E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Konfektstykker med marcipan, nougat, appelsin og en Elmelund Chocolatier Organic konkurrence

12. november 2020 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I SAMARBEJDE MED ELMELUND CHOCOLATIER ORGANIC

I dag har jeg to dejlige sager til jer. Opskriften på disse juleskønne og yderst aromatiske konfektstykker lavet med lutter gode Elmelund Chocolatier Organic sager samt lidt økologisk appelsinskal og ristede piemonte hasselnødder. Og en ret så fantastisk konkurrence på instagram netop nu, hvor 4 heldige personer kan vinde en pakke med økologiske lækkerier fra Elmelund Chocolatier Organic til julemånedens konfekt- og chokoladekreationer.

Pakkerne indeholder:
♥ 2 x 200 g Peru 70% mørk chokolade
♥ 1 x 200 g Peru 41% mælkechokolade
♥ 1 x 200 g Peru 38% hvid chokolade

♥ 2 x 200 g Marcipan
♥ 2 x 150 g Hasselnødnougat
♥ 1 x 150 g Mandelnougat
♥ 1 x Chokoladeovertrukket marcipangris
♥ 1 x Elmelund Chocolatier Organic forklæde

Skynd jer at deltage i konkurrencen på mine instagramprofil:)

Og nu tilbage til opskriften. Hvis I skal lave én slags konfekt i år, så tænker jeg, at denne her er en perfekt kandidat!

Konfektstykker med marcipan, appelsin, nougat og ristede hasselnødder
ca. 12-16 stk

Marcipanlag:
200 g marcipan fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
Fintrevet skal af 1 øko appelsin

Nougatlag:
150 g hasselnødnougat fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
50 g Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
1 nip salt
40 g ristede hasselnødder, finthakkede

Overtræk og pynt:
100 g Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
Lidt ekstra ristede hasselnødder

Marcipanlag:
Ælt marcipanen sammen med fintrevet appelsinskal. Rul appelsin-marcipanen ud og kom den i en aflang form (her er brugt en sandkageform på ca. 6 x 21 cm) beklædt med bagepapir.

Nougatlag:
Smelt nougat og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og rør salt og de finthakkede hasselnødder i. Fordel på appelsin-marcipanen og stil på køl i et par timer.

Chokoladeovertræk:
Smelt og temperer den mørke chokolade over vandbad eller i en mikrobølgeovn ved medium effekt. Pensl ca. en tredjedel af chokoladen på den kolde nougatoverflade. Den størkner hurtigt og vendes så ud på et skærebræt beklædt med bagepapir med chokoladelaget i bunden. Fordel resten af chokoladen på marcipanoverfladen og pynt med lidt flere hasselnødder. Når chokoladen har sat sig, skæres den ud i passende konfektstykker.

 

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Brændte Piemonte hasselnødder
Next Post: Julerier og nyt hus »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    12. november 2020 kl. 23:43

    Hvor ser det bare skønt og julet ud!

  2. Tina skriver

    13. november 2020 kl. 01:17

    Så løber mine tænder i vand og mine tanker kom i julestemning 🙂
    Det ser altså lækkert ud og Elmelund skal vi da prøve at bruge 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap