E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Buttede bananpandekager med chokolade-peanutbutter-smørepålæg

17. februar 2013 af Anne au Chocolat 16 kommentarer

Søndag.
Man burde altid lave lækre pandekager til morgenmad om søndagen.

Okay, måske burde_man_ikke, men der stilles i hvert fald en tallerkenfuld lykke på bordet med sådan en pandekagestak. Det er mine små buttede og sødmefulde bananpandekager med boghvedemel, I ser på billederne. I selskab med skyr, tørrede morbær og en skefuld af mit chokolade-peanutbutter-smørepålæg, som smelter så skønt, når det kommer i selskab med de lune pandekager. Og med en varm kop morgenhygge – bedre kendt som kaffe – i baggrunden. Så bliver morgenstunden ikke bedre. Hvad spiser I til morgenmad i weekenden? 🙂

Skrevet i: Morgenmad Tags: bananpandekager, boghvedemel, chokolade, chokoladesmørepålæg, desssert, glutenfri, morgenmad, peanutbutter, valrhona

Previous Post: « Karamel-chokoladebrud med tørrede morbær, pistacier og kokos
Next Post: Agen svesker dyppet i chokolade og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. AJ skriver

    17. februar 2013 kl. 10:55

    Hvor ser det dog bare hyggeligt og lækkert ud 🙂

  2. Marie skriver

    17. februar 2013 kl. 11:01

    Hvor ser det bare hyggeligt ud – og alt morgenmad smager jo bare bedre på en musselmalet tallerken 🙂 Hvor er den fine thekop fra?

  3. Laura E skriver

    17. februar 2013 kl. 11:50

    Sjovt – jeg har netop spist en god stak buttede bananpandekager (dog med rugmel i stedet for boghvede) med et svirp ahornsirup 🙂 Sammen med lun grøntsagspaté, avokado med citron og salt og en god kop the er dét den perfekte weekendmorgenmad for mig 🙂

  4. Anna M skriver

    17. februar 2013 kl. 12:38

    Jeg elsker pandekager – og hvor er det dog nogle fine nogle af slagsen, du har kreeret.
    I dag (og alle andre vintermorgener) stod den på grov havregrød med kanel og peanutbutter + lidt pære og hakkede mandler på toppen. Nam nam.

    God søndag til dig! 😉

  5. Maria skriver

    17. februar 2013 kl. 14:30

    uhm, mums de ser gode ud.

    Jeg har en konkurrence kørende på bloggen hvis du har lyst til at deltage:
    http://www.hairbymariasilje.dk/2013/02/vind-1-ars-forbrug-af-oral-b-tandpasta.html

  6. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:55

    Kære AJ

    Det var både lækkert og hyggeligt ja 🙂

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:56

    Kære Marie

    Tusind tak 🙂

    Tekoppen er fra et gammel stel, jeg engang købte i en antikbutik!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:56

    Kære Laura E

    Mmmm det lyder også som en himmelsk start på en dejlig søndag!

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:57

    Kære Anna M

    Uhm, jeg elsker også at putte kanel og peanutbutter på min vintergrød!

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:57

    Kære Maria

    Tak de var lækre 🙂

    Kh Anne

  11. Elisabeth skriver

    17. februar 2013 kl. 18:40

    Det ser lækkert ud! Vi spiste også pandekager idag, efter opskrift fra australske Bill Granger. Vi forelsket os totalt i hans ricotta hotcakes da vi boede i Sydney, og idag prøvede vi opskriften for første gang efter at have fundet den her: http://www.lifestylefood.com.au/recipes/44/ricotta-hot-cakes-with-honeycomb-butter
    De er meget luftige og vi spiste dem med banan, ahornsirup og smør!

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 22:57

    Kære Elisabeth
    Jeg har også flere bøger af Bill Granger – og faktisk også opskriften på hans ricotta pandekager.

    TAK fordi du mindede mig om dem 🙂

    Kh Anne

  13. Mette skriver

    18. februar 2013 kl. 08:26

    De ser bare så lækre ud, har endnu ikke givet mig i kast med at teste nogle af de lækre bananpandekager, som jeg har læst på forskellige blogs. Men noget siger mig, at det meget snart skal gøres.

  14. Anne au Chocolat skriver

    18. februar 2013 kl. 14:08

    Kære Mette
    Det synes jeg bestemt, at du skal gøre.

    Det er så nemt og åh så lækkert 🙂

    Kh Anne

  15. Julie / It´s My Passions skriver

    20. februar 2013 kl. 19:54

    Nøj hvor ser det bare lækkert ud og det ville da være dejligt med lune frisklavede pandekager hver søndag 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2013 kl. 23:11

    Kære Julie
    Jeg er helt enig 🙂

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap