E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fragilité med kaffe og nougat

21. april 2017 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Fragilité-kagen lyder med sit franske navn egentlig slet ikke som en dansk konditorklassiker, men ikke desto mindre er kagen opfundet af bager Johannes Steen på Amagertorv omkring 1910. Den har mere end hundrede år på bagen, og den går aldrig af mode, vil jeg vove at påstå. For hvem synes ikke om sprød og lidt chewy marengs med nødder eller mandler lagt sammen med en smørcreme med enten nougat eller kaffe i? Jeg er i hvert fald kæmpe fan!

Min udgave byder på ristede mandler i fragilitébunden og en silkeblød creme med både nougat og kaffe. En super lækker kombination!

Fragilité med kaffe og nougat
8 personer

Fragilitébund:
60 g mandler
2 æggehvider (evt. pasteuriserede)
100 g sukker

Creme med kaffe og nougat:
50 g smør, blødt
50 g blød nougat, stuetempereret
1 dl flormelis
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
2 spsk brygget kaffe

Flormelis til drys

Fragilitébund:
Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og sukker til marengs og vend mandelmel i marengsen. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på 20 cm x 30 cm, og bag fragilitébunden ved 170 grader varmluft i ca. 15 minutter, til den er fint gylden. Køl bunden af og del den i fire stykker på den bredde led.

Creme med kaffe og nougat:
Kom det bløde smør i en skål og riv nougat ned i en skålen til smørret. Tilsæt flormelis og rør det hele godt rundt til en ensartet masse. Rør æggeblommerne i en ad gangen og pisk til sidst kaffen i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris for at samle cremen fint.

Fordel cremen mellem bundene og sæt fragilitéen på køl i minimum 3 timer. Drys med flormelis og skær ud i 8 stykker. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos
Next Post: Hjemmelavede medaljer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Aswita skriver

    21. april 2017 kl. 23:57

    Can you put this in English?

  2. Zoe skriver

    22. april 2017 kl. 17:23

    Ser skønt ud! Kan man lave dem dagen i forvejen?

    Kh

  3. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:35

    Kære Zoe,
    Tak skal du have. Ja det kan du sagtens!
    Kh Anne

  4. Keld skriver

    24. april 2017 kl. 20:08

    Har du en anden creme uden kaffe

  5. Anne au Chocolat skriver

    25. april 2017 kl. 09:47

    Hej Keld,
    Du kan prøve at lægge dem sammen med denne her creme:
    https://anneauchocolat.dk/kager/chokoladekage-med-efteraarssmag/

  6. Josephine P skriver

    3. maj 2017 kl. 12:00

    Hej Anne. Bliver bundene for bløde og smattede hvis jeg lader den stå natten over?

  7. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2017 kl. 22:47

    Kære Josephine,
    Jeg tror sagtens, at du skal lade den stå natten over. Bundende at dejligt seje/chewy i det efter en tur på køl men ikke smattede.
    Kh Anne

  8. Susanne skriver

    30. august 2018 kl. 10:06

    Jeg vil bage bundene som lagkage, men kan ikke helt gennemskue, hvor meget, jeg skal gange op for at bage 3 runde bunde i alm. lagkagestr. (omkring 25-26 cm). Har du et bud?
    Jeg skal bage i morgen og håber du når at se mit spørgsmål inden;-)

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. september 2018 kl. 12:25

    Kære Susanne,
    Øv jeg er ked af, at jeg først ser din kommentar nu – den var havnet blandt en masse andre ulæste kommentarer.
    Håber, at du klarede den uden hjælp 🙂

  10. Mette skriver

    13. maj 2022 kl. 12:35

    Jeg har efterhånden bagt din fragilite mange gange og det er helt sikkert en af de bedste kager, jeg har smagt. Er i tæt konkurrence om første pladsen med din marengsroulade med mango 👏🏼 Tusind tak for lækre, nemme opskrifter 👌🏼

Trackbacks

  1. Mandlibeseekook kohvi ja nugatiga | Cook the day away! siger:
    29. april 2017 kl. 17:01

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap