E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Agen svesker dyppet i chokolade og kokos

21. februar 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

Fornemmer I den røde tråd på chokoladebloggen? Hvis ikke, så serverer jeg den for jer her: Det behøver ikke være kringlet at kreere søde sager – keep it simple og brug gode råvarer, så kan det ikke gå helt galt! Her her jeg overtrukket Agen svesker (svesker fra Agen, som ligger i den sydvestlige del af Frankrig nær Toulouse) med karamelchokoladen Caramélia fra Valrhona – en almindelig lækker mælkechokolade ville også fungere perfekt – og rullet herlighederne i øko. kokos. Jeg elsker svesker, og varianten fra Agen er en klassiker og den mest luksusagtige i min bog. Agen svesken er en blød og saftig sag, som byder på en perfekt balanceret syrligt sød smagsoplevelse og en dejlig chewy konsistens. Jeg holder af at spise sveskerne, som de er – og ELSKER dem i svesketrifli. Måske jeg skulle lave en lille trifli til bloggen? 🙂

Chokoladesvesker – så nemt kan man lave en lille snack 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: Agen, Caramelia, chokolade, Frankrig, Pruneaux d'Agen, snack, svesker, valrhona

Previous Post: « Buttede bananpandekager med chokolade-peanutbutter-smørepålæg
Next Post: Prinsesstårta hos Frk. Kræsen »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mia skriver

    21. februar 2013 kl. 09:54

    Mmm, jeg deler din begejstring for svesker. 🙂 Hvor har du fundet Agen sveskerne henne?

  2. Nanna Planck Drost-Nissen skriver

    21. februar 2013 kl. 13:10

    Svesken har sandelig fortjent din fine indpakning i chokolade/kokos!!! Svesken er faktisk ret unik!!! og har fortjent bedre end her hos mig!! den har faktisk kun kronede dage i julen sammen med andefedtet og æbler.. ….Ikke at forglemme dens hjælpsomhed når feriemaden bliver for fremmed intestina 🙂

    Som barn var sveskegrød med flødeskum, søndags dessert… når bærene fra egen avl var sluppet op og det var ikke så ringe 🙂

  3. Marie - Cocina Fragrante skriver

    21. februar 2013 kl. 16:59

    Mmmm, som en med-Agensveskeelsker kan jeg kun råbe hurra for din ide med en svesketrifli. Det smager intet mindre end fremragende. Kunne også godt finde på at kopiere dine kokos/chokoladeovertrukne svesker, det lyder som en skæppeskøn kombination!

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2013 kl. 01:48

    Kære Mia
    Jeg har dem fra arbejdet (Chokolade Compagniet) – men jeg tror, at de kan købes i Mad&Vin og i Meyers Deli 🙂

    kh Anne

  5. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2013 kl. 01:48

    Kære Nanna

    Uhm det lyder som en skøn søndagsdessert 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    23. februar 2013 kl. 01:49

    Kære Marie,

    Jeg tror, at vi har samme smag 🙂

    Kh Anne

  7. Kristine Kjær Schmeling skriver

    23. februar 2013 kl. 13:33

    Åh ja Anne!

    En variant af min yndlingsdessert triflien ville være fantastisk.
    Lidt ny inspiration 😉

    Ha’ en dejlig weekend!
    Kh
    Kristine

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. februar 2013 kl. 13:36

    Kære Kristine
    Jeg finder på noget 🙂

    Kh Anne

  9. Cecilie Hansen skriver

    2. marts 2013 kl. 18:10

    Hej Anne.
    Jeg har i lang tid gerne ville prøve Valrhona chokolade, men jeg har lige et spørgsmål om Valrhona chokoladen. Hvad er den bedste spise chokolade fra Valrhona? Hvad vil du anbefale, hvis det bare er en man skal spise (altså ikke skal bruges til bagning osv.) Gerne en mørk og lys.
    Håber du kan hjælpe mig.
    Kh. Cecilie
    PS. elsker din instagram + blog!

  10. Anne au Chocolat skriver

    3. marts 2013 kl. 19:45

    Kære Cecilie,
    Tak for din søde kommentar.

    Min favoritmørke Valrhona er for tiden Guanaja 70% og den lyse Jivara 40% 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap