Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Chokoladekage med karamel og peanuts

17. april 2017 af Anne au Chocolat

Glædelig 2. påskedag! Jeg håber, at I nyder den sidste fridag og har fået tanket godt op på energi, så I er klar, når hverdagen brager løs igen i morgen. I vores lille firkløver har vi nydt en påske med masser af tid til fred og ro og ikke mindst en masse hygge. Så tiltrængt og dejligt, og jeg har bagt et hav af morgenmadspandekager til Kaj den sidste uges tid – ren feriestemning.

I marts måned var denne lækre chokoladesag med karamel og peanuts i BT. Og i dag deler jeg opskriften med jer her på bloggen. Åh den er god. Chokoladeintens kage med blød karamel og knasende sprøde saltede peanuts – den kombination er altså en sand fryd. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert sammen med en kugle god vaniljeis <3

Chokoladekage med karamel og peanuts
10-12 personer

Chokoladekage:
200 g god mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Karamel:
160 g sukker
200 ml piskefløde
40 g smør

100 g peanuts

Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekagen i en rund form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert. Opbevar den på køl indtil servering.

Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag. Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt (for fuld kraft – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper) imens. Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst peanuts og lad karamellen køle af. Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.

Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokoladekage med cream cheese topping og rabarber
Next Post: Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap