E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladet peanutbutter-crunch med kokos

21. december 2012 af Anne au Chocolat 34 kommentarer

I går var en fantastisk dag. Jeg forsvarede min kandidatafhandling på CBS og er nu færdiguddannet. Hvad endnu bedre er: Jeg er blevet fuldtidsansat hos Chokolade Compagniet, så det er da en fin afslutning på et dejligt år.

Jeg lavede disse lækre små chokoladebidder med kokos og crunchy peanutbutter i går eftermiddags, inden jeg spiste middag med min dejlige familie på RADIO.

Jeg smeltede 100 g Guanaja 70% fra Valrhona, og tilsatte ca. 40 g kokosmel og 2 store spsk. crunchy peanutbutter. Jeg hældte blandingen i 15 små papirsforme, og lod chokoladerne sætte sig, inden jeg spiste én, og forærede resten til en sød person.

Er I juleklar? Jeg er ved at være det 🙂

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: chokolade, julekonfekt, kokos, konfekt, peanutbutter, valrhona

Previous Post: « 24 dage med lækker grød
Next Post: Dagen før dagen og sidste adventskonkurrence fra mig til jer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Twinfood skriver

    21. december 2012 kl. 13:35

    Jep, jeg er ved at være juleklar, Anne!
    Hvor ser de her bare så lækre ud. Du må have en dejlig jul 🙂

  2. Camilla skriver

    21. december 2012 kl. 13:37

    Tillykke! Både med uddannelse og job. Og sikke nogle mundvandsdrivende chokoladekugler – de ryger fluks på min liste over julegodter, der skal fremstilles nu i weekenden. Glædelig jul til dig (-:

  3. Lise-P skriver

    21. december 2012 kl. 13:38

    Tillykke med specialeforsvaret og endnu mere tillykke med jobbet, det er da for vildt 🙂

  4. Tina K. skriver

    21. december 2012 kl. 14:08

    Tillykke med både forsvar og job og tak for de lækre kugler. Lige til at lave når man står og mangler den der lynhurtige værtindegave – året rundt 😀

  5. Irene skriver

    21. december 2012 kl. 14:39

    Hjertelig tillykke både med kandidaten og ikke mindst med jobbet, hvor er det bare en dejlig julegave!
    Jeg er semi færdig, men mon ikke vi når det vigtigste? Jeg kan fortælle, at al den konfekt der kommer på julebordet her er alt sammen inspireret af dig og tror jeg lige skal afprøve de her kugler også.

    Rigtig glædelig jul.

  6. Marina / cand.mor skriver

    21. december 2012 kl. 16:42

    Aj, stort tillykke med forsvar og job!
    Sad i går på insta og undrede mig over, hvad det der Radio var, for det kunne vist ikke være DR 🙂

  7. Emilia skriver

    21. december 2012 kl. 16:58

    Kæmpe Tillykke!!!! Hvor er det dejligt at du nu er helt færdig uddannet OG har fast job!! Sådan!
    Og de ser godt nok lækkre ud..nam nam, brugte du den der PB fra urtekram? den er bare er lidt salt i, og ellers intet andet?

    Julehilsner fra mig til dig!

  8. Kirsten Kaae skriver

    21. december 2012 kl. 18:26

    Til lykke med både færdig uddannelse og job og tak for opskriften på den der lækre kugler. De skal prøves.

  9. Jane skriver

    21. december 2012 kl. 19:19

    Tillykke med både forsvar af speciale og job. Din peanutbutter-crunch lyder lækker. Den skal da lige prøves.

    Tak for dejlig inspiration og glædelig jul.

  10. Rosemarie skriver

    21. december 2012 kl. 19:36

    Hvor er du bare sej Anne!
    Hilsen Rosemarie

  11. Piskeriset skriver

    21. december 2012 kl. 20:15

    MMm, de ser skønne ud!
    Stort tillykke med uddannelsen og ikke mindst jobbet! Det må være det helt rigtige for dig. Hvad skal du så lave hos dem fremover?

  12. Jenny skriver

    21. december 2012 kl. 20:30

    Tillykke med candidaten, jeg har i dag, overværet et forsvar, så endnu et ungt menneske kan holde en velfortjent juleferie.

    Fuld respekt for at du har kunnet blogge løs mens du har skrevet speciale

    God jul

  13. Line skriver

    22. december 2012 kl. 03:41

    Gratulerer med ferdig utdannelse og ny jobb Anne! Saa herlig! Det var da en deilig avslutning paa 2012. 2013 kommer nok til aa bli et fantastisk aar for deg! Gleder meg til aa se deg i januar! God jul! Knus!

  14. Lone Grønnemark skriver

    22. december 2012 kl. 07:13

    Tillykke med udd og job. Hvor køber man det der Crunchy buttercreme

  15. Christina skriver

    22. december 2012 kl. 09:17

    Tillykke og tak fordi du deler den dejlige opskrift. Den skal helt sikkert afprøves. Det er altid rart med lidt ny inspiration til de traditionelle julekonfekt-opskrifter.
    God jul:)

  16. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:27

    Kære Twinfood

    Det lyder dejligt! Kunne nu heller ikke forestille mig andet 😉

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:27

    Kære Camilla

    Tusind tak skal du have! Glædelig jul 🙂

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:28

    Kære Lise-P

    Mange tak skal du have! Det er dejligt ja 🙂

    God jul!

    Kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:28

    Kære Tina K

    Tak skal du have! Glædelig jul 🙂

    kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:29

    Kære Irene

    Hvor lyder det bare skønt! Jeg håber at du får en fantastisk sød jul 🙂

    kh Anne

  21. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:29

    Kære Marina

    Hahaha nej det er skam en restaurant 😉 Tak for din søde hilsen.

    Glædelig jul.

    kh Anne

  22. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:30

    Kære Emilia

    Tak skal du have 😉

    Jeg bruger den økologiske fra Rømer.

    Kh Anne

  23. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:31

    Kære Kirsten

    Tak skal du have og god idé 😉

    Kh Anne

  24. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:31

    Kære Jane

    Mange tak! 🙂 Jeg ønsker dig en glædelig jul!

    Kh Anne

  25. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:31

    Kære Rosemarie,
    Tusind tak 🙂

    Kh Anne

  26. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:33

    Kære Piske

    Mange tak 🙂 Jeg skal lave det, jeg har lavet hele tiden, men det bliver mere struktureret og med flere opgaver, nu jeg er der fuldtid som kommunikationsmedarbejder!

    Glædelig jul.

    Kram A

  27. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:34

    Kære Jenny

    Glædelig jul til dig 🙂

    Kh Anne

  28. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:34

    Kære søde Line

    Tusind tak 🙂

    Jeg glæder mig OVER THE TOP meget til at se dig og Indien igen.

    Kram fra mig

  29. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:35

    Kære Lone

    Tak skal du have! Jeg har købt min fra Rømer i min lokale helsekostforretning 🙂

    Kh Anne

  30. Anne au Chocolat skriver

    22. december 2012 kl. 15:35

    Kære Christina

    Tusind tak skal du have! Glædelig jul 🙂

    kh Anne

  31. Benedikte Capion skriver

    25. december 2012 kl. 13:55

    Hvor ser de bare lækre ud, Anne! Må jeg have lov at viderebringe dem på min blog? Glædelig jul 🙂

  32. Anne au Chocolat skriver

    25. december 2012 kl. 15:40

    Kære Benedikte
    Det kan du tro, at du må! Jeg er ikke helt sikker på mængderne, men prøv dig lidt frem 🙂

    Glædelig jul til dig.

    Kram

Trackbacks

  1. Nøddebrud | Bollywood Actress Wallpaper siger:
    2. januar 2013 kl. 10:17

    […] med resultatet. Jeg er ikke så pjattet med marcipan, så i stedet blev jeg inspireret hos både Anne og Ditte, som postede næsten identiske indlæg stopfyldt med chokolade og nødder. Jeg ved godt, […]

  2. 19. december - konfektfavoritter - Anne au Chocolat siger:
    19. december 2016 kl. 07:46

    […] Chokoladet peanutbutter-crunch med kokos […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap