E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladekage med karamel og peanuts

17. april 2017 af Anne au Chocolat 22 kommentarer

Glædelig 2. påskedag! Jeg håber, at I nyder den sidste fridag og har fået tanket godt op på energi, så I er klar, når hverdagen brager løs igen i morgen. I vores lille firkløver har vi nydt en påske med masser af tid til fred og ro og ikke mindst en masse hygge. Så tiltrængt og dejligt, og jeg har bagt et hav af morgenmadspandekager til Kaj den sidste uges tid – ren feriestemning.

I marts måned var denne lækre chokoladesag med karamel og peanuts i BT. Og i dag deler jeg opskriften med jer her på bloggen. Åh den er god. Chokoladeintens kage med blød karamel og knasende sprøde saltede peanuts – den kombination er altså en sand fryd. Perfekt til eftermiddagskaffen eller som dessert sammen med en kugle god vaniljeis <3

Chokoladekage med karamel og peanuts
10-12 personer

Chokoladekage:
200 g god mørk chokolade
200 g smør
250 g sukker
5 æg, let sammenpisket
1 spsk mel

Karamel:
160 g sukker
200 ml piskefløde
40 g smør

100 g peanuts

Chokoladekage:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.
Bag chokoladekagen i en rund form (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i ca. 25 min ved 180 grader varmluft. Kagen skal føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen – eller om morgenen hvis den skal serveres til dessert. Opbevar den på køl indtil servering.

Karamel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en stor tykbundet gryde, så sukkeret ligger i et ikke alt for tykt lag. Opvarm imens fløden i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen, tilsæt den varme fløde og rør godt (for fuld kraft – brug gerne et piskeris for at undgå sukkerklumper) imens. Tilsæt straks smørret derefter og rør godt rundt. Tilsæt tilsidst peanuts og lad karamellen køle af. Opbevar den på køl i en lille times tid, til den tykner let. Så er karamellen nemmere at styre på kagen.

Fordel karamellen på kagen og server straks eller opbevar den på køl, til den skal serveres.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokoladekage med cream cheese topping og rabarber
Next Post: Hjemmelavede skumfiduser overtrukket med chokolade og kokos »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jannie // Guapizimo skriver

    17. april 2017 kl. 11:31

    Åh den skal prøves! Jeg kunne ikke fordrage peanutbutter og snickers som barn, men nu er det noget af det bedste jeg ved, så den kage kan kun blive et hit!

  2. Anne au Chocolat skriver

    17. april 2017 kl. 20:26

    Kære Jannie,
    Det lyder dejligt – og ikke mindst super godt, at du også er blevet snickers fan 🙂
    Kh Anne

  3. Laila Pedersen skriver

    18. april 2017 kl. 16:08

    Kan kagen uden karamel fryses?

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2017 kl. 08:45

    Kære Laila,
    Det kan du tro 🙂

  5. Jane Binderup skriver

    19. april 2017 kl. 15:48

    Ser skøn ud Anne! Den vil jeg lave til mit fødselsdags-cocktail-party på fredag! Så kommer “din kage” HELT til Cairo hvor jeg bor 😉 😉 😉

  6. Mathilde BEch skriver

    20. april 2017 kl. 11:16

    Kan man bage den 2 dage før den skal serveres uden det gør noget?

  7. Astrid Pedersen skriver

    20. april 2017 kl. 16:20

    Kan den også fryses med karamel.

  8. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2017 kl. 18:58

    Kære Jane,
    Wauw hvor lyder det bare godt 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2017 kl. 19:01

    Kære Mathilde,
    Det kan du tro!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2017 kl. 19:02

    Kære Astrid,
    Ja det tror jeg godt, men jeg har ikke prøvet selv.

  11. Jeanette Pedersen skriver

    21. april 2017 kl. 13:03

    Den kage ser bare for lækker ud – den må prøves
    Bruger man bare almindelige saltede peanuts – og skal noget af saltet evt. rystet af inden de blandes i karamellen ?

  12. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:37

    Kære Jeanette,
    Tak skal du have! Jeg plejer at bruge almindelige saltede peanuts 🙂

  13. Anita Thomassen skriver

    24. juni 2017 kl. 15:49

    Super skøn kage, jeg havde bagt to, den ene blev ikke spist så den kom i fryseren med karamel på. Forleden tog jeg den op til nogle gæster vi skulle have og den smagte himmelsk, så ja den kan sagtens fryses med karamel.

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. juni 2017 kl. 09:13

    Kære Anita,
    Det er så dejligt at høre 🙂
    Kh Anne

  15. Trine Vesti skriver

    24. oktober 2017 kl. 20:04

    Hej Anne
    Den ser virkelig lækker ud 🙂
    Skal karamellen hældes på kort inden den serveres?
    Og kan man lave den glutenfri, og i så fald hvilken type mel vil du anbefale man bruger i stedet for hvedemelet?

    mvh Trine

  16. Anne au Chocolat skriver

    27. oktober 2017 kl. 15:00

    Kære Trine,
    Tak 🙂 Du kan sagtens lave den med mandelmel i stedet eller glutenfrit hvedemel 🙂 Og karamellen kan fint fordeles på i god tid.
    Kh Anne

  17. Maj-Britt skriver

    3. november 2017 kl. 15:22

    Åh du laver de lækreste fristelser 🙂 Jeg bagte dem alle, hvis jeg kunne tåle at spise dem 🙂

    Jeg er faldet for denne kage til fødselsdag i morgen, men studser over, at du kun bruger 1 spsk hvedemel i… Er nødt til at spørge om det virkelig er korrekt… ???
    På forhånd tak
    Mvh
    Maj-Britt

  18. Anne au Chocolat skriver

    3. november 2017 kl. 22:05

    Kære Maj-Britt
    Præcis 1 spsk mel ja 🙂

  19. Liv skriver

    18. juni 2018 kl. 19:17

    Hej Anne

    Jeg skal lave én af de populære tal-kager og leder efter en god kage som bund. Tror du, at denne kage ville egne sig til formålet? Planen er, at komme cremecheese frosting på toppen.
    På forhånd tak for din tid ☺

  20. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2018 kl. 20:01

    Kære Liv,
    Ja det tror jeg godt – eller min brownie er måske bedre 🙂
    Kh Anne

  21. Tina skriver

    22. oktober 2019 kl. 17:04

    Tror du man kan bruge karamel fra dåse, som man koger først

  22. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2019 kl. 09:56

    Kære Tina,
    Ja det kan du sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap