E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

19. april 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

I mange år har jeg gået og tænkt på at lave skumfiduser, men det er altid bare blevet ved tanken. Indtil i går, hvor jeg lavede disse luftige og chewy skumfiduser med vanilje og dyppede dem efterfølgende i mørk chokolade samt kokos. Hjemmelavet slik når det er allerbedst. Normalt laver jeg alle mine opskrifter selv, men denne første gang jeg kastede mig ud i skumfiduser, lånte jeg metoden fra kvalimad.dk, og så har jeg selv videreudviklet og foræret skumfidusen et fint og sprødt samt smeltende-på-tungen lækkert selskab i form af den mørke chokolade og kokos.

H A P S <3

Skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

10 blade husblas
1 dl vand
200 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Flormelis

200-300 g mørk chokolade
Kokosmel og evt. frysetørrede hindbær og kakaopulver

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Varm vand og sukker op til kogepunktet i en gryde og tilsæt vaniljekorn. Lad det koge, til sukkersiruppen når 110 grader. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør 1 blad husblas ad gangen ud i sukkersiruppen. Rør godt så husblassen smelter helt. Når sukkermassen har en temperatur på 100 grader, pisk den da i en røremaskine eller med en elpisker i 12-15 minutter, til der er pisket meget luft ind i sukkermassen, og den er kølet godt af. Drys i mellemtiden en firkantet form på ca. 20 cm x 20 cm med et godt lag flormelis. Hæld den færdigpiskede hvide sukkermasse over i formen og fordel det i et jævnt lag på ca. 2-2,5 cm tykkelse. Drys mere flormelis over. Lad sukkermassen køle helt af i en halv times tid, vend ud på et skærebræt og skær ud i firkantede skumfiduser. Brug gerne et pizzahjul.
Dyp skumfiduserne i den smeltede, tempererede chokolade og vend dem i kokosmel. Lad chokoladen størkne, inden de nydes.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Chokoladekage med karamel og peanuts
Next Post: Fragilité med kaffe og nougat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thilde Fredsted skriver

    6. december 2017 kl. 10:22

    Hej Anne
    De ser klart et forsøg ud værd 😉
    Skal fiduserne blot køle af på køkkenbordet eller i køleskab?
    Tak for dit skønne virke!
    /Thilde

  2. Anja skriver

    6. december 2017 kl. 11:27

    Hej Anne, jeg har længe ville kaste mig over projekt “hjemmelavede skumfiduser” men er i tvivl om, hvordan konsistensen bliver ift. dem man køber? – jeg holder nemlig af, at de er seje og lidt hårde i det 🙂

    Mvh. Anja

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Anja,
    Det bliver seje og dejligt bløde – måske det bliver lidt hårde, hvis man lader dem tørre lidt ekstra inden de dyppes i chokolade.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Thilde,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Ja blot på køkkenbordet! God fornøjelse!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap