Disse glutenfrie bananboller er sprøde og dejligt svampede på en og samme tid. De byder på en fin banansødme samt det helt perfekte touch af kanel. Tilføj gerne rosiner, tørrede tranebær eller lidt hakkede nødder til dejen.
Vi nyder dem til morgenmad eller som eftermiddagssnack og fryder os over, at de kan trylles frem i løbet af ingen tid og derfor hurtigt kan sættes helt nybagte på bordet.
Glutenfrie bananboller med kanel
6-8 boller
1 moden banan
1 æg
60 g mandelmel (eller hele mandler blendet fint)
15 g loppefrøskaller (HUSK)
15 g blandede frø, fx. sesam, hørfrø og græskarkerner
1 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
1/4 tsk salt
Mos bananen i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Form runde boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk den let flade og bag dem ved 200 grader varmluft i 10-13 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Nyd dem lune eller afkølede og gerne med smør, evt. chokolade eller en skive god ost.
Tip: Hvis I synes, at bollerne er til den mindste side, kan I nøjes med at forme 4 boller af dejen og så bage dem lidt længere.
Skriv et svar