E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping

1. oktober 2017 af Anne au Chocolat 14 kommentarer


Denne søndag byder på en svampet og krydret butternut squash kage og silkeblød cream cheese topping med citron, vanilje og hvid chokolade. Min tvillingebror og svigerinde kommer forbi til kaffe i eftermiddag, og jeg glæder mig helt vildt til at servere kagen for dem.
Jeg bagte butternut squash til lillebror Emil i går eftermiddags (halveret, kerner fjernet og så i ovnen med midten opad og bagt ved 200 grader, til den er mør og kan moses med en gaffel) og fandt i samme stund på at lave en butternut squash kage med resten af mosen (til mosen til kagen fjern da gerne den bagte overflade, inden mosen vejes af). Lidt à la min gulerodskage men med butternut squash og så helt finthakkede mandler. Man kan sagtens bruge mandelmel, men jeg synes, at det er dejligt med bittesmå knasende mandelstykker i denne super svampede kage, som er så simpel at lave og smager så genialt godt!

Kagen holder sig frisk i mange dage på køl, men den bliver garanteret guffet i løbet af det næste døgn, kender jeg os ret.

Ha’ en dejligt søndag!

Ps. Ja mængden af brun farin er stor – men helt rigtig i denne kage:)

Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer

Butternut squash kage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
70 g mel
70 g mandelmel eller ultrafinthakkede mandler
200 g butternut squash, bagt og moset til pure med en gaffel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
1 spsk citronsaft
50 g hvid chokolade, smeltet og afkølet, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)

Pynt:
Hakkede pistacier
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Butternut squash kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og hæld dejen i en rund springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 45 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl af i formen.

Topping:
Rør alle ingredienserne sammen, og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og pynt med pistacier, rosenblade og hvide chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banangranola med masser af knas
Next Post: Chokoladetrøfler med saltkaramel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christel skriver

    1. oktober 2017 kl. 13:13

    Kære Anne

    Tak for en fantastisk blog! ?

    Jeg har lige et par spørgsmål – hvor lang tid giver du butternut squashen i ovnen? Og bruger du mælk eller smør til at lave mosen, eller er det kun ren butternut?

    De bedste hilsner
    Christel

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. oktober 2017 kl. 16:40

    Kære Christel,
    TAK fordi du læser med 🙂
    Jeg tror, at jeg bagte squashen i en times tid – og det er ren butternut squash mos i opskriften (hverken mælk eller mos) – jeg prøver lige at skrive det lidt mere tydeligt og utvetydigt i opskriften nu 🙂
    Kh Anne
    Ps. Glæder mig til at høre hvad du synes om den, hvis du bager den 🙂

  3. Tania skriver

    2. oktober 2017 kl. 16:24

    Hold da op Anne – Den smager bare så godt 🙂 Ny favorit!!

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2017 kl. 21:46

    Kære Tania,
    Juhuu det er jeg så glad for at høre 🙂
    Kh Anne

  5. Annelie Ulrich skriver

    3. oktober 2017 kl. 10:21

    Good morning Anne,

    the cake looks incredible (as your cakes always do). I’ll try it out today since we have a bank holiday here in Germany.
    I’ve one question about the recipe. Since I don’t speak danish, I’m dependent on google translator. Most of the recipe makes perfectly sense, but “300 g brun farin” in translated to me as “300 g brown guinea pig” and I don’t think the translation is correct 😉 May I ask what “300 g brun farin” means in English?

    Thank you very much in advance.
    Annelie

  6. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2017 kl. 11:01

    Dear Annelie,
    It is brown sugar 🙂
    Enjoy your bank holiday and the cake 🙂
    Best
    Anne

  7. Sara Kleist skriver

    15. oktober 2017 kl. 17:15

    Hej Anne, jeg har lyst til at lave din lækre opskrift, men har mange gange lavet gulerodskagen, hvor frostingen klumper (måske nærmest skiller?), så jeg tør næsten heller ikke kaste mig ud i den her. Hvad skal jeg gøre for at undgå, at den klumper/skiller? Jeg har forsøgt at have alle ingredienserne i stuetemperatur og også pisket lææænge, men den er alligevel klumpet og slet ikke pæn. Hjælp. Rare hilsner, Sara

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 22:23

    Kære Sara,
    Åh det lyder ikke rart med klumper i frostingen. Er det den med hvid chokolade du har lavet før også?
    Jeg har tilsat lidt citronsaft denne gang (og ikke kun -skal) hvilket gør den endnu friskere men også mere cremet. Tror at du sagtens kan lykkes med den <3
    Kh Anne

  9. Maria skriver

    16. oktober 2017 kl. 12:07

    Hej Anne,
    Er kagen egnet til at komme i fryseren? (Selvfølgelig uden topping)?
    Glæder mig i hvert fald til at prøve at bage den 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2017 kl. 12:14

    Kære Maria,
    Ja den kan sagtens fryses, men holder sig frisk på køl meget længe ellers 🙂

  11. Maria skriver

    17. oktober 2017 kl. 08:09

    Hej igen,
    Men ville den kunne holde sig fra søndag/mandag frem til torsdag?
    Og tusind tak for svar! 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2017 kl. 13:45

    Kære Maria,
    Ja det tror jeg godt! 🙂

  13. Mette skriver

    23. oktober 2017 kl. 05:34

    Hej Anne. Fantastisk kage. Er klart familiens nye favorit. Jeg havde ikke fået bagt nok butternut squash så supplerede med revet gulerod. De fungerede super fint. Tusind tak for en skøn opskrift.

  14. Susi skriver

    21. december 2017 kl. 14:41

    Skøn og lækker kage ?
    Lavede den til min afdeling på jobbet, og alle måtte have mere end ét stykke, og roste den til skyerne – så opskriften er delt ?
    Kom en smule gulerødder i dejen ?

    Leger nu med tanken om, at man kan bage to kager, og så stable dem ovenpå hinanden, men oste/choko cremen imellem og på toppen – Dobbelt op på lækker kage ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap