E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

19. april 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

I mange år har jeg gået og tænkt på at lave skumfiduser, men det er altid bare blevet ved tanken. Indtil i går, hvor jeg lavede disse luftige og chewy skumfiduser med vanilje og dyppede dem efterfølgende i mørk chokolade samt kokos. Hjemmelavet slik når det er allerbedst. Normalt laver jeg alle mine opskrifter selv, men denne første gang jeg kastede mig ud i skumfiduser, lånte jeg metoden fra kvalimad.dk, og så har jeg selv videreudviklet og foræret skumfidusen et fint og sprødt samt smeltende-på-tungen lækkert selskab i form af den mørke chokolade og kokos.

H A P S <3

Skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos

10 blade husblas
1 dl vand
200 g sukker
Korn af 1/2 vaniljestang
Flormelis

200-300 g mørk chokolade, gerne Peru 70% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
Kokosmel og evt. frysetørrede hindbær og kakaopulver

Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Varm vand og sukker op til kogepunktet i en gryde og tilsæt vaniljekorn. Lad det koge, til sukkersiruppen når 110 grader. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør 1 blad husblas ad gangen ud i sukkersiruppen. Rør godt så husblassen smelter helt. Når sukkermassen har en temperatur på 100 grader, pisk den da i en røremaskine eller med en elpisker i 12-15 minutter, til der er pisket meget luft ind i sukkermassen, og den er kølet godt af. Drys i mellemtiden en firkantet form på ca. 20 cm x 20 cm med et godt lag flormelis. Hæld den færdigpiskede hvide sukkermasse over i formen og fordel det i et jævnt lag på ca. 2-2,5 cm tykkelse. Drys mere flormelis over. Lad sukkermassen køle helt af i en halv times tid, vend ud på et skærebræt og skær ud i firkantede skumfiduser. Brug gerne et pizzahjul.
Dyp skumfiduserne i den smeltede, tempererede chokolade og vend dem i kokosmel. Lad chokoladen størkne, inden de nydes.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Chokoladekage med karamel og peanuts
Next Post: Fragilité med kaffe og nougat »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Thilde Fredsted skriver

    6. december 2017 kl. 10:22

    Hej Anne
    De ser klart et forsøg ud værd 😉
    Skal fiduserne blot køle af på køkkenbordet eller i køleskab?
    Tak for dit skønne virke!
    /Thilde

  2. Anja skriver

    6. december 2017 kl. 11:27

    Hej Anne, jeg har længe ville kaste mig over projekt “hjemmelavede skumfiduser” men er i tvivl om, hvordan konsistensen bliver ift. dem man køber? – jeg holder nemlig af, at de er seje og lidt hårde i det 🙂

    Mvh. Anja

  3. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Anja,
    Det bliver seje og dejligt bløde – måske det bliver lidt hårde, hvis man lader dem tørre lidt ekstra inden de dyppes i chokolade.
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. december 2017 kl. 22:13

    Kære Thilde,
    Det glæder mig at høre 🙂
    Ja blot på køkkenbordet! God fornøjelse!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap