Forlængelse af sommer(ferie)fornemmelsen!
Da jordbærrene var allersødest, købte Christian og drengene en masse bakker jordbær. Mange af dem blev spist med det samme, men jeg frøs også en stor del ned i portioner à 250 g, som kan bruges til is (som her!), mousser og syltetøj hele året rundt.
Det samme gør jeg i øvrigt med friskplukkede hindbær, kirsebær og brombær. Således gemmer man på lidt smagfuld sommerlykke til senere tider.
Gør I også det? ♥
Ha’ en dejlig mandag!
Trine skriver
Hej Anne 🙂
Nu har jeg fulgt både din blog og din IG i umindelige tider, og alle dine kager ser simpelthen så vilde ud. Altså på den gode måde :p
det ligner at dig og min mand deler smag i både mængden af creme i kagen og fugtigheden af en brownie, så jeg planlægger at invitere ham ud på cafe freunde, hvor jeg kan forstå, du er inde over kage-menuen (hans forældre bor nemlig i trekroner, så det er jo ret handy).
I den forbindelse har jeg et spørgsmål, som naturligt fører mig videre til endnu et spørgsmål, jeg også har ville stille et stykke tid (sikke en grundig udredning for en meget kort besked – evig akademiker..). Ved du, om jeg har mulighed for at få en vegansk kage/treat på cafe freunde? (min mand er ikke veganer, så kagerne til ham er i vinkel). Jeg siger treat fordi, det ligeså vel kunne være en dadelkugle, chiabudding el. lign. Jeg synes ikke, deres menu nævner meget om kagerne, nemlig.
Det leder mig videre til – kunne du mon lokkes til på et tidspunkt at lave en vegansk bagekage? Det var et lidt underligt ord, men du ved – ikke pandekager, ikke cookies, ikke rawcake. En klassisk kage af en eller anden art. Veganske kager er desværre tit lidt off på den ene eller anden måde, men jeg forestiller mig, at du med din store viden om bagekemi ville kunne præsentere et ret godt bud. Jeg har længe og indtil videre forfejlet forsøgt at lave en vegansk brownie – det er blevet sådan okay, men det er altså ikke blevet spitze endnu, og du kan af alle mennesker nok godt sætte dig ind i at savne en rigtig chokoladet, fuldfed brownie. Min størsre succes har været en banankage – den var fuldstændig på højde med dens animalske fætter. Brownien bar ret klar præg af, at ægget manglede som både bindemiddel og fedt, og at opskriften ikke formåede at kompensere for disse komponenter.
Håber det er ok at komme med læserønsker – jeg læser med uanset hvor vegansk eller ikke vegansk, du blogger, haha. Jeg bruger tit dine opskrifter til at tænke i ‘aah ok, ja, det kan man da også servere sammen med chokoladekage/aah sådan kan man også pynte muffins’ eller lignende – altså hvor jeg mere kopierer/lader mig inspirere af dine store linjer snarere end opskrifterne i sig selv.
Hav en mega dejlig weekend.
Hilsen Trine.