E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladetrøfler med saltkaramel

3. oktober 2017 af Anne au Chocolat 15 kommentarer


Disse smeltende-på-tungen lækre, letsalte, fløjsbløde og chokoladesøde trøfler skal nydes direkte fra køl. De har den perfekte konsistens, er vildt vanedannende, og så er de rullet i kakaopulver, syrligt og farvefint hindbærstøv og knasende ristede hasselnødder. Simpelt men godt – uden tvivl mine nye favorit trøfler!

Kaj havde julelys i øjnene, da han hjemvendt fra vuggestuen i går eftermiddags satte tænderne i en af trøflerne rullet i ristede hasselnødder. Han bad straks om “To til tak, mor”, men det var ikke længe til aftensmaden skulle på bordet, så han måtte nøjes med den ene. Mon ikke han får en til i eftermiddag:)

Her er opskriften:

Chokoladetrøfler med saltkaramel
20 stk

150 g god mælkechokolade, fx. Jivara 40 % fra Valrhona
75 g sukker
1 dl piskefløde
1/4 tsk salt

Til at rulle trøflerne i:
Kakaopulver
Hindbærstøv, fx. fra Mill&Mortar
Finthakkede ristede hasselnødder

Trøfler:
Hak mælkechokoladen, smelt den over vandbad og tag skålen af varmen. Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt med et piskeris til en karamel. Hæld straks karamellen over mælkechokoladen i skålen, og rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Smag til med salt. Lad ganachen sætte sig på køl i 4-5 timer eller gerne natten over og tril da til 20 lige store trøfler. Rul dem til i kakaopulver, hindbærstøv eller hasselnødder og opbevar dem køligt indtil servering.


Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Butternut squash kage med hvid chokolade cream cheese topping
Next Post: Små brombærmazariner med mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rose skriver

    4. oktober 2017 kl. 04:47

    Demais …. adoro teus posts! Rose crippa – Brasil

  2. Nanna skriver

    6. oktober 2017 kl. 13:10

    Hej Anne
    Hvor længe kan de ca holde sig? 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:28

    Kære Nanna,
    En uges tid vil jeg skyde på 🙂

  4. Maria karmark skriver

    11. oktober 2017 kl. 23:06

    Tror du de kan fryses? ?

  5. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2017 kl. 10:18

    Kære Maria,
    Ja det kan de godt 🙂

  6. Mette skriver

    27. oktober 2017 kl. 20:12

    Hvad gør man forkert, hvis fløde og karamel ikke rigtig vil blandes, men det mere bliver nogle stykker karamel der flyder rundt? For varm karamelmasse?

  7. Ditte skriver

    15. november 2017 kl. 13:50

    Når jeg kommer den varme fløde i det smeltede sukker, får jeg én stor klump karamel – og cremen skiller. Hvad dælen er det jeg gør forkert? ?

  8. Mikala skriver

    7. december 2017 kl. 12:37

    Tror du godt,at man vil kunne lægge disse ned i en konfektpose/ cellofanpose uden at de klatter fuldstændig sammen?
    Jeg tænker at dele dem ud til familie, så de vil måske ikke være på køl i 1-2 timer før de gives.

  9. Sofie skriver

    21. december 2017 kl. 11:49

    Hej søde Anne
    Jeg har lige lavet chokolademassen, nøhj det smager godt allerede!
    Tror du det er muligt at overtrække dem med chokolade?

  10. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2017 kl. 19:04

    Kære Sofie! Ja da 🙂 <3

  11. Camilla skriver

    27. december 2017 kl. 21:28

    Hej Anne!
    Jeg har lavet trøflerne og de har stået på køl natten over – nu er massen dog får hård til at rulle kugler af – hvad gør jeg?
    Og skal de bare rulles i hånden?

  12. Sofie skriver

    2. maj 2018 kl. 15:34

    Mega dårlig stil ikke at svare når folk står med et problem. Jeg har lige prøvet at gøre nøjagtigt som opskriften siger, og jeg stod også med en klump karamel der ikke ville smelte, da jeg puttede piskefløde i. Kan ikke anbefale opskriften.

  13. Anne au Chocolat skriver

    4. maj 2018 kl. 09:00

    Kære Sofie,
    Jeg er ked af, at jeg ikke har fået svaret folk på dette indlæg. Jeg har mange hundrede indlæg, som folk kommenterer på helt tilbage fra 2009, og derfor er der desværre nogle gange, hvor jeg overser kommentarer eller ikke får svaret. Det beklager jeg.
    Karamel er noget, man skal øve sig en del på, og min karamel klumper også af og til. Jeg håber, at du finder en anden opskrift så.
    God fredag.
    Venligst
    Anne

  14. Rebekka skriver

    19. november 2018 kl. 02:22

    Problemet med karamel og fløde der ikke vil blandes kan skyldes at karamelen er for kold eller bliver det når man hælder alt fløden i. Selvom fløden er varmet op til kogepunktet så er den jo stadig meget koldere end karamelen. Fløden skal tilsættes af tre omgange, hvor den står og varmer lidt op inden der tilsættes mere fløde. Har ikke selv prøvet denne opskrift, men vil tro det kan hjælpe jer, selvom jeg kan se det er længe siden kommentarerne er skrevet. Det er vigtigt man altid holder øje med en varm karamel og ikke går fra den.

Trackbacks

  1. Soolakaramellitrühvlid | Cook the day away! siger:
    23. oktober 2017 kl. 18:47

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap