Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Gammeldags æblekage med hvid chokolade cookie knas og ristede Piemonte hasselnødder

27. oktober 2020 af Anne au Chocolat

Gammeldags æblekage med masser af vaniljeprikker og et fabelagtigt crunchy tvist af hvid chokolade cookies og ristede Piemonte hasselnødder.

Den perfekte efterårsdessert som afslutning på en god middag eller som et hyggeligt og lækkert indslag til eftermiddagskaffen i weekenden ♥

Gammeldags æblekage med hvid chokolade cookie knas og ristede Piemonte hasselnødder
4 personer

Æblegrød:
600 g æbler, skrællet og skåret i mindre tern
60 g sukker
1 vaniljestang, (jeg brugte en kvart Costa Rica stang fra Mette Ravn Vanilje)
3 spsk vand

Cookies med hvid chokolade (ca. 15 mellemstore)
100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
150 g hvid chokolade

Derudover:
2 dl piskefløde
Hakkede ristede hasselnødder (jeg køber altid Piemonte hasselnødder hos Exotic Mix i Torvehallerne)

Æblegrød:
Kog æblerne, sukker, vaniljestang- og korn og vand sammen til en lækker grød i en gryde under låg ved medium varme. Rør af og til. Køl helt af.

Cookies:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Rør smør, brun farin og sukker godt sammen i en skål indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende den hvide chokolade i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem (jeg bager på 2 plader). Bag i ca. 12-15 minutter. Køl helt af.

Samling:
Knus 6-8 cookies groft og fordel ca. halvdelen i bunden af de fire glas. Drys med lidt hakkede ristede hasselnødder. Fordel dernæst halvdelen af æblegrøden i den fire glas. Så resten af de knuste de cookies (gem en anelse til toppen) samt lidt flere hakkede hasselnødder. Fordel dernæst resten af æblegrøden i glassene og top med letpisket flødeskum og tilsidst lidt ekstra cookieknas og ristede hasselnødder. Server straks eller opbevar et par timer på køl inden servering. Det foretrækker jeg, da den samler sig lidt bedre sådan.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Saftige marcipankager med kardemomme, æble og pistacier
Next Post: Blåbærmazarin med crumbletop »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap