E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

2 slags julekonfekt med kærlig kaffesmag

6. december 2019 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I samarbejde med Moccamaster

Julen står atter for døren, og hvis I spørger mig, er noget af det bedste, mest lækre og hyggelige ved julemåneden konfekten. Jeg elsker konfektklassikerne men holder i den grad også af at kreere et par nye slags hvert år.
Disse to nyheder i vores konfektskåle byder på kaffe på hver deres måde. En fin kaffesmag som er tydelig uden at være overdøvende. Knasende stykker med silkeblød kaffeganache samt marcipan-nougat kugler med et tvist af kaffe og guld (festlige mozartkugler, om man vil)

Det er denne fantastiske messingfarvede Moccamaster, som har leveret kaffesmagen til begge konfektstykker. Jeg er så pjattet med den fine farve på Moccamasteren.

En helt perfekt julegave;)

Her serveres opskrifterne, som fint holder sig i et par uger i køleskabet, hvis de ikke bliver spist før..

Knasende stykker med kaffeganache
15 stk.

Bund:
100 g god mørk chokolade
50 g blød nougat
20 g Rice Krispies

Kaffeganache:
100 g god mælkechokolade
30 g piskefløde
20 g stærkt brygget kaffe

Bund:
Hak den mørke chokolade og nougat og smelt det i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag af varmen og rør rice krispies i. Fordel blandingen i en form (ca. 20 cm x 10 cm eller tilsvarende) beklædt med bagepapir og stil på køl, mens kaffeganachen laves.

Kaffeganache:
Hak mælkechokoladen helt fint og kom den i en skål. Varm piskefløde og kaffe op til kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i 2 minutter og rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser, indtil ganachen samler sig og bliver ensartet. Fordel ganachen på bunden, og lad den sætte sig på køl i et par timer og gerne natten over, inden den skæres ud i firkantede stykker.

Guldkugler med marcipan og kaffenougat
9 stk.

60 g nougat
10 g stærkt brygget kaffe
180 g marcipan
100 g god mørk chokolade

Pynt:
9 kaffebønner
guldstøv

Hak nougaten og smelt den i en skål over vandbad. Tag af varmen og rør kaffen i. Hæld kaffenougaten i en lille boks beklædt med husholdningsfilm og stil i fryseren, til den har sat sig.
Del marcipanen i 9 dele à 20 g. Tril til kugler og tryk dem flade. Fordel en skefuld kaffenougat på midten og fold marcipanen om. Tril dem forsigtigt til kugler igen.
Smelt (og temperer) chokoladen over vandbad og dyp kuglerne i chokoladen. Sæt en kaffebønne på og lad chokoladen størkne. Pensl med lidt guldstøv.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Bananvafler med julesmag
Next Post: Havregrynskugler med appelsin »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lene skriver

    6. december 2019 kl. 16:51

    Kommer der snart nogle opskrifter på spændende nytårsdesserter? Nogle mousse-kupler alla Anne ville især være værdsat 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2019 kl. 23:44

    Kære Lene,
    Hvor er du sød! Det håber jeg snart, at der gør 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap