Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping

1. oktober 2017 af Anne au Chocolat 14 kommentarer


Denne søndag byder på en svampet og krydret butternut squash kage og silkeblød cream cheese topping med citron, vanilje og hvid chokolade. Min tvillingebror og svigerinde kommer forbi til kaffe i eftermiddag, og jeg glæder mig helt vildt til at servere kagen for dem.
Jeg bagte butternut squash til lillebror Emil i går eftermiddags (halveret, kerner fjernet og så i ovnen med midten opad og bagt ved 200 grader, til den er mør og kan moses med en gaffel) og fandt i samme stund på at lave en butternut squash kage med resten af mosen (til mosen til kagen fjern da gerne den bagte overflade, inden mosen vejes af). Lidt à la min gulerodskage men med butternut squash og så helt finthakkede mandler. Man kan sagtens bruge mandelmel, men jeg synes, at det er dejligt med bittesmå knasende mandelstykker i denne super svampede kage, som er så simpel at lave og smager så genialt godt!

Kagen holder sig frisk i mange dage på køl, men den bliver garanteret guffet i løbet af det næste døgn, kender jeg os ret.

Ha’ en dejligt søndag!

Ps. Ja mængden af brun farin er stor – men helt rigtig i denne kage:)

Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer

Butternut squash kage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
70 g mel
70 g mandelmel eller ultrafinthakkede mandler
200 g butternut squash, bagt og moset til pure med en gaffel
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt ingefær
1/3 tsk salt

Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
1 spsk citronsaft
50 g hvid chokolade, smeltet og afkølet, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)

Pynt:
Hakkede pistacier
Hvide chokoladeperler (reklamelink)
Tørrede rosenblade

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Butternut squash kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og hæld dejen i en rund springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 45 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en kødnål. Køl af i formen.

Topping:
Rør alle ingredienserne sammen, og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og pynt med pistacier, rosenblade og hvide chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Banangranola med masser af knas
Next Post: Chokoladetrøfler med saltkaramel »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Christel skriver

    1. oktober 2017 kl. 13:13

    Kære Anne

    Tak for en fantastisk blog! ?

    Jeg har lige et par spørgsmål – hvor lang tid giver du butternut squashen i ovnen? Og bruger du mælk eller smør til at lave mosen, eller er det kun ren butternut?

    De bedste hilsner
    Christel

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. oktober 2017 kl. 16:40

    Kære Christel,
    TAK fordi du læser med 🙂
    Jeg tror, at jeg bagte squashen i en times tid – og det er ren butternut squash mos i opskriften (hverken mælk eller mos) – jeg prøver lige at skrive det lidt mere tydeligt og utvetydigt i opskriften nu 🙂
    Kh Anne
    Ps. Glæder mig til at høre hvad du synes om den, hvis du bager den 🙂

  3. Tania skriver

    2. oktober 2017 kl. 16:24

    Hold da op Anne – Den smager bare så godt 🙂 Ny favorit!!

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. oktober 2017 kl. 21:46

    Kære Tania,
    Juhuu det er jeg så glad for at høre 🙂
    Kh Anne

  5. Annelie Ulrich skriver

    3. oktober 2017 kl. 10:21

    Good morning Anne,

    the cake looks incredible (as your cakes always do). I’ll try it out today since we have a bank holiday here in Germany.
    I’ve one question about the recipe. Since I don’t speak danish, I’m dependent on google translator. Most of the recipe makes perfectly sense, but “300 g brun farin” in translated to me as “300 g brown guinea pig” and I don’t think the translation is correct 😉 May I ask what “300 g brun farin” means in English?

    Thank you very much in advance.
    Annelie

  6. Anne au Chocolat skriver

    3. oktober 2017 kl. 11:01

    Dear Annelie,
    It is brown sugar 🙂
    Enjoy your bank holiday and the cake 🙂
    Best
    Anne

  7. Sara Kleist skriver

    15. oktober 2017 kl. 17:15

    Hej Anne, jeg har lyst til at lave din lækre opskrift, men har mange gange lavet gulerodskagen, hvor frostingen klumper (måske nærmest skiller?), så jeg tør næsten heller ikke kaste mig ud i den her. Hvad skal jeg gøre for at undgå, at den klumper/skiller? Jeg har forsøgt at have alle ingredienserne i stuetemperatur og også pisket lææænge, men den er alligevel klumpet og slet ikke pæn. Hjælp. Rare hilsner, Sara

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. oktober 2017 kl. 22:23

    Kære Sara,
    Åh det lyder ikke rart med klumper i frostingen. Er det den med hvid chokolade du har lavet før også?
    Jeg har tilsat lidt citronsaft denne gang (og ikke kun -skal) hvilket gør den endnu friskere men også mere cremet. Tror at du sagtens kan lykkes med den <3
    Kh Anne

  9. Maria skriver

    16. oktober 2017 kl. 12:07

    Hej Anne,
    Er kagen egnet til at komme i fryseren? (Selvfølgelig uden topping)?
    Glæder mig i hvert fald til at prøve at bage den 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2017 kl. 12:14

    Kære Maria,
    Ja den kan sagtens fryses, men holder sig frisk på køl meget længe ellers 🙂

  11. Maria skriver

    17. oktober 2017 kl. 08:09

    Hej igen,
    Men ville den kunne holde sig fra søndag/mandag frem til torsdag?
    Og tusind tak for svar! 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. oktober 2017 kl. 13:45

    Kære Maria,
    Ja det tror jeg godt! 🙂

  13. Mette skriver

    23. oktober 2017 kl. 05:34

    Hej Anne. Fantastisk kage. Er klart familiens nye favorit. Jeg havde ikke fået bagt nok butternut squash så supplerede med revet gulerod. De fungerede super fint. Tusind tak for en skøn opskrift.

  14. Susi skriver

    21. december 2017 kl. 14:41

    Skøn og lækker kage ?
    Lavede den til min afdeling på jobbet, og alle måtte have mere end ét stykke, og roste den til skyerne – så opskriften er delt ?
    Kom en smule gulerødder i dejen ?

    Leger nu med tanken om, at man kan bage to kager, og så stable dem ovenpå hinanden, men oste/choko cremen imellem og på toppen – Dobbelt op på lækker kage ??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap