Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer

3. oktober 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

blomme-blondie-3

Da min mand kom hjem fra arbejde i dag, forkælede jeg ham med denne blomme blondie. En lækker hvid chokoladekage med blommer i. Den var så god, at han straks måtte spise et stykke til. Jeg spiste naturligvis også to stykker. Blondien er sprød på den seje måde udenpå og vidunderlig blød indeni med masser af syrlig og sødmefuld saft fra blommerne, som falder til bunden, når kagen bager. Men det gør ikke noget. Det vigtigste er jo smagsoplevelsen. Kagen byder også på aromatisk appelsin og pistacieknas, men sidstnævnte gemmer sig i toppen under drysset af flormelis.

Alle chokoladekager skal helst bages dagen før for at få den bedste konsistens, og denne blondie er ingen undtagelse. Dog sneg vi os jo til at spise et par stykker her i eftermiddag, selvom kagen blev bagt i morges. Så gemmer vi resten til i morgen og glæder os til at smage, når kagen har sat sig lidt mere på køl.

Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer
10-12 personer

140 g smør
140 g hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
80 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1/2 øko appelsin
5 blommer, halverede
Lidt usaltede pistacier
Flormelis

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og appelsinskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Tryk blommerne ned i dejen og drys med pistacier. Bag kagen i 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og opbevar den gerne på køl natten over. Giv kagen et drys flormelis inden servering.

blomme-blondie-2

blomme-blondie-1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Koldhævede gulerodsboller
Next Post: Peanut karamelbarer med mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Natacha skriver

    5. oktober 2016 kl. 14:13

    Mums, den ser lækker ud!!
    Ville man kunne bruge andre frugter end blommer?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 14:14

    Kære Natacha,
    Den er SÅ lækker 🙂
    Ja, du kan bruge din favoritfrugter og bær.

  3. LIA skriver

    24. november 2016 kl. 00:11

    Ser gott ut. Vilka blommor använder du i kakan?

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:00

    Kære Lia,
    Tusind tak 🙂 Jeg bruger helt almindelige røde runde blommer 🙂

  5. Soohoe skriver

    24. august 2018 kl. 11:20

    Kære Anne

    Tak for den gode blok med de mange, utroligt lækre opskrifter!
    Mon denne kage er fryseegnet?

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2018 kl. 20:38

    Ja det tror bestemt godt, man kan 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap