E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Gammeldags æblekage med hvid chokolade cookie knas og ristede Piemonte hasselnødder

27. oktober 2020 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Gammeldags æblekage med masser af vaniljeprikker og et fabelagtigt crunchy tvist af hvid chokolade cookies og ristede Piemonte hasselnødder.

Den perfekte efterårsdessert som afslutning på en god middag eller som et hyggeligt og lækkert indslag til eftermiddagskaffen i weekenden ♥

Gammeldags æblekage med hvid chokolade cookie knas og ristede Piemonte hasselnødder
4 personer

Æblegrød:
600 g æbler, skrællet og skåret i mindre tern
60 g sukker
1 vaniljestang, (jeg brugte en kvart Costa Rica stang fra Mette Ravn Vanilje)
3 spsk vand

Cookies med hvid chokolade (ca. 15 mellemstore)
100 g smør, blødt
75 g brun farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
75 g havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
150 g hvid chokolade

Derudover:
2 dl piskefløde
Hakkede ristede hasselnødder (jeg køber altid Piemonte hasselnødder hos Exotic Mix i Torvehallerne)

Æblegrød:
Kog æblerne, sukker, vaniljestang- og korn og vand sammen til en lækker grød i en gryde under låg ved medium varme. Rør af og til. Køl helt af.

Cookies:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Rør smør, brun farin og sukker godt sammen i en skål indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt ægget. Rør derefter mel, havregryn, bagepulver og salt i. Slut af med at vende den hvide chokolade i. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem (jeg bager på 2 plader). Bag i ca. 12-15 minutter. Køl helt af.

Samling:
Knus 6-8 cookies groft og fordel ca. halvdelen i bunden af de fire glas. Drys med lidt hakkede ristede hasselnødder. Fordel dernæst halvdelen af æblegrøden i den fire glas. Så resten af de knuste de cookies (gem en anelse til toppen) samt lidt flere hakkede hasselnødder. Fordel dernæst resten af æblegrøden i glassene og top med letpisket flødeskum og tilsidst lidt ekstra cookieknas og ristede hasselnødder. Server straks eller opbevar et par timer på køl inden servering. Det foretrækker jeg, da den samler sig lidt bedre sådan.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Saftige marcipankager med kardemomme, æble og pistacier
Next Post: Blåbærmazarin med crumbletop »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina skriver

    28. oktober 2020 kl. 09:48

    Absolut en skøn opskrift, som jeg vil prøve 🙂
    Tak for altid dejlig inspiration og en smuk dag til dig 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2020 kl. 12:16

    Kære Tina,
    Hvor er du sød! Tusind tak 🙂

  3. Trine skriver

    4. november 2020 kl. 22:47

    Ser lækkert ud! Hvor mange timer før tror du max desserten kan tilberedes?

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2020 kl. 09:57

    Kære Trine,
    Tak! En håndfuld timer før vil jeg sige 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap