E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Saftige marcipankager med kardemomme, æble og pistacier

21. oktober 2020 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Små søde saftige marcipankager kærligt krydret med kardemomme og proppet med æblestykker samt knasende pistacienødder på toppen. De er ren efterårslykke og holder sig helt friske og meget lækre selv anden- og tredjedagen.

Her kommer opskriften:

Saftige marcipankager med kardemomme, æble og pistacier
11 stk

100 g marcipan
100 g smør
100 g sukker
2 æg
50 g mandelmel
25 g mel
1/2 tsk stødt kardemomme
100 g æble, skåret i små tern
Ca. 30 g helt finthakkede usaltede pistacier.

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mandelmel, mel og kardemomme i – og til sidst æbleternene. Fordel dejen i formene (jeg bruger silikoneforme købt i Kunst og Køkkentøj) og drys med pistacier. Bag i ca. 30 minutter. Kontroller om de er færdigbagte med en kødnål. Køl helt af.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Krydrede chokoladetrøfler med peanut butter, kardemomme og ristede hasselnødder
Next Post: Gammeldags æblekage med hvid chokolade cookie knas og ristede Piemonte hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anette skriver

    22. oktober 2020 kl. 15:17

    Mums de ser lækre ud. De må prøves.

    Hilsen
    Anette

  2. Piskeriset skriver

    22. oktober 2020 kl. 19:41

    De ser altså også dejlige ud 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2020 kl. 17:41

    Tusind tak Anette 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2020 kl. 17:41

    Tusind tak kære Piske <3

  5. Anna skriver

    26. august 2021 kl. 18:53

    Hvor store er silikoneformene i diameter? 🙂

  6. Else Nymark skriver

    27. september 2022 kl. 12:32

    Hej Anne

    Lækre kager som man får lyst til at bage her i den danske æblesæson!
    Du skriver, at du bruger silikoneforme fra Kunst og Køkkentøj men hvilken størrelse?
    på forhånd tak for dit svar samt de bedste hilsner fra Else.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap