E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokoladekage med cream cheese topping og rabarber

14. april 2017 af Anne au Chocolat 15 kommentarer


I sidste uge fandt min mand danske rabarber i vores SuperBrugsen her i Trekroner, og han købte naturligvis et bundt med hjem til mig. Jeg blev så glad for at stå med årets første rabarber i hænderne og kvitterede med at bage denne kage til ham. En konfektagtig hvid chokoladekage med mandler toppet med vaniljeprikket flødeostecreme smagt til med den perfekte mængde af citron og bagte rabarber på toppen. Den vakte glæde hos min mand!
Opskriften på de bagte rabarber giver væsentlig flere rabarberstykker end dem, man ser på kagen. Men resten kan bruges på morgengrøden – eller oven på den græske yoghurt, som jeg gjorde og fik en endnu lækrere morgenmad ud af det.

Måske denne lækre sag skal på påskebordet 1. påskedag eller dagen efter? <3

Hvid chokoladekage med cream cheese topping og rabarber
10 personer

Hvid chokoladekage med mandler:
100 g mandler
100 g smør
100 g god hvid chokolade
2 æg
80 g sukker

Bagte rabarber:
130 g rabarberstængler, renset
1/2 dl vand
50 g sukker
1 spsk citronsaft

Topping:
50 g god hvid chokolade
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af

Hvid chokoladekage med mandler:
Blend mandlerne helt fint i en minihakker eller blender. Smelt smør i en gryde. Finthak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg og sukker til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede mandler i. Hæld dejen i en smurt rund springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 175 grader 25-30 minutter. Køl kagen af og sæt den på køl i en håndfuld timer – gerne natten over.

Bagte rabarber:
Skær rabarberstænglerne i stykker à 1 cm og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand og citronsaft over. Bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 12-15 minutter, til de er møre men ikke for bløde. Når rabarberne er bagt, hæld da forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne. Køl rabarberne ned og opbevar dem i køleskabet, hvis kagen ikke skal pyntes og nydes med det samme.

Topping:
Smelt den hvide chokolade og afkøl den. Pisk flødeost, smør, flormelis, vaniljekorn og citronskal godt sammen i en skål og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og pynt med rabarberstykker og evt. lidt hvide chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fudge med ristede hasselnødder
Next Post: Chokoladekage med karamel og peanuts »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Emilie skriver

    14. april 2017 kl. 14:38

    Åh, hvor ser den skøn ud. Rabarberne i min have overraskede mig her til morgen ved at være vokset 20 cm på 4-5 dage. Så er de snart kageklar 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. april 2017 kl. 11:40

    Kære Emilie,
    hvor lyder det bare dejligt 🙂
    God påske!
    Kh Anne

  3. Signe skriver

    15. april 2017 kl. 14:04

    Hej,

    Jeg har et problem med at chokoladen og det hvide smør “skiller” når jeg hælder chokoladen til smørret. Hvad kan det skyldes? Har jeg ikke ladet smørret køle nok af?

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. april 2017 kl. 20:27

    Kære Signe,
    Det gør min blanding af hvid chokolade og smør også af og til – men det er ikke et problem, når det kommer ned i dejen.
    Kh Anne

  5. Anette skriver

    20. april 2017 kl. 06:55

    Jeg elsker rabarber, og jeg har ventet i spænding på at de kommer i butikkerne.

    Den kage ser virkelig lækker ud.
    Den vil jeg prøve som et alternativ til rabarbertærte med crumblelåg, som ellers er min rabarberklassiker

  6. Anne au Chocolat skriver

    20. april 2017 kl. 18:58

    Kære Anette,
    Uhm det er nu også dejligt med rabarbertærte med crumblelåg. Men godt med variation! Rabarber er virkelig noget af det bedste!
    Kh Anne

  7. Mette skriver

    1. maj 2017 kl. 20:50

    Kan man også lave creamene cheese toppingen dagen før?

  8. Anne au Chocolat skriver

    2. maj 2017 kl. 17:03

    Kære Mette,
    Ja, det tror jeg godt, at du kan!

  9. Julie skriver

    16. maj 2017 kl. 14:23

    Hvor er de smukke hvide chokolade “perler” fra? 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    16. maj 2017 kl. 16:50

    De er fra Valrhona og kan blandt andet købes i Magasin, mener jeg 🙂

  11. Emma skriver

    23. maj 2018 kl. 12:42

    Hej!
    Jeg skal have en flok veninder til fødselsdag søndag. Hvis jeg laver bunden lørdag formiddag, er den så stadig lækker søndag aften? Eller er det for længe at lade den stå? 🙂

    Tak for en god opskrift!

  12. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2018 kl. 20:00

    Kære Emma,
    Det lyder så lækkert! Og yes, den er super lækker på anden dagen også 🙂

  13. Nina skriver

    18. maj 2019 kl. 12:15

    Hej Anne, hvordan tror du kagen ville have det med at blive frosset? Jeg har et større arrangement og har brug for at kunne lave en del af det på forhånd.
    Mvh. Nina

  14. Anne au Chocolat skriver

    20. maj 2019 kl. 08:51

    Kære Nina,
    Ja selve kagen kan godt fryses – og rabarberne kan laves nogle dage i forvejen også, vil jeg mener.

Trackbacks

  1. Valge šokolaadi kook toorjuustu- ja rabarberikattega | Cook the day away! siger:
    3. juni 2017 kl. 13:44

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap