Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Banankage med økologisk brun farin fra Dansukker og kaffeglasur

5. november 2020 af Anne au Chocolat

I SAMARBEJDE MED DANSUKKER

Efter at have siddet foran computeren et par timer i morges fik jeg sådan en lyst til banankage. Heldigvis havde jeg tre modne bananer liggende. Jeg plejer altid at bruge (bage)sukker i mine banankageopskrifter, men i dag ville jeg se, hvordan det ville blive, hvis jeg nu brugte økologisk brun farin fra Dansukker i stedet. Denne udskiftning kvitterede med ekstra saftighed og en fin smag af karamel, som jo skyldes, at den brune farin er lavet af sukker, som er blandet med rørsukkersirup.
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg inkluderer den økologiske brune farin i banankagebagningen:)

Jeg overvejede en chokoladetopping men ombestemte mig og lavede en kaffeglasur i stedet. Kæmpe hit ♥

Her kommer opskriften:

Banankage med kaffeglasur
8-10 personer

Banankage:
2 æg
125 g Økologisk Brun farin fra Dansukker
150 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
3 modne bananer (225 g)
30 ml mælk
80 g smør, smeltet og afkølet

Kaffeglasur:
150 g Økologisk Flormelis fra Dansukker
2-3 spsk friskbrygget (stærk) kaffe

Pynt:
Usaltede pistacier

Banankage
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk æg og brun farin sammen godt sammen i en skål. Vend mel, bagepulver og salt i. Mos bananerne godt i en skål og vend i dejen. Vend dernæst mælk i og tilsidst det smeltede smør ad et par omgange.  Hæld dejen i en lille smurt sandkageform beklædt med bagepapir og bag i ovnen i ca. 50 minutter. Kontroller med en tandstik om den er færdigbagt. Køl af og pynt med en kaffeglasur lavet af flormelis og kaffe. Drys med lidt hakkede usaltede pistacier.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Blåbærmazarin med crumbletop
Next Post: Brændte Piemonte hasselnødder »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap