
Denne søndag byder på en svampet og krydret butternut squash kage og silkeblød cream cheese topping med citron, vanilje og hvid chokolade. Min tvillingebror og svigerinde kommer forbi til kaffe i eftermiddag, og jeg glæder mig helt vildt til at servere kagen for dem.
Jeg bagte butternut squash til lillebror Emil i går eftermiddags (halveret, kerner fjernet og så i ovnen med midten opad og bagt ved 200 grader, til den er mør og kan moses med en gaffel) og fandt i samme stund på at lave en butternut squash kage med resten af mosen (til mosen til kagen fjern da gerne den bagte overflade, inden mosen vejes af). Lidt à la min gulerodskage men med butternut squash og så helt finthakkede mandler. Man kan sagtens bruge mandelmel, men jeg synes, at det er dejligt med bittesmå knasende mandelstykker i denne super svampede kage, som er så simpel at lave og smager så genialt godt!
Kagen holder sig frisk i mange dage på køl, men den bliver garanteret guffet i løbet af det næste døgn, kender jeg os ret.
Ha’ en dejligt søndag!
Ps. Ja mængden af brun farin er stor – men helt rigtig i denne kage:)
Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer
Butternut squash kage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
70 g mel
70 g mandelmel eller ultrafinthakkede mandler
200 g butternut squash, bagt og moset til pure med en gaffel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt
Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
1 spsk citronsaft
50 g hvid chokolade, smeltet og afkølet, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
Pynt:
Hakkede pistacier
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Tørrede rosenblade
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Butternut squash kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og hæld dejen i en rund springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 45 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl af i formen.
Topping:
Rør alle ingredienserne sammen, og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og pynt med pistacier, rosenblade og hvide chokoladeperler.
