
Disse smeltende-på-tungen lækre, letsalte, fløjsbløde og chokoladesøde trøfler skal nydes direkte fra køl. De har den perfekte konsistens, er vildt vanedannende, og så er de rullet i kakaopulver, syrligt og farvefint hindbærstøv og knasende ristede hasselnødder. Simpelt men godt – uden tvivl mine nye favorit trøfler!
Kaj havde julelys i øjnene, da han hjemvendt fra vuggestuen i går eftermiddags satte tænderne i en af trøflerne rullet i ristede hasselnødder. Han bad straks om “To til tak, mor”, men det var ikke længe til aftensmaden skulle på bordet, så han måtte nøjes med den ene. Mon ikke han får en til i eftermiddag:)
Her er opskriften:
Chokoladetrøfler med saltkaramel
20 stk
150 g god mælkechokolade, fx. Jivara 40 % fra Valrhona
75 g sukker
1 dl piskefløde
1/4 tsk salt
Til at rulle trøflerne i:
Kakaopulver
Hindbærstøv, fx. fra Mill&Mortar
Finthakkede ristede hasselnødder
Trøfler:
Hak mælkechokoladen, smelt den over vandbad og tag skålen af varmen. Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag det karamelliserede sukker af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt med et piskeris til en karamel. Hæld straks karamellen over mælkechokoladen i skålen, og rør rundt med en ske eller dejskraber fra midten i cirkelbevægelser, til ganachen er homogen og blank. Smag til med salt. Lad ganachen sætte sig på køl i 4-5 timer eller gerne natten over og tril da til 20 lige store trøfler. Rul dem til i kakaopulver, hindbærstøv eller hasselnødder og opbevar dem køligt indtil servering.

