I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic
I anledningen af Pinsen – og bare fordi – har jeg en chokoladelækker Elmelund Chocolatier Organic konkurrence på min instagram lige nu. Skynd jer at deltage:)
I skal også have denne opskrift på chokoladeflødekarameller. De er chewy uden sidestykke og har den fineste smag af São Tomé chokolade. Med andre ord: vanedannende lækre. Nyd dem, som de er, eller overtræk dem også gerne med smeltet tempereret chokolade (og måske et drys hakkede ristede hasselnødder). Tilsæt i øvrigt gerne et lille nip salt til opskriften, hvis man ønsker en letsaltet chokoladeflødekaramel.
Chokoladeflødekarameller
ca. 30 stk.
55 g São Tomé 66% Mørk Chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
60 g glukosesirup
90 g sukker
200 ml piskefløde
Hak São Tomé chokoladen fint og stil til side. Kom glukosesirup, sukker og piskefløde i en gryde og kog til en let gylden karamel (det tager noget tid) og rør godt rundt jævnligt i tilberedningen. Tilsæt derefter den hakkede chokolade og rør godt rundt konstant, mens chokoladeflødekaramellen når en temperatur på 120 grader. Hæld derefter straks chokoladeflødekaramellen i en lille kvadratisk form på ca. 15 x 15 cm beklædt med bagepapir. Lad karamellen sætte sig på køkkenbordet i mindst 10 timer, inden den skæres ud i mindre stykker. Opbevar dem gerne på køl bagefter.
Skriv et svar