E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Chokolade-peanutbutter-smørepålæg lavet på min elskede Bamix stavblender

3. februar 2013 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

Jeg har fået en ny bedste ven i køkkenet! Min Bamix Gastro 200 stavblender. Whiteaway.com har været så søde at forære mig den til test, og jeg er meget begejstret for den. I går brugte jeg den til at lave dette lækre chokolade-peanutbutter-smørepålæg, og I kan tro, at jeg ser frem til at bruge den til at blende nogle af de mange supper, som jeg holder af at lave i den kolde tid.

Ideen til dette chokolade-peanutbutter-smørepålæg-som-smelter-på-tungen kom jeg på i går morges, inden jeg stod op. Jeg ønskede, at smørepålægget skulle smage af to ingredienser – chokolade og peanutbutter. Derfor brugte jeg kun de to ingredienser. Caraïbe 66% fra Valrhona og en crunchy peanutbutter. I fin forening. Jeg holder af det simple, og derfor begejstres jeg ekstra meget ved at lege med få ingredienser.
Jeg ønskede et ensartet udtryk i mit smørepålæg, men man kan sagtens tilføje ekstra crunch i form af hakkede peanuts (saltede eller usaltede). Chokolade-peanutbutter-pålægget sætter sig, når det kommer på køl og bliver ret fast i det, men det smelter på tungen med det samme. Og blot man tager det ud 15 minutter, før det skal på morgenbordet eller desserten, går det strålende.

Til 1 glas brugte jeg:

100 g mørk chokolade, Caraïbe 66% fra Valrhona
100 g crunchy peanutbutter

Hak chokoladen og smelt den over et vandbad. Blend den smeltede chokolade med peanutbutter i en plastikskål eller en anden passende skål og hæld straks den lækre blanding på glas.
Opbevares på køl (kan spises med ske!)

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: bamix, caraïbe, chokolade, chokoladesmørepålæg, peanutbutter, valrhona, whiteaway.com

Previous Post: « Bananmuffins med lyse rosiner, valnødder og rom
Next Post: En eftermiddag med jazz og lækkerier hos Brdr. Price »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette skriver

    3. februar 2013 kl. 11:37

    BAMIX er den bedste!!!!
    Ingen over – ingen ved siden af.
    Og når du så tilmed laver lækkert chokoladesmør, så går alt op i en højere enhed.
    Tak for skøn og SØD inspiration, kære Anne.

  2. Emilie skriver

    3. februar 2013 kl. 11:57

    åh, lækker inspiration. Må have købt noget god chokolade i næste uge… mon min stavblender kan det samme? Har prøvet en Bamix engang, og ja, de er fantastiske. Desværre er prisen også lidt højere end mit SU-budget umiddelbart lige tillader jeg køber en stavblender for 🙁

  3. Sonja {Dagmars Kitchen} skriver

    4. februar 2013 kl. 14:24

    Åh, den ser helt vidunderligt god ut!! Vill ha nuuuu!

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2013 kl. 19:48

    Søde Mette
    Selv tak 🙂 Jeg håber snart, at vi ses igen.

    KRAM

  5. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2013 kl. 19:49

    Kære Emilie
    Det tror jeg godt, at den kan 🙂

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. februar 2013 kl. 19:49

    Kære Sonja

    Du er sød 🙂

    Kh Anne

  7. Vicky skriver

    5. februar 2013 kl. 23:20

    wow. låter underbart!

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. februar 2013 kl. 15:31

    Kære Vicky
    Det er så lækkert 🙂

    Kh Anne

  9. Christina skriver

    6. februar 2013 kl. 23:54

    Åh hvor ser det bare lækkert ud!
    Fortryder nu helt, at jeg ikke ønskede mig en Bamix i julegave 😉

  10. Ulrika - den glade kagekone skriver

    7. februar 2013 kl. 08:54

    Det ser super lækkert ud! Jeg ønsker mig også en Bamix! Det er dejligt med godt Køkkengrej. Jeg har lige skrevet en kærligheds erklæring til min Kennwood køkkenmaskine på min blog 🙂
    Tak for din fine og inspirerende blog!
    Kh Ulrika

  11. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2013 kl. 09:49

    Kære Christina
    Den er også god 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2013 kl. 09:50

    Kære Ulrika,

    Tak for en sød kommentar 🙂

    Kh Anne

  13. Jens P.N. skriver

    16. februar 2013 kl. 12:09

    Haha,, tøser der er med på, at man ikke skal “gå ned på gear”

    Jamen så bliver det jo ikke bedre 🙂

  14. Bjørni skriver

    17. februar 2013 kl. 10:17

    Av hvor ser det najs ud… Ja jeg ku godt 🙂
    Kommer du snart hjem på Svansen og omdanner det til choko-heaven? (imens jeg feder den… eller skænker vin?) Much love og bjørnekram

  15. anjoe skriver

    17. februar 2013 kl. 10:44

    Jeg lavede halv portion i torsdags, og den blev god! Valgte at komme peanutbutter i, da chokoladen var smeltet, og efter nok et par minutter (stadig vandbad) kunne de to ingredienser røres sammen med en teske, og fem minutter senere var blandingen færdig 😀
    Næste gang vil jeg prøve at tilsætte lidt mere peanutbutter samt bruge en 50% chokolade, for chokoladen var vel meget dominerende…

  16. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:52

    Kære Jens

    Man må aldrig gå ned på gear 🙂

    kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:53

    Kære Bjørni,
    Jeg kommer meget snart forbi ja!
    Når du er hjemme fra SanFran 🙂

    Kys og kærlighed!

  18. Anne au Chocolat skriver

    17. februar 2013 kl. 17:54

    Kære Anja
    Det lyder godt – og fedt med respons! Jeg kan godt lide den kraftige chokoladesmag men kan sagtens følge dig 🙂

    Kh Anne

  19. anjoe skriver

    18. februar 2013 kl. 17:47

    Mit blognavn er anjoe, ikke Anja, men pyt med det 😀
    Din opskrift lavede jeg faktisk til Rimkogeren, min samlever på 31. år, det på hans fødselsdag. Han er choko-freak til de høje procenter sådan naturel, men da han ditto godt kan lide peanutbutter af og til – år tilbage blandedes dette med nutella på håndmad, ja da så jeg din opskrift som verdens nye vidunder 🙂 Mit arsenal fra spisekammeret bød på en 70% chokolade, og succes blev det absolut, men mit forslag om ændring kunne han problemfrit følge, da peanutbutterets smag druknede lidt for meget, når det nu skulle være en medspiller 🙂
    Selv er jeg væsentligst til lys eller hvid chokolade, dog ikke hvis kager skal have det glatte chokoladelag, for så må det mørke træde i karakter!

  20. Anne au Chocolat skriver

    20. februar 2013 kl. 23:13

    Kære Anjoe
    Tak for en dejlig kommentar 🙂
    Jeg er vild med din fine og søde historie!

    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte 🍓Gem den gerne 🏷Kagecreme:
200 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukkerMørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblommeFrangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager
50 g god mørk chokolade1 dl piskefløde
Danske jordbær  Kagecreme
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl natten over. Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik mørdejsbunden med en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm og kom den over på den perforerede bageplade og beklæd derefter kanterne (ringen) med mørdejen også. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.Frangipane
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.Samling af tærten
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel chokoladen på den afkølede tærte, og lad den størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen og kom den i en sprøjtepose med en stor tyl. Pynt tærten og fordel jordbær. Server straks eller stil den gerne på køl i et par timer.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap