Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Blåbærmazarin med crumbletop

1. november 2020 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Jeg lagde et billede af denne lækre blåbærkage op på min instagram for et par dage siden og lovede i samme omgang, at jeg snart ville dele opskriften. Der gik lige weekend, køb af nyt spisebord til vores nyes hus og andre praktisk i den, så jeg glemte alt om det. Heldigvis mindede en sød følger mig om det for lidt siden. Drengene er på legeplads med far og farfar, så jeg fik lige en ledig stund til at skrive opskriften. Hvis I ganger den med 1,5, så passer den til en springform på 20 cm i diameter.

God søndag eftermiddag.

Blåbærmazarin med crumbletop
8 personer

Mazarindej:
100 g marcipan
100 g sukker, gerne bagesukker fra Dansukker
100 g blødt smør
2 æg
20 g mandelmel
80 g hvedemel

Fyld:
200 g frosne blåbær
2 tsk hvedemel

Crumble:
35 g smør
30 g sukker
20 g havregryn
40 g mel
et nip salt

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend tilsidst mandelmel og mel i. Hæld dejen i en smurt springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Vend blåbær med hvedemel og fordel på dejen. Bland ingredienserne til crumbledejen sammen – enten i en minihakker eller smuldrene med fingrene i en skål. Fordel på blåbærrene. Bag kagen i ovnen i ca. 60 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en tandstik eller lignende. Husk at hver ovn bager forskelligt. Køl kagen af, og vend den derefter ud af formen. Server gerne med creme fraiche, letpisket fløde eller vaniljeis til.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Gammeldags æblekage med hvid chokolade cookie knas og ristede Piemonte hasselnødder
Next Post: Banankage med økologisk brun farin fra Dansukker og kaffeglasur »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anette skriver

    3. november 2020 kl. 20:08

    Den ser super lækker ud. Jeg må vist se, om jeg kan finde nogle blåbær i fryseren.

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2020 kl. 09:57

    Kære Anette,
    Det lyder dejligt!!

  3. Louise skriver

    12. april 2021 kl. 14:47

    Skal blåbærrene tøs op, inden de kommes på kagen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    29. april 2021 kl. 08:11

    Nej det er ikke nødvendigt

  5. Lise skriver

    24. september 2021 kl. 21:22

    Skal den helst spises samme dag? Eller er den lige så god dagen efter?

  6. Anne au Chocolat skriver

    11. oktober 2021 kl. 09:16

    Kære Lise,
    Jeg beklager det sene svar. Den er lige så god dagen efter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap