Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Pandekager med blåbærsyltetøj og græsk yoghurt

30. september 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

pandekager2

I går var en rigtig efterårsdag af den grå og regnfulde slags, så det var tiltrængt med lidt ekstra hygge i form af disse kardemommekrydrede pandekager med en blåbærsyltetøj lavet på nul komma fem og græsk yoghurt. Jeg havde faktisk ingen græsk yoghurt, så jeg drænede yoghurten i et kaffefilter i en skål i et par timer på køl. Normalt havde jeg brugt græsk yoghurt. Eller måske letpisket fløde? <3

Som nogle af jer måske har bemærket, har bloggen fået et lidt nyt look i løbet af i går. Jeg har indgået et spændende samarbejde med Benjamin Media i forbindelse med deres nye madunivers Måltid, som byder på flere hundredevis af opskrifter og masser af inspiration. Det betyder – som flere af jer måske har lagt mærke til – at jeg fremover vil fokusere meget mere på bloggen og byde på nye opskrifter 4-5 gange om ugen. Jeg er vanvittigt glad for at have fået muligheden for at dyrke bloggen og alle jer – mine søde læsere – så meget igen og vil også meget gerne høre, hvis I mangler nogle særlige opskrifter – f.eks morgenmadsopskrifter, flere dessertopskrifter eller noget helt femte. Jeg er pt. i kæmpe kagehumør, hvilket bloggen også afspejler, men giv endelig lyd fra jer, hvis I er i humør til noget andet 😉

Her kommer opskriften på pandekagerne:

Pandekager med blåbærsyltetøj og græsk yoghurt

Pandekagedej:
3 æg
50 g smør, smeltet
3 dl mel
3 dl mælk
1 tsk sukker
1 tsk kardemomme

Blåbærsyltetøj:
100 g blåbær
30 g sukker

200 g græsk yoghurt

Pandekagedej:
Pisk smør og æg sammen i en skål. Pisk mel, sukker, kardemomme og de to første dl mælk sammen i en anden skål. Tilsæt tilsidst den sidste dl mælk samt blandingen af æg og smør. Lad dejen hvile 30 minutter på køl. Steg første pandekage i smør. Resten kan steges uden fedtstof.

Blåbærsyltetøj:
Bring blåbær og sukker i kog i en tykbundet gryde og lad det koge under omrøring i et par minutter, til alt sukkeret er opløst.

Server pandekagerne sammen med blåbærsyltetøj (lun eller afkølet) og græsk yoghurt. God fornøjelse <3

pandekager

Skrevet i: Desserter, Morgenmad

Previous Post: « Citron ricotta kage
Next Post: Koldhævede gulerodsboller »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie Lundholm skriver

    3. oktober 2016 kl. 08:51

    Hvor dejligt, at du skal blogge mere – det er vi nogen som er glade for 🙂 🙂

    Jeg synes, det ville være super lækkert med morgenmadsopskrifter; vi mangler lidt inspiration i øjeblikket herhjemme; vi har vist spist for meget yoghurt med frugt 😉

    KH

  2. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2016 kl. 15:12

    Kære Marie,
    Tak for din søde kommentar 🙂
    Jeg vil meget gerne lave nogle nye morgenmadsopskrifter inden længe. Hold øje med bloggen denne uge.
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Ülepannipannkoogid | Cook the day away! siger:
    2. januar 2017 kl. 17:18

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap