E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Fragilité med kaffe og nougat

21. april 2017 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Fragilité-kagen lyder med sit franske navn egentlig slet ikke som en dansk konditorklassiker, men ikke desto mindre er kagen opfundet af bager Johannes Steen på Amagertorv omkring 1910. Den har mere end hundrede år på bagen, og den går aldrig af mode, vil jeg vove at påstå. For hvem synes ikke om sprød og lidt chewy marengs med nødder eller mandler lagt sammen med en smørcreme med enten nougat eller kaffe i? Jeg er i hvert fald kæmpe fan!

Min udgave byder på ristede mandler i fragilitébunden og en silkeblød creme med både nougat og kaffe. En super lækker kombination!

Fragilité med kaffe og nougat
8 personer

Fragilitébund:
60 g mandler
2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
100 g sukker

Creme med kaffe og nougat:
50 g smør, blødt
50 g blød nougat, stuetempereret
1 dl flormelis
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 spsk brygget kaffe

Flormelis til drys

Fragilitébund:
Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og sukker til marengs og vend mandelmel i marengsen. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på 20 cm x 30 cm, og bag fragilitébunden ved 170 grader varmluft i ca. 15 minutter, til den er fint gylden. Køl bunden af og del den i fire stykker på den bredde led.

Creme med kaffe og nougat:
Kom det bløde smør i en skål og riv nougat ned i en skålen til smørret. Tilsæt flormelis og rør det hele godt rundt til en ensartet masse. Rør æggeblommerne i en ad gangen og pisk til sidst kaffen i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris for at samle cremen fint.

Fordel cremen mellem bundene og sæt fragilitéen på køl i minimum 3 timer. Drys med flormelis og skær ud i 8 stykker. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos
Next Post: Hjemmelavede medaljer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Aswita skriver

    21. april 2017 kl. 23:57

    Can you put this in English?

  2. Zoe skriver

    22. april 2017 kl. 17:23

    Ser skønt ud! Kan man lave dem dagen i forvejen?

    Kh

  3. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:35

    Kære Zoe,
    Tak skal du have. Ja det kan du sagtens!
    Kh Anne

  4. Keld skriver

    24. april 2017 kl. 20:08

    Har du en anden creme uden kaffe

  5. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2017 kl. 09:47

    Hej Keld,
    Du kan prøve at lægge dem sammen med denne her creme:
    https://anneauchocolat.dk/kager/chokoladekage-med-efteraarssmag/

  6. Josephine P skriver

    3. maj 2017 kl. 12:00

    Hej Anne. Bliver bundene for bløde og smattede hvis jeg lader den stå natten over?

  7. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2017 kl. 22:47

    Kære Josephine,
    Jeg tror sagtens, at du skal lade den stå natten over. Bundende at dejligt seje/chewy i det efter en tur på køl men ikke smattede.
    Kh Anne

  8. Susanne skriver

    30. august 2018 kl. 10:06

    Jeg vil bage bundene som lagkage, men kan ikke helt gennemskue, hvor meget, jeg skal gange op for at bage 3 runde bunde i alm. lagkagestr. (omkring 25-26 cm). Har du et bud?
    Jeg skal bage i morgen og håber du når at se mit spørgsmål inden;-)

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:25

    Kære Susanne,
    Øv jeg er ked af, at jeg først ser din kommentar nu – den var havnet blandt en masse andre ulæste kommentarer.
    Håber, at du klarede den uden hjælp 🙂

  10. Mette skriver

    13. maj 2022 kl. 12:35

    Jeg har efterhånden bagt din fragilite mange gange og det er helt sikkert en af de bedste kager, jeg har smagt. Er i tæt konkurrence om første pladsen med din marengsroulade med mango 👏🏼 Tusind tak for lækre, nemme opskrifter 👌🏼

Trackbacks

  1. Mandlibeseekook kohvi ja nugatiga | Cook the day away! siger:
    29. april 2017 kl. 17:01

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap