E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En sommersød Iittala konkurrence

17. juli 2013 af Anne au Chocolat 221 kommentarer

iittala4

Jeg sidder i Barcelona lufthavn og er på vej hjem fra det spanske ferieparadis. Så snart jeg er tilbage på Nørrebro, hopper jeg ud i køkkenet og leger videre med de chokoladesøde opskrifter til kogebogen. Alt i mens serverer jeg en konkurrence for jer. Det er efterhånden længe siden, at jeg har kørt en konkurrence på bloggen, men nu har I mulighed for at vinde lidt godter fra finske Iittala’s fine Sarjaton serie.

iittala

Jeg er super glad for Sarjaton serien og har serveret mange (søde) måltider på mine tallerkener og skåle samt kaffe adskillige gange i de forskellige krus. I dette indlæg ser I nogle af dem. Dem i rødt ler er jeg også den lykkelige ejer af. Der er blevet afholdt morgenmadstaffel med bananpandekager og guffet chokoladeis med flødekaramelsovs (vi var to om at dele den portion is – så skålene er ret store, at I ved det. I ved i hvert fald, at jeg kan spise meget is! :))

iittala2

I denne konkurrence kan I vinde 2 krus og 2 skåle. Hvis I klikker jer ind på linket ovenfor, kan I lure de fine sager. Der er fem krus og skåle i serien, så der er rig mulighed for at lave en bland-selv 🙂 For at deltage i konkurrencen skal I bare skrive en sommerhilsen til mig i kommentarfeltet. Grundet sommerferien lader jeg konkurrencen kører til og med 1. august kl.12. Jeg trækker lod og giver vinderen besked med det samme, som så kan fortælle mig, hvad der skal sendes afsted 🙂

iittala3

Med ønsket om en glædelig og super sød sommer!


iittala5
Iittala har sponseret præmien, men tanker og ord er udtryk for min egen holdning.

Skrevet i: Uncategorized Tags: chokoladeis, flødekaramelsovs, Iittala, konkurrence, morgenmad, pandekager, Sarjaton

Previous Post: « Arme riddere til fødselsdagsmorgenmad i det spanske
Next Post: En chokoladet crème brûlée! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Nanna VR skriver

    27. juli 2013 kl. 10:45

    En lille hilsen fra Appelsinernes land (Valencia, spanien).. Håber du har nydt ferien lige så meget som jeg gør.

    Mange varme sommerhilsner
    Nanna

  2. line bedin skriver

    27. juli 2013 kl. 12:44

    Varm sommerhilsen, sidder i varme italien og drømmer om den chokolade is du skriver om.
    Efter en laaang tur i telt med ikeas bedste plastic sercive ville det være en drøm at servere lækkert på smukt (og ikke mindst fri for sand) service.
    Fortsat god sommer
    Line

  3. Jannie skriver

    27. juli 2013 kl. 14:06

    Nu er det så en varm sommerhilsen fra Danmark, hvor jeg sidder inde og studerer (og bliver inspireret af dine fantastiske opskrifter i en lille, men velfortjent pause) mens resten af familien er på strandtur. Min kaffe ville helt sikkert smage bedre i et af de fine krus:-) Fortsat god sommer.

  4. Cecilie skriver

    27. juli 2013 kl. 18:13

    En lille sommerhilsen herfra. Håber du får (og har haft) en sommer med en masse sol, god mad og søde mennesker. Sommeren skal nydes i fulde drag!

    Rigtig lækker konkurrence. Krydser fingre

  5. Sofie Skou skriver

    28. juli 2013 kl. 09:06

    Hvor er de dog fine! 🙂
    Jeg sender en sommerlig hilsen fra eksotiske Nyborg 😉

    xxx S.

  6. Anna Olesen skriver

    28. juli 2013 kl. 15:15

    Sommehilsen.SommerKager.SommerSødeGlæder!
    Håber solen skinner på din is.
    Hilsen
    Anna

  7. Michelle skriver

    28. juli 2013 kl. 19:42

    Det er så dejligt med ferie, så er der tid til at afprøve nogle af dine lækre opskrifter 🙂 Så god ferie til dig! 🙂

  8. Kirsten B skriver

    28. juli 2013 kl. 21:57

    Elsker at læse din søde-søde blog! Siden jeg opdagede den, er det nærmest blevet daglig rutine at følge med i dine chokolade-eventyr 🙂 Sommerhilsner fra en ligeså chokolade-glad læser

  9. Pernille R. Jensen skriver

    29. juli 2013 kl. 14:45

    Din konkurrence mindede mig om, at jeg ikke har fået en sommerferiegave i år – så jeg håber, jeg vinder de fine krus og tallerkner 🙂 Lige som dine mange lækre opskrifter er det lige min smag 🙂

    Fortsat god sommer 🙂

  10. Lone Andersen skriver

    29. juli 2013 kl. 16:30

    Kære Anne
    Tak for sidst. Pigerne glæder sig til at være sammen med dig den 10. august. Jeg har lige set på din på alle måder lækre hjemmeside. Jeg er helt stolt over, at du var imponeret over Rebeccas dessertbord, når du selv er så dygtig. Held og lykke med det spontane, det kræver øvelse (ved jeg af erfaring). Deltager jeg nu i konkurrencen?(hø-hø).
    Kærlig hilsen (din tante) Lone

  11. Alberte skriver

    29. juli 2013 kl. 18:00

    En sommerhilsen skal du i hvert fald have! Man bliver så evigt glad for livet, når man ser på alle dine fuldstændig fantastiske kreationer. Bliv ved for altid, og jeg vil læse for altid! God sommer!

  12. Katrine M skriver

    29. juli 2013 kl. 18:34

    Åhh, det stel har jeg haft mange hede drømme om!

    Håber du har en rigtig god sommer og har tid til at nyde det fine vejr!
    Jeg nyder i øvrigt din lækre chokoladeblog 🙂

  13. Helle Caspersen skriver

    29. juli 2013 kl. 21:24

    Skøn konkurrence – skøn sommer. Varme sommerhilsner fra det danske sommerland.
    Helle

  14. Maria Nielsen skriver

    30. juli 2013 kl. 14:41

    Kære Anne

    En lille sommerhilsen med tak for, at du gjorde min 30 års fødselsdag i juli til noget helt særligt. Bobler & små kager med Dulcey, pistacier og rabarber, snickers cookies, macarons og selvfølgelig chokoladeballaden vakte sød glæde hos alle mine gæster – som stadig taler om alle dine lækre kager. Tak for sød inspiration og æstetisk kageglæde.

    Mange hilsner fra Maria

  15. Gitte Iskov skriver

    30. juli 2013 kl. 20:40

    God sommer til jer alle ,må den blive lang og varm 🙂

  16. Anna skriver

    31. juli 2013 kl. 15:18

    Kæreste Anne! 🙂
    Jeg sidder i skrivende stund med en kop te og et par chokolademandler med kanel, som jeg købte på min tur til Prag. Uden for regner det, men jeg kan se at solen om lidt bryder frem mellem skyerne – Vi har haft så fint vejr hele sommeren, lad mig ikke klage! Du skal høre om min tur til København. Det kan nok være hårdt at være en læser fra Jylland, når du viser så mange spændende steder 3 timers togtur herfra! Men i anledning af ferie tog min søster og jeg 3 dage til København. Vi havde dedikeret turen til at prøve en masse af de steder, du har anbefalet, og hver aften spise på en restaurant vi ikke havde oplevet før. Du kan tro der kom mange skønne madoplevelser for os! Vi var på La Glace og fik lagkage, teboller og kaffe. Jeg følte mig sat tilbage til en anden tid og blev mindet om min tur på Ladurée i Paris sidste år. Og hvor fik jeg dog lyst til at eksperimentere med lagkager, da jeg kom hjem. Vi var på Hotel Chocolat og jeg kan godt forstå du synes om det sted! Jeg elskede duften og de sjove chokolader man kunne købe med hjem. Jeg fandt da også en dejlig fødselsdagsgave til en veninde. Vi tog på Meyers bageri – så mange gange har du skrevet om deres hindbærsnitter og kanelsnurre. Vi blev meget mætte og var især vild med scones. Jeg fandt ølandshvede fra Grube&Meyer, så jeg kan prøve de ølandshvede boller du og Jonas tidligere har kreeret. I Magasin fandt jeg AMMA chokolade og det kunne jeg selvfølgelig ikke lade min næste gå forbi. Lad mig sige at pladerne var væk inden aftenen var omme..
    Det glæder mig at du stadig skriver på bloggen og mingelerer med kreationer til jeres bog – som jeg glæder mig til at se resultatet af!
    Største sommerhilsner fra Aarhus

  17. Pixels & Poesi skriver

    31. juli 2013 kl. 17:41

    Jeg mangler virkelig nogle gode skåle, så dette er jo en oplagt mulighederne for måske at starte en samling.

  18. Marlene Aakjær skriver

    31. juli 2013 kl. 21:21

    Hvor er de fine – kan finde både skåle og krus, der vil passe fint her i huset.
    Marlene

  19. Julie skriver

    1. august 2013 kl. 03:09

    Sikke en skøn give away! Jeg har en fuldt udviklet fetich for smukke skåle, så jeg er klart med her 🙂

    Rigtig god sommer til dig!

    Kh Julie

  20. Lærke Hansen skriver

    1. august 2013 kl. 10:47

    Barcelona… Hvor lyder det lækkert! Nærmest chokolade-lækkert. Her er sommeren mest gået med specialeforberedelser, suk. Men lidt har også ret 🙂

  21. Maria // Colourfull Ink skriver

    1. august 2013 kl. 10:54

    Lækker konkurrence 🙂 Og tak for en altid inspirerende blog med smukke billeder!

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap