Disse smeltende-på-tungen lækre, letsalte, fløjsbløde og chokoladesøde trøfler skal nydes direkte fra køl. De har den perfekte konsistens, er vildt vanedannende, og så er de rullet i kakaopulver, syrligt og farvefint hindbærstøv og knasende ristede hasselnødder. Simpelt men godt – uden tvivl mine nye favorit trøfler!
Kaj havde julelys i øjnene, da han hjemvendt fra vuggestuen i går eftermiddags satte tænderne i en af trøflerne rullet i ristede hasselnødder. Han bad straks om “To til tak, mor”, men det var ikke længe til aftensmaden skulle på bordet, så han måtte nøjes med den ene. Mon ikke han får en til i eftermiddag:)
Her er opskriften:
Chokoladetrøfler med saltkaramel
20 stk
150 g god mælkechokolade, fx. Jivara 40 % fra Valrhona
75 g sukker
1 dl piskefløde
1/4 tsk salt
Til at rulle trøflerne i:
Kakaopulver
Hindbærstøv, fx. fra Mill&Mortar
Finthakkede ristede hasselnødder
Trøfler:
Hak mælkechokoladen, smelt den over vandbad og tag skålen af varmen. Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt med et piskeris til en karamel. Hæld straks karamellen over mælkechokoladen i skålen, og rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Smag til med salt. Lad ganachen sætte sig på køl i 4-5 timer eller gerne natten over og tril da til 20 lige store trøfler. Rul dem til i kakaopulver, hindbærstøv eller hasselnødder og opbevar dem køligt indtil servering.
Rose skriver
Demais …. adoro teus posts! Rose crippa – Brasil
Nanna skriver
Hej Anne
Hvor længe kan de ca holde sig? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna,
En uges tid vil jeg skyde på 🙂
Maria karmark skriver
Tror du de kan fryses? ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Ja det kan de godt 🙂
Mette skriver
Hvad gør man forkert, hvis fløde og karamel ikke rigtig vil blandes, men det mere bliver nogle stykker karamel der flyder rundt? For varm karamelmasse?
Ditte skriver
Når jeg kommer den varme fløde i det smeltede sukker, får jeg én stor klump karamel – og cremen skiller. Hvad dælen er det jeg gør forkert? ?
Mikala skriver
Tror du godt,at man vil kunne lægge disse ned i en konfektpose/ cellofanpose uden at de klatter fuldstændig sammen?
Jeg tænker at dele dem ud til familie, så de vil måske ikke være på køl i 1-2 timer før de gives.
Sofie skriver
Hej søde Anne
Jeg har lige lavet chokolademassen, nøhj det smager godt allerede!
Tror du det er muligt at overtrække dem med chokolade?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie! Ja da 🙂 <3
Camilla skriver
Hej Anne!
Jeg har lavet trøflerne og de har stået på køl natten over – nu er massen dog får hård til at rulle kugler af – hvad gør jeg?
Og skal de bare rulles i hånden?
Sofie skriver
Mega dårlig stil ikke at svare når folk står med et problem. Jeg har lige prøvet at gøre nøjagtigt som opskriften siger, og jeg stod også med en klump karamel der ikke ville smelte, da jeg puttede piskefløde i. Kan ikke anbefale opskriften.
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Jeg er ked af, at jeg ikke har fået svaret folk på dette indlæg. Jeg har mange hundrede indlæg, som folk kommenterer på helt tilbage fra 2009, og derfor er der desværre nogle gange, hvor jeg overser kommentarer eller ikke får svaret. Det beklager jeg.
Karamel er noget, man skal øve sig en del på, og min karamel klumper også af og til. Jeg håber, at du finder en anden opskrift så.
God fredag.
Venligst
Anne
Rebekka skriver
Problemet med karamel og fløde der ikke vil blandes kan skyldes at karamelen er for kold eller bliver det når man hælder alt fløden i. Selvom fløden er varmet op til kogepunktet så er den jo stadig meget koldere end karamelen. Fløden skal tilsættes af tre omgange, hvor den står og varmer lidt op inden der tilsættes mere fløde. Har ikke selv prøvet denne opskrift, men vil tro det kan hjælpe jer, selvom jeg kan se det er længe siden kommentarerne er skrevet. Det er vigtigt man altid holder øje med en varm karamel og ikke går fra den.