Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Koldhævede gulerodsboller

2. oktober 2016 af Anne au Chocolat

I aftes lavede jeg dej til disse koldhævede gulerodsboller, mens Kaj sov og min mand arbejdede. Vi kommer tit til at arbejde en del på hverdags- og weekendsaftener, når Kaj sover, fordi vi prioriterer at være så meget sammen med ham i hverdagen som muligt. Han stortrives i sin vuggestue og har de sødeste små venner. Ikke desto mindre synes jeg, at det er guld værd, at jeg som selvstændig ikke behøver at vække ham om morgenen i hverdagen, hvis han nu sover til 7.30 – som han gør af og til – og at jeg kan hente ham kl15 om eftermiddagen, så jeg når at være sammen med ham i et par timer inden aftensmad og vores aften-nu-skal-vi-snart-sove-og-derfor-ned-i-gear-rutine. Så tager jeg til gengæld også et par timers arbejde om aftenen og nogle timer hver weekend, når det lige passer ind. Jeg er vild med og vildt taknemmelig over den fleksibilitet, det giver os som familie.

Vi elsker hjemmebagte boller herhjemme, og hvis de skal nå på morgenbordet helt friskbagte for os A-mennesker (børnefamiliens lod), er det et must at lave den koldhævede variant, hvor de hæver på køl natten over. Brug gerne økologisk mel af god kvalitet, når I bager brød og boller. Det er så vigtigt for smagsoplevelsen!  Og bag dem også lidt hårdere, end jeg har gjort her. Jeg bager for det meste Kaj-venlige boller, som kun har en lille sprød skorpe. Hvis de bliver for sprøde, får jeg ham kun til at spise krummen.

Koldhævede gulerodsboller
20 store

10 dl koldt vand
15 g gær
1,5 spsk salt
2 dl havregryn
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1-2 gulerod, revet
14 dl god hvedemel (Erstat gerne 1/3 af melet med en grovere meltype)

Drys: birkes, sesam og mel

Opløs gæren i vandet i en skål (røremaskine) og tilsæt alle de øvrige ingredienser. Rør godt rundt og lad dejen hæve i en lufttæt beholder på køl natten over (beholderen skal være ret stor, så der er plads til, at dejen kan hæve – alternativt lad dejen blive i røremaskinens skål og dæk den til med husholdningsfilm). Brug to skeer til at sætte dejen til boller på bagepapir på bagepladen. Drys gerne med birkes, sesam eller lidt mel. Bag bollerne ved 240 grader varmluft, til de er gyldne og færdige, ca. 10-12 minutter.

Skrevet i: Brød og boller

Previous Post: « Pandekager med blåbærsyltetøj og græsk yoghurt
Next Post: Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap