Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Peanut karamelbarer med mælkechokolade

5. oktober 2016 af Anne au Chocolat 12 kommentarer

karamelbar

Da vi satte tænderne i disse peanut karamelbarer med en sprød bund af smørrig mørdej og en top af mælkechokolade i går eftermiddags, blev vi hurtigt enige om, at de er en fantastisk hybrid mellem Snickers og Twix. Det tykke lag af chokolade og de knasende salte peanuts klæder den fløjlsbløde karamel på mørdejsbunden vanvittigt godt. Det er med andre ord ret svært ikke at blive aldeles afhængig af disse guddommelige karamelbarer. Når man først har smagt et stykke, kan man slet ikke lade være med at tage et stykke til… og så lige et mere.

Peanut karamelbarer med mælkechokolade
15-20 stk

Mørdej:
200 g mel
60 g sukker
125 g smør
1 spsk koldt vand

100 g saltede peanuts

Karamel:
160 g sukker
200 ml piskefløde
40 g smør

Chokoladelag:
200 g god mælkechokolade
30 g smør

Mørdej:
Bland mel, sukker og smør i en skål eller røremaskine, til det ligner brødkrummer. Tilsæt vand og saml dejen hurtigt. Pres dejen godt ud i en form foret med bagepapir (jeg brugte et ovnfast fad på 26 cm x 18 cm – men man kan også bruge en kvadratisk form på ca. 22 cm x 22 cm) og prik dejen med en gaffel. Bag mørdejen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter, til den er fint gylden. Tag den ud af ovnen og køl af i fadet. Drys peanuts på bunden.

Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen og rør fløden i og rør godt (for fuld kraft – brug gerne et piskeris, hvis I vil) imens. Tilsæt straks smørret derefter. Lad karamellen køle lidt af (ca. 10 minutter) og hæld den derefter over mørdejsbunden og de saltede peanuts. Sæt på køl i 2 timer.

Chokoladelag:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Tag karamelkagen ud fra køleskabet og fordel chokoladen oven på peanut karamellen. Sæt tilbage på køl i 2 timer yderligere. Skær karamelbarerne ud umiddelbart inden servering.

karamelbar4

karamelbar3

karamel2

karamelbar5

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Blomme blondie – hvid chokoladekage med blommer
Next Post: Peanut caramel shortbread with milk chocolate »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hvadskalvibage/Mette skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:19

    Ville ønske man kunne spise billeder på skærmen 🙂
    De ser rigtig lækre ud

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:28

    Kære Mette,
    Den evne ønsker jeg også dagligt, at jeg havde 🙂
    Mange tak for din søde kommentar!
    God solskin-onsdag. Nu hvor efterårskulden er kommet, må man gerne spise mange søde sager for at holde varmen 😉
    Kh Anne

  3. Julie Monberg skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:49

    Ummenummenum, det ser ikke værst ud!

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:53

    Kære Julie,
    Rimelig vanedannende ummenummenum 🙂

  5. Tanja skriver

    5. oktober 2016 kl. 09:57

    Jeg EEEEELSKER caramel short bread og har ledt efter en nem opskrift – så TAK! Nu ved jeg hvad jeg skal handle ind til, så weekendens godter kan laves ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 10:00

    Kære Tanja,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Rigtig god fornøjelse med dem!
    Kærligst Anne

  7. Natasha skriver

    5. oktober 2016 kl. 16:19

    Hej Anne,
    Ser fantastisk ud, hvor mange dage kan den holde sig lækker i køleskab? Ville man kunne lave den 2 dage inden den skal spises?
    Mvh Natasha

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 17:32

    Kære Natasha,
    Tak skal du have 🙂
    Ja, sålænge du dækker den godt til med husholdningsfilm, kan den sagtens laves to dage i forvejen!
    Kh Anne

  9. Dorte skriver

    5. oktober 2016 kl. 19:46

    Den opskrift skal simpelthen prøves ???
    Men når du rører varm fløde i det smeltede sukker vil det da være en god ide at bruge piskeris til det?

    Mvh Dorte

  10. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 21:39

    Kære Dorte,
    Jo det er en god idé at bruge et piskeris. Jeg brugte en ske i går – men tilføjer lige piskeris som mulighed i opskriften 🙂
    Kh Anne

  11. Terese skriver

    8. februar 2017 kl. 10:57

    Hej Anne!

    De ser SÅ lækre ud! Har lige et enkelt spørgsmål:

    På hvor høj varme smelter du sukkeret? Og hvor lang tid tager det cirka? 🙂

    TAK!

  12. Anne au Chocolat skriver

    8. februar 2017 kl. 16:28

    Kære Terese,
    Tusind tak! Jeg smelter sukkeret ved middelvarme og sørger for, at gryden er ret stor, så sukkeret ikke ligger i et alt for tykt lag. På den måde karamelliserer sukkeret mere jævnt. Det plejer ikke at tage mange minutter 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap