Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Chokoladeflødekarameller og en konkurrence

23. maj 2021 af Anne au Chocolat

I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic 

I anledningen af Pinsen – og bare fordi – har jeg en chokoladelækker Elmelund Chocolatier Organic konkurrence på min instagram lige nu. Skynd jer at deltage:)

I skal også have denne opskrift på chokoladeflødekarameller. De er chewy uden sidestykke og har den fineste smag af São Tomé chokolade. Med andre ord: vanedannende lækre. Nyd dem, som de er, eller overtræk dem også gerne med smeltet tempereret chokolade (og måske et drys hakkede ristede hasselnødder). Tilsæt i øvrigt gerne et lille nip salt til opskriften, hvis man ønsker en letsaltet chokoladeflødekaramel.

Chokoladeflødekarameller
ca. 30 stk.

55 g São Tomé 66% Mørk Chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
60 g glukosesirup
90 g sukker
200 ml piskefløde

Hak São Tomé chokoladen fint og stil til side. Kom glukosesirup, sukker og piskefløde i en gryde og kog til en let gylden karamel (det tager noget tid) og rør godt rundt jævnligt i tilberedningen. Tilsæt derefter den hakkede chokolade og rør godt rundt konstant, mens chokoladeflødekaramellen når en temperatur på 120 grader. Hæld derefter straks chokoladeflødekaramellen i en lille kvadratisk form på ca. 15 x 15 cm beklædt med bagepapir. Lad karamellen sætte sig på køkkenbordet i mindst 10 timer, inden den skæres ud i mindre stykker. Opbevar dem gerne på køl bagefter.

 

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Rabarbermazarin med crumbletop
Next Post: Sommermorgenmad »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap