E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

At gemme på lidt sommerlykke til senere tider

19. august 2019 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Forlængelse af sommer(ferie)fornemmelsen!

Da jordbærrene var allersødest, købte Christian og drengene en masse bakker jordbær. Mange af dem blev spist med det samme, men jeg frøs også en stor del ned i portioner à 250 g, som kan bruges til is (som her!), mousser og syltetøj hele året rundt.

Det samme gør jeg i øvrigt med friskplukkede hindbær, kirsebær og brombær. Således gemmer man på lidt smagfuld sommerlykke til senere tider.

Gør I også det? ♥

Ha’ en dejlig mandag!

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Snitter med kirsebær, jordbær, nektarin og crumbletop
Next Post: Chokoladetrøfler med et tvist af nutella »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Trine skriver

    24. august 2019 kl. 10:25

    Hej Anne 🙂
    Nu har jeg fulgt både din blog og din IG i umindelige tider, og alle dine kager ser simpelthen så vilde ud. Altså på den gode måde :p

    det ligner at dig og min mand deler smag i både mængden af creme i kagen og fugtigheden af en brownie, så jeg planlægger at invitere ham ud på cafe freunde, hvor jeg kan forstå, du er inde over kage-menuen (hans forældre bor nemlig i trekroner, så det er jo ret handy).

    I den forbindelse har jeg et spørgsmål, som naturligt fører mig videre til endnu et spørgsmål, jeg også har ville stille et stykke tid (sikke en grundig udredning for en meget kort besked – evig akademiker..). Ved du, om jeg har mulighed for at få en vegansk kage/treat på cafe freunde? (min mand er ikke veganer, så kagerne til ham er i vinkel). Jeg siger treat fordi, det ligeså vel kunne være en dadelkugle, chiabudding el. lign. Jeg synes ikke, deres menu nævner meget om kagerne, nemlig.

    Det leder mig videre til – kunne du mon lokkes til på et tidspunkt at lave en vegansk bagekage? Det var et lidt underligt ord, men du ved – ikke pandekager, ikke cookies, ikke rawcake. En klassisk kage af en eller anden art. Veganske kager er desværre tit lidt off på den ene eller anden måde, men jeg forestiller mig, at du med din store viden om bagekemi ville kunne præsentere et ret godt bud. Jeg har længe og indtil videre forfejlet forsøgt at lave en vegansk brownie – det er blevet sådan okay, men det er altså ikke blevet spitze endnu, og du kan af alle mennesker nok godt sætte dig ind i at savne en rigtig chokoladet, fuldfed brownie. Min størsre succes har været en banankage – den var fuldstændig på højde med dens animalske fætter. Brownien bar ret klar præg af, at ægget manglede som både bindemiddel og fedt, og at opskriften ikke formåede at kompensere for disse komponenter.

    Håber det er ok at komme med læserønsker – jeg læser med uanset hvor vegansk eller ikke vegansk, du blogger, haha. Jeg bruger tit dine opskrifter til at tænke i ‘aah ok, ja, det kan man da også servere sammen med chokoladekage/aah sådan kan man også pynte muffins’ eller lignende – altså hvor jeg mere kopierer/lader mig inspirere af dine store linjer snarere end opskrifterne i sig selv.

    Hav en mega dejlig weekend.

    Hilsen Trine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap