E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Rabarbermazarin med crumbletop

17. maj 2021 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

I samarbejde med Cosentino

Jeg har nu brugt vores nye køkken i et par måneder, og forelskelsen er i den grad intakt. Hvis I ikke har læst det første indlæg, jeg skrev om køkkenet og den nye Dekton Helena køkkenbordplade, kan I gøre det lige her.

Det visuelle lette, elegante og pæne udtryk, som vores Dekton Helena bordplade har, gør mig stadig glad på daglig basis. Det er den perfekte robuste arbejdsstation, hurra for at have fået en bordplade, som afviser alle pletter, er slidstærk, ridsefast og tilmed kan tåle, at man sætter varme genstande direkte på den.

Derudover er bordpladen uden tvivl blevet min yndlings fotobaggrund/backdrop, som I nok har luret de seneste par måneder, særligt på instagram. Det kommer også tydeligt til udtryk i dagens billeder, hvor bordpladen og dens fine farvespil af lysegrå og hvide nuancer smukt sætter scenen for denne saftige rabarbermazarin med sprød crumbletop – en sand forårskage som forkæler sanserne.

Her kommer opskriften:

Rabarbermazarin med crumbletop
8-10 personer

Mazarinbund:
150 g sukker
150 g marcipan
150 g smør, stuetempereret
3 æg
75 g mel

Rabarberkompot:
290 g rabarber, skåret i 1 cm skiver
75 g sukker (jeg brugte hjemmelavet vaniljesukker)

Crumble:
75 g mel
40 g mandelmel
40 g sukker
75 g koldt smør
1 nip salt

Mazarinbund:
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel i. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
Rabarberkompot: Kom rabarber og sukker i en gryde og bring i kog. Lad det småkoge, indtil kompotten har en blød konsistens. Køl af.
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Crumble: Bland mel, mandelmel og sukker sammen i en skål og smuldr smør i.
Samling af kagen: Fordel rabarberkompotten på mazarindejen og derefter crumbledejen. Bag kagen i ca. 50 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en kødnål eller lignende. Nyd kagen let afkølet men stadig nybagt og gerne med letpisket fløde, vaniljeis eller creme fraiche til.

Velbekomme.

Ps. den er faktisk lige så lækker på anden- og tredjedagen, men den holder garanteret ikke så længe:)

 

Skrevet i: Kager, Køkkenet

Previous Post: « Et døgn på Falsled Kro med dejlige venner
Next Post: Chokoladeflødekarameller og en konkurrence »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Terri skriver

    18. maj 2021 kl. 18:08

    Anne, This cake looks sooooo good!! I am having trouble navigating your site in english. When I click
    on the interpret link, the recipe disappears. When I get back to it, the recipe is in Danish language. I really
    like the posts you have had on here. I love that you use marzipan in your baking so much and want to start
    incorporating it more in my baking. If you can help me with the Danish to English interpretation, I would
    really appreciate it. Thank you.

  2. Ainoa skriver

    11. august 2021 kl. 14:29

    Can you can the Rabarberkompot ? I would love to make this cake all year around.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap