Stjernesimpel hasselnøddesmør med chokolade som med garanti vil glæde dine smagsløg og gøre alle morgenstunder sødere. Det er den bedste, lækreste og mest enkle form for hjemmelavet nutella, som byder på ristede hasselnødder og to slags chokolader i fantastisk forening. Mere skal der ikke til. Jo lige en knivspids salt.
En morgenmads must-have!
Opbevar denne hjemmelavede nutella på køl eller ved stuetemperatur og smør den på brød, pandekager eller vafler, kom en skefuld i grøden eller brug som dip til frisk frugt og bær.
Hjemmelavet nutella
1 glas
90 g ristede hasselnødder
25 g god mælkechokolade
40 g god mørk chokolade
1 knivspids salt
Kom hasselnødderne i en stærk blender/minihakker og blend dem, indtil de får en flydende/smør-agtig konsistens. Det tager lidt tid. Hak chokoladerne og kom dem i en skål. Smelt dem over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Tilsæt den smeltede chokolade til nøddesmørret og blend videre til en ensartet creme. Smag til med salt og hæld på glas.
CK skriver
Jeg har længe ville forsøge mig med noget nøddesmør og denne chokolade udgave er lige i øjet! Jeg ejer desværre en afsindig ringe blende og ingen minihakker. Tror du det er muligt med en stavblender?
Anne au Chocolat skriver
Kære CK,
Jeg synes klart, at du skal prøve med stavblenderen! Min minihakker er altså heller ikke den kraftigste, og den klarede ganske udmærket.
Håber, det bliver en succes!
Kh Anne