I mange år har jeg gået og tænkt på at lave skumfiduser, men det er altid bare blevet ved tanken. Indtil i går, hvor jeg lavede disse luftige og chewy skumfiduser med vanilje og dyppede dem efterfølgende i mørk chokolade samt kokos. Hjemmelavet slik når det er allerbedst. Normalt laver jeg alle mine opskrifter selv, men denne første gang jeg kastede mig ud i skumfiduser, lånte jeg metoden fra kvalimad.dk, og så har jeg selv videreudviklet og foræret skumfidusen et fint og sprødt samt smeltende-på-tungen lækkert selskab i form af den mørke chokolade og kokos.
H A P S <3
Skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos
10 blade husblas
1 dl vand
200 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Flormelis
200-300 g mørk chokolade
Kokosmel og evt. frysetørrede hindbær og kakaopulver
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Varm vand og sukker op til kogepunktet i en gryde og tilsæt vaniljekorn. Lad det koge, til sukkersiruppen når 110 grader. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør 1 blad husblas ad gangen ud i sukkersiruppen. Rør godt så husblassen smelter helt. Når sukkermassen har en temperatur på 100 grader, pisk den da i en røremaskine eller med en elpisker i 12-15 minutter, til der er pisket meget luft ind i sukkermassen, og den er kølet godt af. Drys i mellemtiden en firkantet form på ca. 20 cm x 20 cm med et godt lag flormelis. Hæld den færdigpiskede hvide sukkermasse over i formen og fordel det i et jævnt lag på ca. 2-2,5 cm tykkelse. Drys mere flormelis over. Lad sukkermassen køle helt af i en halv times tid, vend ud på et skærebræt og skær ud i firkantede skumfiduser. Brug gerne et pizzahjul.
Dyp skumfiduserne i den smeltede, tempererede chokolade og vend dem i kokosmel. Lad chokoladen størkne, inden de nydes.
Thilde Fredsted skriver
Hej Anne
De ser klart et forsøg ud værd 😉
Skal fiduserne blot køle af på køkkenbordet eller i køleskab?
Tak for dit skønne virke!
/Thilde
Anja skriver
Hej Anne, jeg har længe ville kaste mig over projekt “hjemmelavede skumfiduser” men er i tvivl om, hvordan konsistensen bliver ift. dem man køber? – jeg holder nemlig af, at de er seje og lidt hårde i det 🙂
Mvh. Anja
Anne au Chocolat skriver
Kære Anja,
Det bliver seje og dejligt bløde – måske det bliver lidt hårde, hvis man lader dem tørre lidt ekstra inden de dyppes i chokolade.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Thilde,
Det glæder mig at høre 🙂
Ja blot på køkkenbordet! God fornøjelse!
Kh Anne