I samarbejde med Moccamaster
Julen står atter for døren, og hvis I spørger mig, er noget af det bedste, mest lækre og hyggelige ved julemåneden konfekten. Jeg elsker konfektklassikerne men holder i den grad også af at kreere et par nye slags hvert år.
Disse to nyheder i vores konfektskåle byder på kaffe på hver deres måde. En fin kaffesmag som er tydelig uden at være overdøvende. Knasende stykker med silkeblød kaffeganache samt marcipan-nougat kugler med et tvist af kaffe og guld (festlige mozartkugler, om man vil)
Det er denne fantastiske messingfarvede Moccamaster, som har leveret kaffesmagen til begge konfektstykker. Jeg er så pjattet med den fine farve på Moccamasteren.
En helt perfekt julegave;)
Her serveres opskrifterne, som fint holder sig i et par uger i køleskabet, hvis de ikke bliver spist før..
Knasende stykker med kaffeganache
15 stk.
Bund:
100 g god mørk chokolade
50 g blød nougat
20 g Rice Krispies
Kaffeganache:
100 g god mælkechokolade
30 g piskefløde
20 g stærkt brygget kaffe
Bund:
Hak den mørke chokolade og nougat og smelt det i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag af varmen og rør rice krispies i. Fordel blandingen i en form (ca. 20 cm x 10 cm eller tilsvarende) beklædt med bagepapir og stil på køl, mens kaffeganachen laves.
Kaffeganache:
Hak mælkechokoladen helt fint og kom den i en skål. Varm piskefløde og kaffe op til kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i 2 minutter og rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser, indtil ganachen samler sig og bliver ensartet. Fordel ganachen på bunden, og lad den sætte sig på køl i et par timer og gerne natten over, inden den skæres ud i firkantede stykker.
Guldkugler med marcipan og kaffenougat
9 stk.
60 g nougat
10 g stærkt brygget kaffe
180 g marcipan
100 g god mørk chokolade
Pynt:
9 kaffebønner
guldstøv
Hak nougaten og smelt den i en skål over vandbad. Tag af varmen og rør kaffen i. Hæld kaffenougaten i en lille boks beklædt med husholdningsfilm og stil i fryseren, til den har sat sig.
Del marcipanen i 9 dele à 20 g. Tril til kugler og tryk dem flade. Fordel en skefuld kaffenougat på midten og fold marcipanen om. Tril dem forsigtigt til kugler igen.
Smelt (og temperer) chokoladen over vandbad og dyp kuglerne i chokoladen. Sæt en kaffebønne på og lad chokoladen størkne. Pensl med lidt guldstøv.
Lene skriver
Kommer der snart nogle opskrifter på spændende nytårsdesserter? Nogle mousse-kupler alla Anne ville især være værdsat 😀
Anne au Chocolat skriver
Kære Lene,
Hvor er du sød! Det håber jeg snart, at der gør 🙂