E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Blåbærkage med yoghurt og hvid chokolade

19. februar 2017 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Denne blåbærkage med yoghurt og stykker af hvid chokolade er den ideelle søndagskage. Ren hygge serveret sammen med en god kop te eller kaffe.

Den græske yoghurt tilfører sammen med blåbærrene kagen en dejlig frisk saftighed, som balanceres helt perfekt af de mange stykker af hvid chokolade, som kagen også byder på.

Nyd kagen helt friskbagt og stadig lun eller afkølet.

Blåbærkage med yoghurt og hvid chokolade
10-12 personer

75 g blødt smør
230 g sukker
2 æg
200 g græsk yoghurt
220 g mel
1,5 tsk bagepulver
150 g blåbær
150 g god hvid chokolade, grofthakket
Lidt flormelis til pynt

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gange og tilsæt derefter græsk yoghurt. Sigt mel og bagepulver i dejen og vend det godt sammen. Vend tilsidst blåbær og hvid chokolade i dejen. Fordel dejen i en smurt springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 60-70 minutter. Tjek om kagen er færdigbagt undervejs med en strikkepind. Køl af (eller server lun) og drys med flormelis inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bananpandekager med nutellafyld
Next Post: Hjemmelavet nutella – hasselnøddesmør med chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. lea skriver

    19. februar 2017 kl. 11:24

    Kan man bruge mørk chokolade frem for hvid?

  2. Anne au Chocolat skriver

    19. februar 2017 kl. 21:21

    Kære Lea,
    Det kan du tro! Lækker idé 🙂
    Kh Anne

  3. Louise skriver

    18. marts 2017 kl. 19:57

    Hej Anne. Kan kagen fryses ned i et par uger?

  4. Anne au Chocolat skriver

    20. marts 2017 kl. 07:56

    Kære Louise,
    Ja det kan den sagtens 🙂

  5. Camilla Henriksen skriver

    18. april 2017 kl. 12:42

    Dette er en virkelig god kage! Mine forældre som ikke er til kager med bær – elskede den! Tak for en super opskrift.

    Jeg har cøliaki (glutenallergi) og skal derfor bage med glutenfrit mel – og dine kager bliver altid en succes, selvom jeg bager med glutenfrit mel 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. april 2017 kl. 08:46

    Kære Camilla,
    Hvor er jeg glad for at høre, at du kan bage mine kager trods cøliakien – og at de vækker glæde 🙂
    Kh Anne

  7. Nanna Kofod skriver

    11. juni 2017 kl. 11:27

    Hej Anne,

    Serverer du med flødeskum eller cremefraiche? Eller ingen af delene… eller vanilje-is? Får sådan lyst til at lave noget “tilbehør”.

    Mvh
    Nanna

  8. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2017 kl. 09:22

    Kære Nanna,
    Uhm, alle tre forslag lyder så godt synes jeg 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap