E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Fudge med ristede hasselnødder

13. april 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Jeg håber, at I nyder påsken i familiens skød eller sammen med gode venner og har hyggelige, velsmagende stunder rundt om påskebordet med lidt søde sager også.
I dag serverer jeg fudge med ristede hasselnødder for jer her på bloggen. En simpel opskrift som tager udgangspunkt i disse karameller, jeg delte på bloggen for over 7 år siden. I denne udgave varmes karamelmassen lidt mere op, så karamellerne ændrer en anelse konsistens og forvandles til blød og fantastisk lækker fudge – eller i hvert fald noget der minder meget om. De byder også på fine vaniljekorn samt et nip af salt og har fået knasende selskab af aromatiske ristede hasselnødder. De er den perfekte treat at have i køleskabet til, når lækkersulten lige melder sig. Den gør den ofte herhjemme!

Fudge med ristede hasselnødder
ca. 30 stk

1 dåse sødet kondenseret mælk, ca. 395 g
120 g smør
30 g glukosesirup
150 g sukker
1 nip salt
Korn af 1 vaniljestang
100 g ristede hasselnødder

Smelt alle ingredienserne (på nær hasselnødder) langsomt sammen i en gryde over svag varme, indtil sukkeret er opløst, mens der røres konstant. Skru derefter op for varmen og bliv ved med at røre i ca. 15-17 min, mens karamelmassen småkoger, til den har fået en lysebrun farve. Tilsæt hasselnødderne. Hæld massen ned i en firkantet form (ca. 15 cm x 15 cm) beklædt med bagepapir og køl ned. Opbevar på køl i 3-4 timer, inden fudge stykkerne kan skæres ud.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Påskedessert: Citronsoufflé
Next Post: Hvid chokoladekage med cream cheese topping og rabarber »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap