E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

2 slags julekonfekt med kærlig kaffesmag

6. december 2019 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I samarbejde med Moccamaster

Julen står atter for døren, og hvis I spørger mig, er noget af det bedste, mest lækre og hyggelige ved julemåneden konfekten. Jeg elsker konfektklassikerne men holder i den grad også af at kreere et par nye slags hvert år.
Disse to nyheder i vores konfektskåle byder på kaffe på hver deres måde. En fin kaffesmag som er tydelig uden at være overdøvende. Knasende stykker med silkeblød kaffeganache samt marcipan-nougat kugler med et tvist af kaffe og guld (festlige mozartkugler, om man vil)

Det er denne fantastiske messingfarvede Moccamaster, som har leveret kaffesmagen til begge konfektstykker. Jeg er så pjattet med den fine farve på Moccamasteren.

En helt perfekt julegave;)

Her serveres opskrifterne, som fint holder sig i et par uger i køleskabet, hvis de ikke bliver spist før..

Knasende stykker med kaffeganache
15 stk.

Bund:
100 g god mørk chokolade
50 g blød nougat
20 g Rice Krispies

Kaffeganache:
100 g god mælkechokolade
30 g piskefløde
20 g stærkt brygget kaffe

Bund:
Hak den mørke chokolade og nougat og smelt det i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tag af varmen og rør rice krispies i. Fordel blandingen i en form (ca. 20 cm x 10 cm eller tilsvarende) beklædt med bagepapir og stil på køl, mens kaffeganachen laves.

Kaffeganache:
Hak mælkechokoladen helt fint og kom den i en skål. Varm piskefløde og kaffe op til kogepunktet og hæld det over chokoladen.
Lad det stå i 2 minutter og rør derefter rundt med en dejskraber i cirkulære bevægelser, indtil ganachen samler sig og bliver ensartet. Fordel ganachen på bunden, og lad den sætte sig på køl i et par timer og gerne natten over, inden den skæres ud i firkantede stykker.

Guldkugler med marcipan og kaffenougat
9 stk.

60 g nougat
10 g stærkt brygget kaffe
180 g marcipan
100 g god mørk chokolade

Pynt:
9 kaffebønner
guldstøv

Hak nougaten og smelt den i en skål over vandbad. Tag af varmen og rør kaffen i. Hæld kaffenougaten i en lille boks beklædt med husholdningsfilm og stil i fryseren, til den har sat sig.
Del marcipanen i 9 dele à 20 g. Tril til kugler og tryk dem flade. Fordel en skefuld kaffenougat på midten og fold marcipanen om. Tril dem forsigtigt til kugler igen.
Smelt (og temperer) chokoladen over vandbad og dyp kuglerne i chokoladen. Sæt en kaffebønne på og lad chokoladen størkne. Pensl med lidt guldstøv.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Bananvafler med julesmag
Next Post: Havregrynskugler med appelsin »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lene skriver

    6. december 2019 kl. 16:51

    Kommer der snart nogle opskrifter på spændende nytårsdesserter? Nogle mousse-kupler alla Anne ville især være værdsat 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2019 kl. 23:44

    Kære Lene,
    Hvor er du sød! Det håber jeg snart, at der gør 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap