Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping

1. oktober 2017 af Anne au Chocolat


Denne søndag byder på en svampet og krydret butternut squash kage og silkeblød cream cheese topping med citron, vanilje og hvid chokolade. Min tvillingebror og svigerinde kommer forbi til kaffe i eftermiddag, og jeg glæder mig helt vildt til at servere kagen for dem.
Jeg bagte butternut squash til lillebror Emil i går eftermiddags (halveret, kerner fjernet og så i ovnen med midten opad og bagt ved 200 grader, til den er mør og kan moses med en gaffel) og fandt i samme stund på at lave en butternut squash kage med resten af mosen (til mosen til kagen fjern da gerne den bagte overflade, inden mosen vejes af). Lidt à la min gulerodskage men med butternut squash og så helt finthakkede mandler. Man kan sagtens bruge mandelmel, men jeg synes, at det er dejligt med bittesmå knasende mandelstykker i denne super svampede kage, som er så simpel at lave og smager så genialt godt!

Kagen holder sig frisk i mange dage på køl, men den bliver garanteret guffet i løbet af det næste døgn, kender jeg os ret.

Ha’ en dejligt søndag!

Ps. Ja mængden af brun farin er stor – men helt rigtig i denne kage:)

Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer

Butternut squash kage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
70 g mel
70 g mandelmel eller ultrafinthakkede mandler
200 g butternut squash, bagt og moset til pure med en gaffel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
1 spsk citronsaft
50 g hvid chokolade, smeltet og afkølet, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)

Pynt:
Hakkede pistacier
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Butternut squash kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og hæld dejen i en rund springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 45 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl af i formen.

Topping:
Rør alle ingredienserne sammen, og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og pynt med pistacier, rosenblade og hvide chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banangranola med masser af knas
Next Post: Chokoladetrøfler med saltkaramel »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap