfor). Dyp gerne dejskraberen i lidt vand, mellem bollerne hakkes ud. Så sidder dejen ikke fast til dejskraberen. Kom bollerne over på bagepapir på en bageplade og drys bollerne med birkes, sesam og græskarkerner. Smid en kop vand i bunden af ovnen (eller hæld vand på en bageplade og placer den på et par riller under bagepladen med bollerne) samtidig med at bollerne kommer i ovnen. Bag i 12-14 minutter. Jeg bager én plade ad gangen – to plader i alt.
Lisbet skriver
Jeg synes ikke mine boller bliver lige så flotte og runde som dine på billedet. Men dejen var også enormt våd – skal der virkelig så meget vand i?? Men smagen er fin 😃
Catarina Krogh Andersen skriver
Kære Anne
Har lige bagt de skønneste koldhævede ølandshvede boller👍😀 helt fantastisk smag og en god sprød krumme😉 De bedste boller jeg længe har bagt😀 Tak for inspiration endnu en gang🙏🏻Og god onsdag derude💚
Anne au Chocolat skriver
Kære Catarina,
Det var da bare den bedste hilsen at få <3
Tusind tak!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lisbet,
Kørte du dejen til den blev “elastisk” i det?
Prøv igen 🙂 Jeg er sikker på, at det lykkes bedre næste gang.
Kh Anne
Azra skriver
Hej Anne
Jeg har lige forsøgt mig med at lave disse boller og de blev rigtig gode. Mange tak for en fantastisk opskrift 😊🎉 Jeg havde dog lidt problemer med at skære med dejskraberen idet dejen var så elastisk og hang fast, men det lykkedes til sidst.
Vil blot spørge, om bollerne er fryseegnede?
Rigtig god dag herfra!
Kh Azra
Anne au Chocolat skriver
Kære Azra,
Det er jeg glad for at høre! Dyppede du dejskraberen i vand undervejs?
Ja du kan tro, at de kan fryses. Det gør vi altid med ca. halvdelen af bollerne. Og så tager jeg posen op og stiller på køkkenbordet aftenen før, de skal nydes til morgenmad 🙂
Kh Anne
Pia Thomsen skriver
Kære Anne
Min tredje portion er i ovnen – i denne påske – vi er blevet vildt glade for disse boller herhjemme – fantastisk opskrift – tak for den 🙂 Jeg har testet lidt på røretiden og synes mine bliver bedst med 12 minutter røretid. Men afhænger sikkert af mel og røremaskine.
Du har en fantastisk blog med supergode opskrifter. Jeg har ikke tal på det antal gange jeg har bagt chokoladeballaden, som altid er en sikker vinder. Den kan varieres i det uendelige mht type af chokolade og topping efter lageret og lyst 😉
Kh Pia
Anne au Chocolat skriver
Kære Pia,
Tak for dine erfaringer – og hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Kh Anne
Louise skriver
Hej Anne
Min gode gamle ovn har desværre ikke varmluft. Hvad ville du give dem i alm ovn? 275’ish?
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Ja beklager sent svar. Ja det lyder som et godt bud 🙂