E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvide chokoladetrøfler med spanske saltede mandler

13. juli 2013 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

hvidchokoJeg er rejst til Spanien for at holde sommerferie med min søde familie. Her er varmt, og solen stråler. Lidt før jeg tog afsted, kreerede jeg disse fløjlsbløde og yderst cremede trøfler med Ivoire 35 % hvid chokolade fra Valrhona, fløde og glukosesirup. Jeg trillede dem i saltede spanske Marcona mandler, fordi jeg elsker kombinationen af sødt og salt – og fordi mandlerne tilfører knasende sprødhed til trøflerne. HAPS.

hvidchoko1

Trøflerne her er skønne som en lille hapser til en kop kaffe. Jeg forestiller mig, at de også ville smage lækkert i selskab med årtidens frugt og bær i en sommerdessert.

hvidchoko2
Til ca. 20 hvide chokolækre trøfler

200 g hvid chokolade, hakket, gerne Ivoire 35% fra Valrhona
150 g piskefløde
20 g glukosesirup

100 g saltede spanske Marcona mandler, hakket.

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Bring piskefløden i kog sammen med glukosesirup og hæld derefter 1/3 af den varme fløde over den smeltede chokolade. Rør rundt med en dejskraber, til massen er fint homogen. Tilsæt den næste 1/3 fløde og rør igen til massen har samlet sig. Tilsæt resten af fløden og rør godt til, så massen samler sig og har en smuk blank overflade. Stavblend gerne den hvide chokolade ganache til sidst (den er ret flydende i konsistensen men sætter sig fint på køl natten over). Hæld ganachen i en lufttæt beholder foret med husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet. Skær trøfler ud eller lav dem til æg (quenelles) med hjælp fra to teskeer. Tril dem i hakkede mandler. Stil dem gerne på køl igen, til de skal serveres.

hvidchoko3

 

hvidchoko4

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: hvide chokoladetrøfler, ivoire, marcona mandler, saltede mandler, Spanien, valrhona

Previous Post: « Mit livs (chokolade)eventyr!
Next Post: Arme riddere til fødselsdagsmorgenmad i det spanske »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna skriver

    13. juli 2013 kl. 09:10

    Årh det ser lækkert ud – jeg er i den uheldige situation at jeg er allergisk over for chokolade, dog med undtagelse af hvid chokolade – så denne opskrift må prøves af, det er nemlig super svært af finde nogle ordentlige opskrifter med hvid chokolade!;)

  2. Pixels & Poesi skriver

    13. juli 2013 kl. 15:32

    Jeg har et flip med hvid chokolade i øjeblikket, så disse er jeg nødt til at prøve at lave.

  3. Ditte skriver

    13. juli 2013 kl. 17:04

    Mums!!!

  4. Isabella skriver

    13. juli 2013 kl. 19:30

    Nøj, det ser lækkert ud. Kan man bruge andet end glukosesirup?

  5. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2013 kl. 09:19

    Kære Nanna
    Det lyder godt, at du kan tåle disse så. Har du prøvet at bage mine blondies? 🙂

    God fornøjelse.

    kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2013 kl. 09:19

    Kære Pixels & Poesi

    Det lyder fornuftigt 🙂

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2013 kl. 09:20

    Kære Ditte

    TAK! Det er nemlig mega MUMS 🙂

    Kh ANne

  8. Anne au Chocolat skriver

    14. juli 2013 kl. 09:21

    Kære Isabella

    Ja, jeg tror godt, at du kan bruge alm. sukker, men glukosesiruppen gør noget godt for konsistensen og den er også god at bruge i is (gavner også konsistensen her), så jeg vil klart anbefale dig at købe noget 🙂

    Kh Anne

  9. Katja skriver

    1. august 2013 kl. 16:20

    Hej, hvor ser det lækkert ud. Er praktisk spørgsmål, hvor kan man skaffe de saltede spanske mandler – er det traditionelle spanske mandler eller hvilken type har du brugt?
    på forhånd tak for hjælpen.
    vh Katja

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. august 2013 kl. 20:32

    Kære Katja
    Jeg tror, at man kan finde dem i delikatesseforretninger og i Torvehallerne eller i Magasin Mad&Vin. Ellers kan du også bruge andre saltede mandler – bare de er uden skal 🙂

    kh Anne

  11. Louise skriver

    10. april 2014 kl. 20:17

    Hej Anne

    Jeg er kommet i besiddelse af jeres nye kogebog, og nøj, hvor er den bare lige til at spise! Er meget imponeret!! 🙂

    Jeg har givet mig i kast med din opskrift på hvide chokoladetrøfler med lakrids, og jeg vil sige, at jeg blev udfordret. Nu var det også første gang jeg prøvede at lave ganache/trøffler, men jeg kunne simpelthen ikke få min ganache til at størkne. Jeg fulgte din opskrift nøje, og massen fik lov til at stå i køleskab natten over OG på frys i et par timer, men intet hjalp. Massen var så flydende som karamellen i toms skildpadder – fuldstændig umulig at skære i og dyppe i chokolade.

    Men godt, det smager de!! Så jeg er ikke skræmt væk, men har du nogen idé om, hvad gik galt?

    Knus Louise

  12. Anne au Chocolat skriver

    11. april 2014 kl. 11:10

    Kære Louise
    Tak for din mail!
    Det er dejligt at høre, at du synes om bogen 🙂
    Det er en ret blød hvid chokolade ganache, jeg lavede, da jeg godt kan lide, at den bare smelter på tungen med det samme. Den plejer dog ikke at være så flydende, som du skriver.
    Kan det være noget med valg af hvid chokolade?
    Jeg prøver at lave den igen en af dagene og giver dig lige en tilbagemelding.
    Kh Anne 🙂

  13. Louise skriver

    12. april 2014 kl. 14:32

    Tak for dit svar!
    Det kan meget vel være, fordi jeg har brugt en dårlig kvalitet chokolade. Anede ikke, at det har så stor betydning…
    Kan man opveje blødheden ved evt. at putte mere glukosesirup eller mindre fløde i en anden gang? Eller er der ikke andet at gøre, end at købe bedre chokolade? 🙂
    Knus

  14. Thilde skriver

    29. september 2014 kl. 12:29

    Hej Anne.
    De lyder bare mega lækre, men hvor lang tid vil du mene at de kan holde sig på køl? Hvis jeg nu skal bruge dem lørdag, hvornår kan jeg så tidligst lave dem?

    På forhånd tak
    – Thilde

  15. Didde skriver

    2. juli 2015 kl. 08:37

    hvor længe kan de holde på køl og kan de evt fryses inden de rulles i div pulver eller nødder? 🙂

  16. Sine skriver

    15. juni 2016 kl. 09:57

    Hej – jeg er også meget interesseret i at høre, hvor længe de kan holde sig på køl, nu hvor der skal anvendes fløde samt hvilken type chokolade der skal anvende udover den specifikke du skriver eller evt. chokolade, som bør frabedes?

  17. Anne au Chocolat skriver

    15. juni 2016 kl. 12:08

    Kære Sine,
    1 uge på køl vil jeg sige. Jeg tror, at du kan bruge de fleste hvide chokolader, men jeg anbefaler altid Valrhonas Ivoire 35%.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap