Inden længe banker december på døren, og jeg må ærligt indrømme, at mit hoved er fyldt med flytning og meget lidt jul, da vi overtager vores hus lige straks. Ikke desto mindre fik jeg en julet idé i går aftes, som jeg måtte afprøve i dag. Brændte ristede Piemonte hasselnødder i stedet for klassiske brændte mandler.
Det viste sig at være en fremragende idé, for nøj hvor smager det next level godt!
Jeg lavede en lille portion for at teste det, inden jeg brugte for mange af mine elskede Piemonte hasselnødder (som jeg køber hos Exotic Mix i Torvehallerne). Men næste gang laver jeg i hvert fald dobbeltportion.
Brændte Piemonte hasselnødder
100 g ristede Piemonte hasselnødder
85 g sukker
35 ml vand
Kom hasselnødder, sukker og vand i en pande og varm op ved god varme under omrøring, til vandet er fordampet, og sukker bliver hvidt og tørt. Bliv ved med at tilberede nødderne under omrøring, til sukkeret karamelliserer lidt/smelter igen. Hæld nødderne ud på bagepapir og køl af.
Susanne skriver
Lækker opskrift, vil dog lige høre hvor din søde kop er fra.
Vh Susanne
Anne au Chocolat skriver
Kære Susanne
Tak! Den er fra Vaarhus 🙂
Sonja Landuyt skriver
Hej Anne, hvordan og hvor længe kan nødderne opbevares? (Hvis nu man når dertil 😉 )