Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbermazarin med crumbletop

17. maj 2021 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I samarbejde med Cosentino

Jeg har nu brugt vores nye køkken i et par måneder, og forelskelsen er i den grad intakt. Hvis I ikke har læst det første indlæg, jeg skrev om køkkenet og den nye Dekton Helena køkkenbordplade, kan I gøre det lige her.

Det visuelle lette, elegante og pæne udtryk, som vores Dekton Helena bordplade har, gør mig stadig glad på daglig basis. Det er den perfekte robuste arbejdsstation, hurra for at have fået en bordplade, som afviser alle pletter, er slidstærk, ridsefast og tilmed kan tåle, at man sætter varme genstande direkte på den.

Derudover er bordpladen uden tvivl blevet min yndlings fotobaggrund/backdrop, som I nok har luret de seneste par måneder, særligt på instagram. Det kommer også tydeligt til udtryk i dagens billeder, hvor bordpladen og dens fine farvespil af lysegrå og hvide nuancer smukt sætter scenen for denne saftige rabarbermazarin med sprød crumbletop – en sand forårskage som forkæler sanserne.

Her kommer opskriften:

Rabarbermazarin med crumbletop
8-10 personer

Mazarinbund:
150 g sukker
150 g marcipan
150 g smør, stuetempereret
3 æg
75 g mel

Rabarberkompot:
290 g rabarber, skåret i 1 cm skiver
75 g sukker (jeg brugte hjemmelavet vaniljesukker)

Crumble:
75 g mel
40 g mandelmel
40 g sukker
75 g koldt smør
1 nip salt

Mazarinbund:
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
Rabarberkompot: Kom rabarber og sukker i en gryde og bring i kog. Lad det småkoge, indtil kompotten har en blød konsistens. Køl af.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Crumble: Bland mel, mandelmel og sukker sammen i en skål og smuldr smør i.
Samling af kagen: Fordel rabarberkompotten på mazarindejen og derefter crumbledejen. Bag kagen i ca. 50 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en kødnål eller lignende. Nyd kagen let afkølet men stadig nybagt og gerne med letpisket fløde, vaniljeis eller creme fraiche til.

Velbekomme.

Ps. den er faktisk lige så lækker på anden- og tredjedagen, men den holder garanteret ikke så længe:)

 

Skrevet i: Kager, Køkkenet

Previous Post: « Et døgn på Falsled Kro med dejlige venner
Next Post: Chokoladeflødekarameller og en konkurrence »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Terri skriver

    18. maj 2021 kl. 18:08

    Anne, This cake looks sooooo good!! I am having trouble navigating your site in english. When I click
    on the interpret link, the recipe disappears. When I get back to it, the recipe is in Danish language. I really
    like the posts you have had on here. I love that you use marzipan in your baking so much and want to start
    incorporating it more in my baking. If you can help me with the Danish to English interpretation, I would
    really appreciate it. Thank you.

  2. Ainoa skriver

    11. august 2021 kl. 14:29

    Can you can the Rabarberkompot ? I would love to make this cake all year around.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap