E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

19. april 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

I mange år har jeg gået og tænkt på at lave skumfiduser, men det er altid bare blevet ved tanken. Indtil i går, hvor jeg lavede disse luftige og chewy skumfiduser med vanilje og dyppede dem efterfølgende i mørk chokolade samt kokos. Hjemmelavet slik når det er allerbedst. Normalt laver jeg alle mine opskrifter selv, men denne første gang jeg kastede mig ud i skumfiduser, lånte jeg metoden fra kvalimad.dk, og så har jeg selv videreudviklet og foræret skumfidusen et fint og sprødt samt smeltende-på-tungen lækkert selskab i form af den mørke chokolade og kokos.

H A P S <3

Skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

10 blade husblas
1 dl vand
200 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Flormelis

200-300 g mørk chokolade
Kokosmel og evt. frysetørrede hindbær og kakaopulver

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Varm vand og sukker op til kogepunktet i en gryde og tilsæt vaniljekorn. Lad det koge, til sukkersiruppen når 110 grader. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør 1 blad husblas ad gangen ud i sukkersiruppen. Rør godt så husblassen smelter helt. Når sukkermassen har en temperatur på 100 grader, pisk den da i en røremaskine eller med en elpisker i 12-15 minutter, til der er pisket meget luft ind i sukkermassen, og den er kølet godt af. Drys i mellemtiden en firkantet form på ca. 20 cm x 20 cm med et godt lag flormelis. Hæld den færdigpiskede hvide sukkermasse over i formen og fordel det i et jævnt lag på ca. 2-2,5 cm tykkelse. Drys mere flormelis over. Lad sukkermassen køle helt af i en halv times tid, vend ud på et skærebræt og skær ud i firkantede skumfiduser. Brug gerne et pizzahjul.
Dyp skumfiduserne i den smeltede, tempererede chokolade og vend dem i kokosmel. Lad chokoladen størkne, inden de nydes.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Chokoladekage med karamel og peanuts
Next Post: Fragilité med kaffe og nougat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thilde Fredsted skriver

    6. december 2017 kl. 10:22

    Hej Anne
    De ser klart et forsøg ud værd 😉
    Skal fiduserne blot køle af på køkkenbordet eller i køleskab?
    Tak for dit skønne virke!
    /Thilde

  2. Anja skriver

    6. december 2017 kl. 11:27

    Hej Anne, jeg har længe ville kaste mig over projekt “hjemmelavede skumfiduser” men er i tvivl om, hvordan konsistensen bliver ift. dem man køber? – jeg holder nemlig af, at de er seje og lidt hårde i det 🙂

    Mvh. Anja

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Anja,
    Det bliver seje og dejligt bløde – måske det bliver lidt hårde, hvis man lader dem tørre lidt ekstra inden de dyppes i chokolade.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Thilde,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Ja blot på køkkenbordet! God fornøjelse!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap