Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

19. april 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

I mange år har jeg gået og tænkt på at lave skumfiduser, men det er altid bare blevet ved tanken. Indtil i går, hvor jeg lavede disse luftige og chewy skumfiduser med vanilje og dyppede dem efterfølgende i mørk chokolade samt kokos. Hjemmelavet slik når det er allerbedst. Normalt laver jeg alle mine opskrifter selv, men denne første gang jeg kastede mig ud i skumfiduser, lånte jeg metoden fra kvalimad.dk, og så har jeg selv videreudviklet og foræret skumfidusen et fint og sprødt samt smeltende-på-tungen lækkert selskab i form af den mørke chokolade og kokos.

H A P S <3

Skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

10 blade husblas
1 dl vand
200 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Flormelis

200-300 g mørk chokolade
Kokosmel og evt. frysetørrede hindbær og kakaopulver

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Varm vand og sukker op til kogepunktet i en gryde og tilsæt vaniljekorn. Lad det koge, til sukkersiruppen når 110 grader. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør 1 blad husblas ad gangen ud i sukkersiruppen. Rør godt så husblassen smelter helt. Når sukkermassen har en temperatur på 100 grader, pisk den da i en røremaskine eller med en elpisker i 12-15 minutter, til der er pisket meget luft ind i sukkermassen, og den er kølet godt af. Drys i mellemtiden en firkantet form på ca. 20 cm x 20 cm med et godt lag flormelis. Hæld den færdigpiskede hvide sukkermasse over i formen og fordel det i et jævnt lag på ca. 2-2,5 cm tykkelse. Drys mere flormelis over. Lad sukkermassen køle helt af i en halv times tid, vend ud på et skærebræt og skær ud i firkantede skumfiduser. Brug gerne et pizzahjul.
Dyp skumfiduserne i den smeltede, tempererede chokolade og vend dem i kokosmel. Lad chokoladen størkne, inden de nydes.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Chokoladekage med karamel og peanuts
Next Post: Fragilité med kaffe og nougat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thilde Fredsted skriver

    6. december 2017 kl. 10:22

    Hej Anne
    De ser klart et forsøg ud værd 😉
    Skal fiduserne blot køle af på køkkenbordet eller i køleskab?
    Tak for dit skønne virke!
    /Thilde

  2. Anja skriver

    6. december 2017 kl. 11:27

    Hej Anne, jeg har længe ville kaste mig over projekt “hjemmelavede skumfiduser” men er i tvivl om, hvordan konsistensen bliver ift. dem man køber? – jeg holder nemlig af, at de er seje og lidt hårde i det 🙂

    Mvh. Anja

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Anja,
    Det bliver seje og dejligt bløde – måske det bliver lidt hårde, hvis man lader dem tørre lidt ekstra inden de dyppes i chokolade.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Thilde,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Ja blot på køkkenbordet! God fornøjelse!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap