E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Peanut karamelbarer med mælkechokolade

5. oktober 2016 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

karamelbar

Da vi satte tænderne i disse peanut karamelbarer med en sprød bund af smørrig mørdej og en top af mælkechokolade i går eftermiddags, blev vi hurtigt enige om, at de er en fantastisk hybrid mellem Snickers og Twix. Det tykke lag af chokolade og de knasende salte peanuts klæder den fløjlsbløde karamel på mørdejsbunden vanvittigt godt. Det er med andre ord ret svært ikke at blive aldeles afhængig af disse guddommelige karamelbarer. Når man først har smagt et stykke, kan man slet ikke lade være med at tage et stykke til… og så lige et mere.

Peanut karamelbarer med mælkechokolade
15-20 stk

Mørdej:
200 g mel
60 g sukker
125 g smør
1 spsk koldt vand

100 g saltede peanuts

Karamel:
160 g sukker
200 ml piskefløde
40 g smør

Chokoladelag:
200 g god mælkechokolade
30 g smør

Mørdej:
Bland mel, sukker og smør i en skål eller røremaskine, til det ligner brødkrummer. Tilsæt vand og saml dejen hurtigt. Pres dejen godt ud i en form foret med bagepapir (jeg brugte et ovnfast fad på 26 cm x 18 cm – men man kan også bruge en kvadratisk form på ca. 22 cm x 22 cm) og prik dejen med en gaffel. Bag mørdejen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter, til den er fint gylden. Tag den ud af ovnen og køl af i fadet. Drys peanuts på bunden.

Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen og rør fløden i og rør godt (for fuld kraft – brug gerne et piskeris, hvis I vil) imens. Tilsæt straks smørret derefter. Lad karamellen køle lidt af (ca. 10 minutter) og hæld den derefter over mørdejsbunden og de saltede peanuts. Sæt på køl i 2 timer.

Chokoladelag:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Tag karamelkagen ud fra køleskabet og fordel chokoladen oven på peanut karamellen. Sæt tilbage på køl i 2 timer yderligere. Skær karamelbarerne ud umiddelbart inden servering.

karamelbar4

karamelbar3

karamel2

karamelbar5

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer
Next Post: Peanut caramel shortbread with milk chocolate »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:19

    Ville ønske man kunne spise billeder på skærmen 🙂
    De ser rigtig lækre ud

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:28

    Kære Mette,
    Den evne ønsker jeg også dagligt, at jeg havde 🙂
    Mange tak for din søde kommentar!
    God solskin-onsdag. Nu hvor efterårskulden er kommet, må man gerne spise mange søde sager for at holde varmen 😉
    Kh Anne

  3. Julie Monberg skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:49

    Ummenummenum, det ser ikke værst ud!

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:53

    Kære Julie,
    Rimelig vanedannende ummenummenum 🙂

  5. Tanja skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:57

    Jeg EEEEELSKER caramel short bread og har ledt efter en nem opskrift – så TAK! Nu ved jeg hvad jeg skal handle ind til, så weekendens godter kan laves ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 10:00

    Kære Tanja,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Rigtig god fornøjelse med dem!
    Kærligst Anne

  7. Natasha skriver

    5. oktober 2016 kl. 16:19

    Hej Anne,
    Ser fantastisk ud, hvor mange dage kan den holde sig lækker i køleskab? Ville man kunne lave den 2 dage inden den skal spises?
    Mvh Natasha

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 17:32

    Kære Natasha,
    Tak skal du have 🙂
    Ja, sålænge du dækker den godt til med husholdningsfilm, kan den sagtens laves to dage i forvejen!
    Kh Anne

  9. Dorte skriver

    5. oktober 2016 kl. 19:46

    Den opskrift skal simpelthen prøves ???
    Men når du rører varm fløde i det smeltede sukker vil det da være en god ide at bruge piskeris til det?

    Mvh Dorte

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 21:39

    Kære Dorte,
    Jo det er en god idé at bruge et piskeris. Jeg brugte en ske i går – men tilføjer lige piskeris som mulighed i opskriften 🙂
    Kh Anne

  11. Terese skriver

    8. februar 2017 kl. 10:57

    Hej Anne!

    De ser SÅ lækre ud! Har lige et enkelt spørgsmål:

    På hvor høj varme smelter du sukkeret? Og hvor lang tid tager det cirka? 🙂

    TAK!

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2017 kl. 16:28

    Kære Terese,
    Tusind tak! Jeg smelter sukkeret ved middelvarme og sørger for, at gryden er ret stor, så sukkeret ikke ligger i et alt for tykt lag. På den måde karamelliserer sukkeret mere jævnt. Det plejer ikke at tage mange minutter 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap