E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Citron ricotta kage

28. september 2016 af Anne au Chocolat 27 kommentarer

citronkage3

Denne citronkage med ricotta får dine smagsløg til at danse af glæde. Hånden på hjertet er det den mest saftige og friske citronkage, jeg nogensinde har bagt – og nok også smagt. Ricottaen tilfører kagen en super saftighed og med citron i både kagedej og glasur, er der altså skruet max op for friskheden. Pistacierne giver knas og kant til kagen men kan sagtens udelades eller udskiftes med hakkede mandler.

Jeg bagte kagen til min tidligere kollega Thórey og nu veninde og sparringspartner. Hun kom på besøg i dag til formiddagskage og snak om begge at være sprunget ud som selvstændig og “chef i en lille butik” for nylig. Vi tog nemlig det vilde og vildt dejlige spring samtidig. Det er super givende at kunne sparre og dele erfaringer med hinanden, også selvom vi nu er i to forskellige brancher – Thórey er sangunderviser.

Her kommer opskriften:

Citronkage med ricotta
8 personer

125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g ricotta
Revet skal af 1 øko citron
1 tsk bagepulver
175 g mel

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1 citron
Usaltede pistacier

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Pisk ricotta og citronskal i. Vend mel og bagepulver i og tilsæt tilsidst det smeltede smør. Hæld kagedejen i en brødform (ca. 1,5 l) beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter. Tjek om den er færdig med en strikkepind eller tandstik. Tag kagen ud af formen efter fem minutter, og lad den køle af på en bagerist. Rør derefter glasuren sammen af flormelis og citron og fordel den på kagen. Drys til sidst med hakkede pistacier.

citronkage4

citronkage2

citronkage

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kager til fest
Next Post: Pandekager med blåbærsyltetøj og græsk yoghurt »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thórey Ploder Vigfúsdóttir skriver

    28. september 2016 kl. 14:23

    Tak for kage. Den smagte vidunderligt!
    …og så så den så smuk ud.

    knus Thórey

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. september 2016 kl. 14:24

    Selv tak kære Thórey.
    Det var en fornøjelse at se dig 🙂
    Kram fra Anne

  3. Malene skriver

    28. september 2016 kl. 15:32

    Den ser god ud! Ville kagen egne sig til at bage i muffins-forme? 🙂

  4. Ilse skriver

    28. september 2016 kl. 21:48

    Ser helt vild lækker ud ? Den skal prøves, men må lige spørge hvor stor er formen du brugte ?

  5. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2016 kl. 09:55

    Kære Malene,
    Mange tak! Ja jeg er sikker på, at den sagtens kan trylles om til citronmuffins i stedet. Så bare husk at reducere bagetiden – og tjekke løbende med en strikkepind 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. september 2016 kl. 09:58

    Kære Ilse,
    Mange tak skal du have 🙂
    Jeg hældte lige vand i for at teste formens størrelse – og det er en 1,5 liter brødform.

  7. Franziska skriver

    1. oktober 2016 kl. 09:39

    Hi Anne,

    I absolutely love the pictures and your descriptions of the lemon-ricotta-cake!! Can you please tell me if I can find an English version of the recipe anywhere? I would love to bake it myself 😉

    Many thanks and kind regards from Germany 🙂

    P.S. Your blog in general and your recipes are a blast!

  8. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2016 kl. 13:11

    Dear Franziska,
    All my English can be found in the menu top bar under “Recipes in English”. Also this lemon ricotta cake 🙂
    Kind regards,
    Anne

  9. Anne-Mette skriver

    4. oktober 2016 kl. 19:45

    Mums, vi har netop smagt kagen. Bagt efter din opskrift …..wauh, kagen nærmest smelter i munden. Lige en kage efter mit (og gemalens) hjerte.
    Tusind tak at du så gavmildt deler dine opskrifter med os ?.
    Kageglade hilsner fra
    Anne-Mette

  10. Anne au Chocolat skriver

    4. oktober 2016 kl. 20:55

    Kære Anne-Mette,
    Tusind-tusind tak for din søde hilsen. Det er virkelig en fornøjelse at læse dine søde ord om min citronkage.
    Kærligst
    Anne

  11. Lene skriver

    5. oktober 2016 kl. 20:53

    Fantastisk dejlig og frisk kage. Min lille datter Carla elskede den også.
    Hilse Lene

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2016 kl. 21:38

    Kære Lene,
    Ih hvor dejligt at høre 🙂 Min søn Kaj er også vild med den!
    kh Anne

  13. Terese Hougaard skriver

    6. oktober 2016 kl. 19:41

    Den ligner min nye ynglingskage! Hvordan har den det med at blive bagt dagen inden den skal serveres?

  14. Anne au Chocolat skriver

    6. oktober 2016 kl. 20:54

    Kære Terese,
    Den tror jeg også, at den er!
    Den har det allerbedst med at blive spist sammen dag, som den er bagt. MEN den kan også fint tåle at hvile en nat 🙂

  15. connie moisen skriver

    7. oktober 2016 kl. 10:44

    Hej Anne
    Jeg har bagt Citron Ricotta Kage og den ser fin ud bortset fra at den revner på toppen har du en ide om hvorfor ?
    Tak for alle dine fine kageopskrifter 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2016 kl. 13:02

    Kære Connie,
    Tak for din søde hilsen.
    Det gjorde min også – et tykt lag glasur skjuler det nu ret godt 🙂
    Det er bagepulverets skyld, ville jeg mene.
    Kh Anne

  17. Caroline skriver

    10. oktober 2016 kl. 16:12

    HOV! Der forsvandt lige en hel kage til et 4-personers møde på kontoret – Den var SÅ lækker – og nem at lave!
    Bestemt ikke sidste gang! MUMS! (bagt i går aftes – var helt fin idag!).

  18. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2016 kl. 08:44

    Kære Caroline,
    Hvor dejligt at høre, at du synes om opskriften. Kage til eftermiddagsmøder er også tiltrængt – og så må man godt spise hele kagen 😉

  19. Sarah skriver

    28. oktober 2016 kl. 13:52

    ihh.. Den ser lækker ud! Jeg sidder der hjemme, og ivervejer at bage, dog har jeg ingen ricotta i huset. Så tænkte på om det kunne udskiftes med skyr? ?
    Mvh

  20. Anne au Chocolat skriver

    28. oktober 2016 kl. 19:46

    Kære Sarah,
    Ja prøv det – det kunne garanteret fungere helt fint 🙂
    God weekend!
    Kh Anne

  21. Kristina skriver

    24. maj 2017 kl. 08:59

    Den ser skøn ud! Tror du den kan fryses? 🙂

  22. Anne au Chocolat skriver

    24. maj 2017 kl. 11:53

    Kære Kristina,
    Tak skal du have! Ja det tror jeg godt! 🙂

  23. Barbara skriver

    1. juni 2017 kl. 19:47

    Tak for endnu en vidunderlig kage fra din side! ? Drønhamrende lækker og nem! ??

  24. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2017 kl. 11:24

    Kære Barbara,
    SÅ dejligt at høre – selv tak!

  25. Karina skriver

    20. december 2017 kl. 22:37

    Du fortjener ros for denne opskrift, som jeg efterhånden har utallige gange! Den er simpelthen så lækker og super nemt at lave, og så er dem også en sikker vinder når der bages kollegaerne på arbejde.

  26. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2017 kl. 19:08

    Kære Karina,
    Hvor er det dejligt at høre 🙂

Trackbacks

  1. Lime ricotta kage med birkes - Anne au Chocolat siger:
    9. november 2016 kl. 09:00

    […] citruslækre lime ricotta kage med birkes er en videreudvikling af min citron ricotta kage, og jeg er ellevild med kombinationen af lime og birkes og den saftighed, ricottaen byder på. Lige […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Week☕️nd ✨ Week☕️nd ✨
September, du var sensommerfin og smagte skønt 🤍✨
Der skal være chokolade, smør og sukker i min br Der skal være chokolade, smør og sukker i min brownie, men veganske dadelbarer med peanutbutter og chokolade elsker jeg (nærmest) lige så højt 😋✌🏻🥜🍫🤎
Den allerbedste eftermiddagssnack 🫶🏻 Medjool Den allerbedste eftermiddagssnack 🫶🏻 Medjool dadler med crunchy peanut butter og mørk chokolade 😋🍯🥜🍫
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap