Jeg har fået en ny bedste ven i køkkenet! Min Bamix Gastro 200 stavblender. Whiteaway.com har været så søde at forære mig den til test, og jeg er meget begejstret for den. I går brugte jeg den til at lave dette lækre chokolade-peanutbutter-smørepålæg, og I kan tro, at jeg ser frem til at bruge den til at blende nogle af de mange supper, som jeg holder af at lave i den kolde tid.
Ideen til dette chokolade-peanutbutter-smørepålæg-som-smelter-på-tungen kom jeg på i går morges, inden jeg stod op. Jeg ønskede, at smørepålægget skulle smage af to ingredienser – chokolade og peanutbutter. Derfor brugte jeg kun de to ingredienser. Caraïbe 66% fra Valrhona og en crunchy peanutbutter. I fin forening. Jeg holder af det simple, og derfor begejstres jeg ekstra meget ved at lege med få ingredienser.
Jeg ønskede et ensartet udtryk i mit smørepålæg, men man kan sagtens tilføje ekstra crunch i form af hakkede peanuts (saltede eller usaltede). Chokolade-peanutbutter-pålægget sætter sig, når det kommer på køl og bliver ret fast i det, men det smelter på tungen med det samme. Og blot man tager det ud 15 minutter, før det skal på morgenbordet eller desserten, går det strålende.
Til 1 glas brugte jeg:
100 g mørk chokolade, Caraïbe 66% fra Valrhona
100 g crunchy peanutbutter
Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Blend den smeltede chokolade med peanutbutter i en plastikskål eller en anden passende skål og hæld straks den lækre blanding på glas.
Opbevares på køl (kan spises med ske!)
Mette skriver
BAMIX er den bedste!!!!
Ingen over – ingen ved siden af.
Og når du så tilmed laver lækkert chokoladesmør, så går alt op i en højere enhed.
Tak for skøn og SØD inspiration, kære Anne.
Emilie skriver
åh, lækker inspiration. Må have købt noget god chokolade i næste uge… mon min stavblender kan det samme? Har prøvet en Bamix engang, og ja, de er fantastiske. Desværre er prisen også lidt højere end mit SU-budget umiddelbart lige tillader jeg køber en stavblender for 🙁
Sonja {Dagmars Kitchen} skriver
Åh, den ser helt vidunderligt god ut!! Vill ha nuuuu!
Anne au Chocolat skriver
Søde Mette
Selv tak 🙂 Jeg håber snart, at vi ses igen.
KRAM
Anne au Chocolat skriver
Kære Emilie
Det tror jeg godt, at den kan 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Sonja
Du er sød 🙂
Kh Anne
Vicky skriver
wow. låter underbart!
Anne au Chocolat skriver
Kære Vicky
Det er så lækkert 🙂
Kh Anne
Christina skriver
Åh hvor ser det bare lækkert ud!
Fortryder nu helt, at jeg ikke ønskede mig en Bamix i julegave 😉
Ulrika - den glade kagekone skriver
Det ser super lækkert ud! Jeg ønsker mig også en Bamix! Det er dejligt med godt Køkkengrej. Jeg har lige skrevet en kærligheds erklæring til min Kennwood køkkenmaskine på min blog 🙂
Tak for din fine og inspirerende blog!
Kh Ulrika
Anne au Chocolat skriver
Kære Christina
Den er også god 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ulrika,
Tak for en sød kommentar 🙂
Kh Anne
Jens P.N. skriver
Haha,, tøser der er med på, at man ikke skal “gå ned på gear”
Jamen så bliver det jo ikke bedre 🙂
Bjørni skriver
Av hvor ser det najs ud… Ja jeg ku godt 🙂
Kommer du snart hjem på Svansen og omdanner det til choko-heaven? (imens jeg feder den… eller skænker vin?) Much love og bjørnekram
anjoe skriver
Jeg lavede halv portion i torsdags, og den blev god! Valgte at komme peanutbutter i, da chokoladen var smeltet, og efter nok et par minutter (stadig vandbad) kunne de to ingredienser røres sammen med en teske, og fem minutter senere var blandingen færdig 😀
Næste gang vil jeg prøve at tilsætte lidt mere peanutbutter samt bruge en 50% chokolade, for chokoladen var vel meget dominerende…
Anne au Chocolat skriver
Kære Jens
Man må aldrig gå ned på gear 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Bjørni,
Jeg kommer meget snart forbi ja!
Når du er hjemme fra SanFran 🙂
Kys og kærlighed!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anja
Det lyder godt – og fedt med respons! Jeg kan godt lide den kraftige chokoladesmag men kan sagtens følge dig 🙂
Kh Anne
anjoe skriver
Mit blognavn er anjoe, ikke Anja, men pyt med det 😀
Din opskrift lavede jeg faktisk til Rimkogeren, min samlever på 31. år, det på hans fødselsdag. Han er choko-freak til de høje procenter sådan naturel, men da han ditto godt kan lide peanutbutter af og til – år tilbage blandedes dette med nutella på håndmad, ja da så jeg din opskrift som verdens nye vidunder 🙂 Mit arsenal fra spisekammeret bød på en 70% chokolade, og succes blev det absolut, men mit forslag om ændring kunne han problemfrit følge, da peanutbutterets smag druknede lidt for meget, når det nu skulle være en medspiller 🙂
Selv er jeg væsentligst til lys eller hvid chokolade, dog ikke hvis kager skal have det glatte chokoladelag, for så må det mørke træde i karakter!
Anne au Chocolat skriver
Kære Anjoe
Tak for en dejlig kommentar 🙂
Jeg er vild med din fine og søde historie!
kh Anne