Jeg er rejst til Spanien for at holde sommerferie med min søde familie. Her er varmt, og solen stråler. Lidt før jeg tog afsted, kreerede jeg disse fløjlsbløde og yderst cremede trøfler med Ivoire 35 % hvid chokolade fra Valrhona, fløde og glukosesirup. Jeg trillede dem i saltede spanske Marcona mandler, fordi jeg elsker kombinationen af sødt og salt – og fordi mandlerne tilfører knasende sprødhed til trøflerne. HAPS.
Trøflerne her er skønne som en lille hapser til en kop kaffe. Jeg forestiller mig, at de også ville smage lækkert i selskab med årtidens frugt og bær i en sommerdessert.
Til ca. 20 hvide chokolækre trøfler
200 g hvid chokolade, hakket, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
150 g piskefløde
20 g glukosesirup
100 g saltede spanske Marcona mandler, hakket.
Smelt den hvide chokolade over vandbad. Bring piskefløden i kog sammen med glukosesirup og hæld derefter 1/3 af den varme fløde over den smeltede chokolade. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste 1/3 fløde og rør igen til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade. Stavblend gerne den hvide chokolade ganache til sidst (den er ret flydende i konsistensen men sætter sig fint på køl natten over). Hæld ganachen i en lufttæt beholder foret med husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet. Skær trøfler ud eller lav dem til æg (quenelles) med hjælp fra to teskeer. Tril dem i hakkede mandler. Stil dem gerne på køl igen, til de skal serveres.
Nanna skriver
Årh det ser lækkert ud – jeg er i den uheldige situation at jeg er allergisk over for chokolade, dog med undtagelse af hvid chokolade – så denne opskrift må prøves af, det er nemlig super svært af finde nogle ordentlige opskrifter med hvid chokolade!;)
Pixels & Poesi skriver
Jeg har et flip med hvid chokolade i øjeblikket, så disse er jeg nødt til at prøve at lave.
Ditte skriver
Mums!!!
Isabella skriver
Nøj, det ser lækkert ud. Kan man bruge andet end glukosesirup?
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanna
Det lyder godt, at du kan tåle disse så. Har du prøvet at bage mine blondies? 🙂
God fornøjelse.
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Pixels & Poesi
Det lyder fornuftigt 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Ditte
TAK! Det er nemlig mega MUMS 🙂
Kh ANne
Anne au Chocolat skriver
Kære Isabella
Ja, jeg tror godt, at du kan bruge alm. sukker, men glukosesiruppen gør noget godt for konsistensen og den er også god at bruge i is (gavner også konsistensen her), så jeg vil klart anbefale dig at købe noget 🙂
Kh Anne
Katja skriver
Hej, hvor ser det lækkert ud. Er praktisk spørgsmål, hvor kan man skaffe de saltede spanske mandler – er det traditionelle spanske mandler eller hvilken type har du brugt?
på forhånd tak for hjælpen.
vh Katja
Anne au Chocolat skriver
Kære Katja
Jeg tror, at man kan finde dem i delikatesseforretninger og i Torvehallerne eller i Magasin Mad&Vin. Ellers kan du også bruge andre saltede mandler – bare de er uden skal 🙂
kh Anne
Louise skriver
Hej Anne
Jeg er kommet i besiddelse af jeres nye kogebog, og nøj, hvor er den bare lige til at spise! Er meget imponeret!! 🙂
Jeg har givet mig i kast med din opskrift på hvide chokoladetrøfler med lakrids, og jeg vil sige, at jeg blev udfordret. Nu var det også første gang jeg prøvede at lave ganache/trøffler, men jeg kunne simpelthen ikke få min ganache til at størkne. Jeg fulgte din opskrift nøje, og massen fik lov til at stå i køleskab natten over OG på frys i et par timer, men intet hjalp. Massen var så flydende som karamellen i toms skildpadder – fuldstændig umulig at skære i og dyppe i chokolade.
Men godt, det smager de!! Så jeg er ikke skræmt væk, men har du nogen idé om, hvad gik galt?
Knus Louise
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
Tak for din mail!
Det er dejligt at høre, at du synes om bogen 🙂
Det er en ret blød hvid chokolade ganache, jeg lavede, da jeg godt kan lide, at den bare smelter på tungen med det samme. Den plejer dog ikke at være så flydende, som du skriver.
Kan det være noget med valg af hvid chokolade?
Jeg prøver at lave den igen en af dagene og giver dig lige en tilbagemelding.
Kh Anne 🙂
Louise skriver
Tak for dit svar!
Det kan meget vel være, fordi jeg har brugt en dårlig kvalitet chokolade. Anede ikke, at det har så stor betydning…
Kan man opveje blødheden ved evt. at putte mere glukosesirup eller mindre fløde i en anden gang? Eller er der ikke andet at gøre, end at købe bedre chokolade? 🙂
Knus
Thilde skriver
Hej Anne.
De lyder bare mega lækre, men hvor lang tid vil du mene at de kan holde sig på køl? Hvis jeg nu skal bruge dem lørdag, hvornår kan jeg så tidligst lave dem?
På forhånd tak
– Thilde
Didde skriver
hvor længe kan de holde på køl og kan de evt fryses inden de rulles i div pulver eller nødder? 🙂
Sine skriver
Hej – jeg er også meget interesseret i at høre, hvor længe de kan holde sig på køl, nu hvor der skal anvendes fløde samt hvilken type chokolade der skal anvende udover den specifikke du skriver eller evt. chokolade, som bør frabedes?
Anne au Chocolat skriver
Kære Sine,
1 uge på køl vil jeg sige. Jeg tror, at du kan bruge de fleste hvide chokolader, men jeg anbefaler altid Valrhonas Ivoire 35%.
Kh Anne