E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer

3. oktober 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

blomme-blondie-3

Da min mand kom hjem fra arbejde i dag, forkælede jeg ham med denne blomme blondie. En lækker hvid chokoladekage med blommer i. Den var så god, at han straks måtte spise et stykke til. Jeg spiste naturligvis også to stykker. Blondien er sprød på den seje måde udenpå og vidunderlig blød indeni med masser af syrlig og sødmefuld saft fra blommerne, som falder til bunden, når kagen bager. Men det gør ikke noget. Det vigtigste er jo smagsoplevelsen. Kagen byder også på aromatisk appelsin og pistacieknas, men sidstnævnte gemmer sig i toppen under drysset af flormelis.

Alle chokoladekager skal helst bages dagen før for at få den bedste konsistens, og denne blondie er ingen undtagelse. Dog sneg vi os jo til at spise et par stykker her i eftermiddag, selvom kagen blev bagt i morges. Så gemmer vi resten til i morgen og glæder os til at smage, når kagen har sat sig lidt mere på køl.

Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer
10-12 personer

140 g smør
140 g hvid chokolade, hakket
2 æg
120 g sukker
80 g mel
1 knsp salt
Revet skal af 1/2 øko appelsin
5 blommer, halverede
Lidt usaltede pistacier
Flormelis

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og rør rundt til den hvide chokolade er smeltet sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk æg, sukker, mel, salt og appelsinskal sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Rør chokolade-smørblandingen i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Tryk blommerne ned i dejen og drys med pistacier. Bag kagen i 180 grader varmluft i ca. 45 minutter. Køl kagen helt af og opbevar den gerne på køl natten over. Giv kagen et drys flormelis inden servering.

blomme-blondie-2

blomme-blondie-1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Koldhævede gulerodsboller
Next Post: Peanut karamelbarer med mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Natacha skriver

    5. oktober 2016 kl. 14:13

    Mums, den ser lækker ud!!
    Ville man kunne bruge andre frugter end blommer?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 14:14

    Kære Natacha,
    Den er SÅ lækker 🙂
    Ja, du kan bruge din favoritfrugter og bær.

  3. LIA skriver

    24. november 2016 kl. 00:11

    Ser gott ut. Vilka blommor använder du i kakan?

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:00

    Kære Lia,
    Tusind tak 🙂 Jeg bruger helt almindelige røde runde blommer 🙂

  5. Soohoe skriver

    24. august 2018 kl. 11:20

    Kære Anne

    Tak for den gode blok med de mange, utroligt lækre opskrifter!
    Mon denne kage er fryseegnet?

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2018 kl. 20:38

    Ja det tror bestemt godt, man kan 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap