E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Pandekager med blåbærsyltetøj og græsk yoghurt

30. september 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

pandekager2

I går var en rigtig efterårsdag af den grå og regnfulde slags, så det var tiltrængt med lidt ekstra hygge i form af disse kardemommekrydrede pandekager med en blåbærsyltetøj lavet på nul komma fem og græsk yoghurt. Jeg havde faktisk ingen græsk yoghurt, så jeg drænede yoghurten i et kaffefilter i en skål i et par timer på køl. Normalt havde jeg brugt græsk yoghurt. Eller måske letpisket fløde? <3

Som nogle af jer måske har bemærket, har bloggen fået et lidt nyt look i løbet af i går. Jeg har indgået et spændende samarbejde med Benjamin Media i forbindelse med deres nye madunivers Måltid, som byder på flere hundredevis af opskrifter og masser af inspiration. Det betyder – som flere af jer måske har lagt mærke til – at jeg fremover vil fokusere meget mere på bloggen og byde på nye opskrifter 4-5 gange om ugen. Jeg er vanvittigt glad for at have fået muligheden for at dyrke bloggen og alle jer – mine søde læsere – så meget igen og vil også meget gerne høre, hvis I mangler nogle særlige opskrifter – f.eks morgenmadsopskrifter, flere dessertopskrifter eller noget helt femte. Jeg er pt. i kæmpe kagehumør, hvilket bloggen også afspejler, men giv endelig lyd fra jer, hvis I er i humør til noget andet 😉

Her kommer opskriften på pandekagerne:

Pandekager med blåbærsyltetøj og græsk yoghurt

Pandekagedej:
3 æg
50 g smør, smeltet
3 dl mel
3 dl mælk
1 tsk sukker
1 tsk kardemomme

Blåbærsyltetøj:
100 g blåbær
30 g sukker

200 g græsk yoghurt

Pandekagedej:
Pisk smør og æg sammen i en skål. Pisk mel, sukker, kardemomme og de to første dl mælk sammen i en anden skål. Tilsæt tilsidst den sidste dl mælk samt blandingen af æg og smør. Lad dejen hvile 30 minutter på køl. Steg første pandekage i smør. Resten kan steges uden fedtstof.

Blåbærsyltetøj:
Bring blåbær og sukker i kog i en tykbundet gryde og lad det koge under omrøring i et par minutter, til alt sukkeret er opløst.

Server pandekagerne sammen med blåbærsyltetøj (lun eller afkølet) og græsk yoghurt. God fornøjelse <3

pandekager

Skrevet i: Desserter, Morgenmad

Previous Post: « Citron ricotta kage
Next Post: Koldhævede gulerodsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Lundholm skriver

    3. oktober 2016 kl. 08:51

    Hvor dejligt, at du skal blogge mere – det er vi nogen som er glade for 🙂 🙂

    Jeg synes, det ville være super lækkert med morgenmadsopskrifter; vi mangler lidt inspiration i øjeblikket herhjemme; vi har vist spist for meget yoghurt med frugt 😉

    KH

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2016 kl. 15:12

    Kære Marie,
    Tak for din søde kommentar 🙂
    Jeg vil meget gerne lave nogle nye morgenmadsopskrifter inden længe. Hold øje med bloggen denne uge.
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Ülepannipannkoogid | Cook the day away! siger:
    2. januar 2017 kl. 17:18

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap