Glædelig 2. påskedag! Jeg håber, at I nyder den sidste fridag og har fået tanket godt op på energi, så I er klar, når hverdagen brager løs igen i morgen. I vores lille firkløver har vi nydt en påske med masser af tid til fred og ro og ikke mindst en masse hygge. Så tiltrængt og dejligt, og jeg har bagt et hav af morgenmadspandekager til Kaj den sidste uges tid – ren feriestemning.
I marts måned var denne lækre chokoladesag med karamel og peanuts i BT. Og i dag deler jeg opskriften med jer her på bloggen. Åh den er god. Chokoladeintens kage med blød karamel og knasende sprøde saltede peanuts – den kombination er altså en sand fryd. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert sammen med en kugle god vaniljeis <3
Chokoladekage med karamel og peanuts
10-12 personer
Chokoladekage:
200 g god mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
Karamel:
160 g sukker
200 ml piskefløde
40 g smør
100 g peanuts
Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekagen i en rund form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert. Opbevar den på køl indtil servering.
Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag. Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt (for fuld kraft – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper) imens. Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst peanuts og lad karamellen køle af. Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.
Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.

