E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Arme riddere til fødselsdagsmorgenmad i det spanske

15. juli 2013 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

armeriddere

I dag har min tvillingebror og jeg fødselsdag. Vi fylder 27 år og fejrer det med fint solskin her i Spanien sammen med vores dejlige forældre. Jeg lavede Arme riddere til morgenbordet.

armeriddere1

Så er L Y K K E N gjort! 🙂

armeriddere2

Skrevet i: Uncategorized Tags: arme riddere, Costa Brava, fødselsdag, kirsebær, morgenmad, Spanien

Previous Post: « Hvide chokoladetrøfler med spanske saltede mandler
Next Post: En sommersød Iittala konkurrence »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie / It's My Passions skriver

    15. juli 2013 kl. 11:01

    Hvor lyder det godt og hvor ser det lækkert ud! Tillykke med dagen til jer begge 🙂

  2. Line skriver

    15. juli 2013 kl. 13:36

    Til lykke med foedselsdagen Anne!! 🙂 Haaber du faar en fantastisk dag! Knus!

  3. A+K skriver

    15. juli 2013 kl. 22:45

    Stort tillykke til dig (og med din bror naturligvis ;))
    På ens fødselsdag skal man altså også have sin favoritmorgenmad – så kan det kun blive en god start på festlighederne! (: Håber I begge har haft en skøn dag 😀

    – Anne

  4. Camilla skriver

    16. juli 2013 kl. 11:19

    Mums mums, og stort tillykke med dagen!

  5. Anne au Chocolat skriver

    16. juli 2013 kl. 14:41

    Kære Julie

    Tusind tak 🙂 Det smagte skønt!

    Kh Anne

  6. Anne au Chocolat skriver

    16. juli 2013 kl. 14:42

    Kære Line
    Tusind tak skal du have! Og tak for en skøn gave <3

    Kram

  7. Anne au Chocolat skriver

    16. juli 2013 kl. 14:42

    Kære Anne

    Du har helt ret 🙂 Og mange tak!

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    16. juli 2013 kl. 14:42

    Kære Camilla

    Mange tak, det var super lækkert 🙂

    kh Anne

  9. Signe skriver

    16. juli 2013 kl. 20:45

    Kære Anne.

    Hvad er det, som du har kommet oven på de arme riddere – hvid chokolade?

    Jeg plejer at komme en lille smule kanel i ægge-mælkeblandingen og spise dem med sirup 🙂

    Vh. Signe

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. juli 2013 kl. 09:03

    Kære Signe
    Yes, jeg har puttet hvid chokolade på! 🙂

    Det lyder nu også lækkert med kanel og sirup!

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap