E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Bærtærte med butterdej og hasselnødder

27. februar 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer


Hvad gør man, når man får den vildeste kagetrang, men de sidste æg er blevet brugt i bananpandekagerne til morgenmad? Man glæder sig over at have butterdej i fryseren og en rest friske bær i køleskabet, som skal bruges.

På nul komma fem fik jeg i weekenden fremtryllet denne lille bærtærte med sprød butterdejsbund og det dejligste knas fra både perlesukker og hasselnødder. Den blev nydt lun med en skefuld græsk yoghurt til, og det var et hit!

Den vanvittigt simple opskrift lyder således:

Bærtærte med butterdej og hasselnødder
2 personer

1 plade butterdej (75 g)
100 g blandede friske bær (frosne bær kan også bruges)
10 g flormelis
1 spsk mælk
1 spsk perlesukker
1 spsk hasselnøddeflager

Placer butterdejspladen på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend bær med flormelis i en skål og fordel bærblandingen på butterdejspladen, så der er ca. 1,5 cm fri butterdejskant hele vejen rundt. Pensl butterdejskanten med mælk og drys med perlesukker og hasselnøddeflager. Bag den lille bærtærte i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 15-18 minutter, til butterdejen er fint gylden. Nyd den lun og gerne med en skefuld græsk yoghurt eller creme fraiche til.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Festlige chokoladekager
Next Post: Glutenfrie bananboller med kanel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Skrotbil, Skrotpræmie skriver

    27. februar 2017 kl. 08:20

    Det her skal bare prøves .-)

  2. Emir skriver

    4. september 2019 kl. 22:30

    Den ser fantastisk ud! Det helt klart noget jeg skal prøve i nærmeste fremtid. Tusind tak for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap